ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:950/2544)

Dwukolorowe ciasto na oleju ze śliwkami 120

sprawą dodanego oleju ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. Świetnie sprawdza się z różnymi owocami: jabłkami, malinami, truskawkami czy jagodami. Zarówno w wersji łaciatej z kakao jak i bez jego dodatku, w jasnej wersji. Polecam serdecznie :) Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju(...)śliwek  cukier puder do posypania Przygotowanie: Śliwki umyć, przeciąć na pół i wyjąć pestki. Mąkę przesiać i 2 łyżki odłożyć do miseczki (będzie dodawana do jasnego ciasta). Do pozostałej mąki dodać proszek do pieczenia. W misie miksera umieścić jaja i cukier. Ubić aż masa zbieleje i stanie się puszysta. Do ubitych jajek dodać mąkę pszenną z proszkiem

Kocham..lubię..gotuję..
Przepis na sernik z kroplami rosy 175

pieczenia 10 dag cukru pudru (3/4 szklanki) 2 żółtka + 1 całe jajko 10 dag margaryny  1 łyżeczka czubata smalcu  Przygotowanie:  Wszystkie składniki razem zagniatamy, wykładamy blachę ciastem po brzegi.  Składniki masy serowej:  1 kg sera śmietankowego  3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki cukru  2 szklanki mleka  1 budyń śmietankowy bez(...)Przygotowanie:  Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy olej, mleko, ser - wszystko razem ucieramy, a następnie dodajemy budyń, zapach pomarańczowy, ser ma być puszysty.  Pieczemy około 50 minut w temperaturze 189 C. Pod koniec pieczenia ubijamy pianę z 6 jajek + szklanka cukru. Układamy ubitą pianę na wierzchu sernika. Pieczemy około 15-20 minut.  Smacznego

Jak u mamy
Ciastka francuskie z budyniem i jabłkami 89

zimno. Moi goście uwielbiają te słodkości! Ciastka francuskie z budyniem i jabłkami 300 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 350 ml mleka ((1,5 szklanki)) 1 budyń waniliowy bez cukru 2 jabłka 50 g brązowego cukru ((4 łyżki)) 1 łyżka cynamonu 30 g cukru pudru do posypania ((3 łyżki)) Ugotuj budyń z 350 ml mleka. Gotowy budyń odstaw do ostygnięcia(...)każdego kawałka nałóż łyżkę farszu i zakryj go drugą częścią ciasta. Zaklej brzegi i dociśnij je widelcem. Każdy kwadrat ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (w odstępach). Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz ciastka 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Na ostatnie 5 minut możesz włączyć temoobieg, żeby ciastka się

Przepisy na widelcu
Delikatnie kokosowe ciasteczka (z cukrem kokosowym) 180

też energii na resztę dnia Polecam Wam spróbować tej wybornej kawy i innych znakomitych produktów, które znajdziecie w sklepie internetowym Manufaktury Kapucynów   Składniki: Uwaga: Mi ciasteczka pomagał piec mój mały synek, więc ta ostatnia porcja, która ocalała do zdjęcia jest dość różnorodna Ciasteczka powinny być rozwałkowane na 4-5 mm, za cieniutkie mogą być zbyt chrupiące(...)ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na czas rozgrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Na podsypanym mąką blacie/macie wałkujemy ciasto (podsypując je delikatnie mąką jakby lepiło się do wałka). Ciasto wałkujemy na grubość 4-5 mm. Wycinamy dowolne kształty. U nas kółeczka, które synek zdobił stempelkami. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia

Słodkie okruszki
Domowe pierniczki jak alpejskie 169

ogórecznika Ciasto zarabiamy dzień przed pieczeniem. Mąkę i kakao przesiewamy do miski – mieszamy. Miód z ogórecznika zagotowujemy z przyprawą do piernika. Odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści i pozostawiamy do wystygnięcia. Do śmietany dodajemy sodę – mieszamy i odstawiamy, aż masa zwiększy swoją objętość. Trzy białka ubijamy na sztywno (pozostałe możemy zużyć np. na bezy albo ciepłe lody cytrynowe(...)miejsce). Na drugi dzień ciasto wykładamy na stolnicę lekko posypaną mąką, rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i wykrawamy pierniczki. Aby zrobić nadziewane wykrawamy kółka, na środek nakładamy marmoladę, przykrywamy drugim takim samym kółkiem i mniejszą foremką (w kształcie serca) wykrawamy pierniki (powstałe skrawki ciasta też zużywamy). Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia, wierzch smarujemy roztrzepanym

mojewypiekiinietylko
Cranberry Noël 170

upominek najbliższym. Szybciutkie w przygotowaniu, jedynie ciasto musi pół godzinki poleżeć przed pieczeniem w zamrażarce. W szczelnie zamkniętej puszce, upieczone dzisiaj przetrwają aż do Świąt. Moje dzisiejsza porcja nie ma oczywiście szans, za chwilkę zniknie z talerza ostatnie ciastko, dlatego na pewno będę je jeszcze piekła przed samymi Świętami:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 225 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru(...)mąkę i dobrze zmiksuj. Ciasto będzie bardzo gęste, dlatego dokończ wyrabianie ciasta ręcznie. Dosyp orzechy i żurawinę i porządnie wymieszaj całość. Ciasto podziel na dwie części i z każdej uformuj dwa wałki około 30 cm długości. Wałki ciasta posmaruj mlekiem przy pomocy pędzelka i obtocz je w wiórkach kokosowych wysypanych na deskę lub tacę. Wsadź ciasto do zamrażalnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Murzynek z jabłkami 112

Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ciasto murzynek jest każdemu dobrze znane. Proste w wykonaniu i szybkie, mocno

zdrowo i aktywnie
Murzynek z jabłkami 206

Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ciasto murzynek jest każdemu dobrze znane. Proste w wykonaniu i szybkie, mocno

Zdrowie i pysznie na talerzu
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 279

    Babka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo

Smaczne Zdrowe
Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 139

środku kładę ciasto, przykrywam folią spożywczą i dopiero wtedy wałkuję, następnie zdejmuję folię spożywczą i gotowe). Gotowe placki kolejno umieszczamy w piekarniku i pieczemy na jasno złoty kolor (w 190 stopniach C). Z wystudzonych placków ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. NADZIENIE: 500 ml mleka 40g cukru 80 g skrobi ziemniaczanej (ewentualnie 2 budynie białe, bez cukru o wadze(...)temperaturę. Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajmy cynamon i łyżka po łyżce budyń. Na sam koniec dodajemy mus jabłkowy, dokładnie mieszamy.      Składamy ciasto. Blachę, w której piekliśmy spody, wykładamy papierem do pieczenia, folią spożywczą lub aluminiową. Na spód układamy pierwszy blat ciasta, na nim 1/3 część kremu, na nim kolejną część ciasta, 1/3 kremu, ciasto, ostatnia

Rozpustne gotowanie
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 321

Pamiętacie przepis na włoską kiełbasę ? Te włoskie klopsy są równie aromatyczne. Miękkie i soczyste, nie wymagają wiele pracy – pieką się w piekarniku a nie smażą. Do zjedzenia na 101 sposobów. Spaghetti z klopsami, wino i filmowa randka gotowa! Tak jak i salsicca, tak i te klopsy to przejaw tęsknoty włoskich emigrantów za domem. Powstały najprawdopodobniej w 1920 roku w Nowym(...)spójna i kleista – około 4-5 minut. W cieście przy zagniataniu i wyrabianiu uwalniamy gluten, przy wyrabianiu mięsa – kolagen, który ma właściwości łączące . Nie wystarczy tylko wymieszanie wszystkiego razem, klopsy zwyczajnie by się porozpadały. Blachę do pieczenia wykładamy papierem pergaminowym, rozgrzewamy piekarnik do 200’C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Z gotowej masy formujemy klopsy o wadze około

Karo in the Kitchen
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 186

wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia Większą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko przycisnąć i wyrównać, podpiec na złoty kolor w temp. 190*C przez około 20 min. Upieczone ciasto wystudzić Zrobić masę budyniową : 5 białek szklanka drobnego cukru 2 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru-2 x 40 g 1/2 szklanki oleju słonecznikowego(...)spód ciasta wystygnie zaczynamy ubijać białka z cukrem dodawanym po kilka łyżek ( na najwyższych obrotach) Po wyczerpaniu cukru dodajemy stopniowo proszek budyniowy- ucieramy do zupełnego połączenia składników Strużką wlewamy olej i nadal miksujemy Na podpieczony spód wykładamy pianę, układamy maliny ( otworami do góry ), ułożyłam dość ciasno jedna obok drugiej, jedną warstwą Na wierzch piany ścieramy resztę zamrożonego ciasta Pieczemy

Proste Potrawy
Ciasto brownie 123

pieczenie. Zbyt długi czas w piekarniku spowoduje że ciasto będzie nieco suche, a prawdziwe brownie musi być wilgotne! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto(...)bez termoobiegu lub 160 st C z termoobiegiem. Blaszkę do pieczenia o rozmiarach ok 20 x 30 cm lub zbliżonych, wyłóż papierem do pieczenia. Do masy czekoladowej dodawaj po jednym jajku i mieszaj najlepiej łyżką lub ręczną trzepaczką. Po dodaniu wszystkich jaj dodawaj porcjami przesianą mąkę i wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wlej do formy i wstaw

nietylkopasta.pl
CHRUSTY, CHRUŚCIKI, FAWORKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 117

gęstej kwaśnej śmietany 18% - u mnie 150g   (można użyć bez laktozy) - 1 łyżka spirytusu - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo: - tłuszcz do smażenia- u mnie 900ml oleju kokosowego bezzapachowego (nie pozostawia żadnego posmaku, jest genialny do smażenia) - mąka do podsypywania przy rozwałkowywaniu ciasta - mielony ksylitol lub puder do obsypania faworków W misie miksera umieszczamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania