ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:595/2544)

łatwe ciasto drożdżowe ze śliwkami... 76

wlać mleko, masło i hakiem robota wyrabiać ciasto z 10 minut. Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto wyrośnięte parę razy łyżką wyrobić i rozłożyć do 3-ech silikonowych keksówek 20cm, na wierzch powciskać połówki umytych śliwek bez pestek. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w foremkach ciasto dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Rogaliki drożdżowe z nutellą 66

wyższa niż 26 stopni. Przygotowuję ciasto. Do miski wsypuję i wlewam wszystkie składniki na ciasto, wlewam rozczyn. Mieszam ręką do 10 minut. Ciasto jest elastyczne. Odkładam je w ciepłe miejsce pod przykryciem na pełną godzinę. Możesz je wstawić do nagrzanego piekarnika, tak jak wcześniej zaczyn z drożdży. Po godzinie wyjmuję miskę. Ciasto jeszcze raz krótko wyrabiam. Dzielę na dwie części(...)cieńszego rogu, zawijam końce lekko do środka formując kształt rogalika. Mi wyszło 16 rogalików, ale wszystko zależy od tego jak cienko rozwałkujesz ciasto. Piekarnik ustawiam na program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Rogaliki piekę ok. 15 minut w temp. 180 st. C. Wystudzone dekoruję lukrem. W szklance cukru pudru mieszam 2 łyżki soku z cytryny lub wody. Mieszam

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowa strucla – drożdżówka z czekoladą 67

hakiem miksera). Dłużej wyrabiane ciasto będzie smaczniejsze. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gdy drożdżówka rośnie, przygotowujemy nadzienie. Do rondelka wrzucamy masło, mleko, cukier trzcinowy, kakao i cynamon. Rozpuszczamy, często mieszając, aż do połączenia składników. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Przed rozsmarowaniem masy na cieście, siekamy drobno czekoladę. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią by je odgazować(...)czekoladę można też dodać do nadzienia, ale będzie trudniej je wtedy rozsmarować). Zwijamy jak roladę. Wałek ciasta przecinamy ostrym nożem wzdłuż na pół, zostawiając nieprzeciętą końcówkę (jak na zdjęciu niżej). Dwie części ciasta zaplatamy naprzemiennie. Wkładamy do formy wyłożonej papierem (można także piec bez formy, ale strucla będzie bardziej płaska) – u mnie piekłam w poszerzanej keksówce 30x14cm. Zostawiamy

Poezja smaku
Ciasteczka z czekoladą i bakaliami 147

jest bardzo prosty. Wystarczy przestrzegać podanych proporcji i zasad pieczenia. Pieczemy najpierw w wyższej temperaturze, by zachować kształt ciasteczek, a później w niższej do zarumienienia. Błyskawiczny przepis: Muffinki cytrynowe Składniki 160 g mąki pszennej 100 g masła 70 g cukru 1 jajko klasy L 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady(...)proszek do pieczenia, cukier, sól i wbijamy jajko. Dodajemy posiekane na kawałki masło i zagniatamy składniki. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i bakalie. Krótko zagniatamy składniki. Jak przygotować: Ciasteczka owsiane z żurawiną Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Dużą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy małe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort brzoskwiniowy na zimno 81

Przepyszny i bardzo prosty w przygotowaniu brzoskwiniowy tort bez pieczenia. Idealny na każdą okazję. W smaku delikatny i kremowy. Rozpływa się w ustach. Goście

Blog kulinarny S9.PL
Batoniki czekoladowe z płatków owsianych bez pieczenia 97

Jedne z lepszych batoników czekoladowych z płatków owsianych bez pieczenia, które ostatnio robiłam. Batoniki mogą być świetnym deserem lub zdrową przekąską energetyczną. Batoniki czekoladowe

Kuchcik gotuje
Sernik na zimno z owocami i galaretką 76

Sernik na zimno to prosty i pyszny deser bez pieczenia. Najlepszą porą roku na ten rodzaj sernika […] Artykuł Sernik na zimno z owocami

PanGotuje
Tort cytrynowy 83

jest dość łatwy w wykonaniu. Na biszkopt 24 cm 6 jaj 2/3 szk. cukru 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej aromat cytrynowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml wody 100 ml oleju Szczypta soli Na krem 600 ml śmietnki 36 % 2 galaretki cytrynowe Skórka otarta z 1 cytryny Na poncz 1/2 szklanki soku z cytryny(...)pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto mogła się "wspinać " po bokach tortownicy. Piec w 180 st bez termoobiegu przez 45-50 min. Zostawić do ostygnięcia, a po wystygnięciu przeciąć na 3 blaty. Krem.Obie galaretki

Krylowa Kuchnia
Tort śmietankowy 96

słodki, dlatego doskonale nadaje się dla dzieci. Na biszkopt-tortownica 24 cm: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 100 ml wody 100 ml oleju Na masę śmietanową 1 l śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki gorącej(...)pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto mogła się "wspinać " po bokach tortownicy. Piec w 180 st bez termoobiegu przez 45-50 min. Zostawić do ostygnięcia, a po wystygnięciu przeciąć na 3 blaty.  Żelatynę

Krylowa Kuchnia
Tort o smaku cappuccino 106

jest prosty i dość łatwy w przygotowaniu. Na biszkopt-tortownica 24 cm: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 100 ml wody 100 ml oleju Na masę cappuccino 1 l śmietanki 36% 70 g kawy cappuccino w proszku 3 łyżki cukru pudru(...)pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto mogła się "wspinać " po bokach tortownicy. Piec w 180 st bez termoobiegu przez 45-50 min. Zostawić do ostygnięcia, a po wystygnięciu przeciąć na 3 blaty

Krylowa Kuchnia
Tort serowy z brzoskwiniami 99

biszkopt z połowy składników.  na tortownicę 26 cm Biszkopt: 6 jaja 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szk.l wody 1/2 szkl.oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl cukru esencja waniliowa szczypta soli Ponad to: 1 łyżeczka masła 1 łyżka bułki tartej Krem serowy: 250 g sera białego homogenizowanego (np.Pacynka) 250 g Palmy "Z murzynkiem(...)pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto mogła się "wspinać " po bokach tortownicy. Piec w 180 st bez termoobiegu przez 45-50 min. Krem.Margarynę rozpuścić z cukrem pudrem i odstawić do ostygnięcia. Budyń

Krylowa Kuchnia
Pan co'Santi 83

stopni. Nagrzać w nim również żeliwny garnek, w którym będzie pieczony chleb. Delikatnie zdjąć nagrzaną pokrywkę garnka i przełożyć do niego ciasto, przykryć i piec 30 minut. Następnie piec jeszcze 15-30 minut bez pokrywki, aż skórka nabierze brązowego odcienia. Po upieczeniu przełożyć gorący bochenek na kratkę do studzenia.  Smacznego

wyzwania kuchenne
Cytrynowe ciasto z cukinii 99

mikserem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przełożyłam do prostokątnej blaszki o wymiarach ok. 26x30cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je do suchego patyczka (w praktyce trwało to ok. 50 minut) w temp. 170 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i studziłam w formie na metalowej kratce

Waniliowe Improwizacje
szyszki z ryżu preparowanego i krówek 103

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 400-450 g cukierków krówek 80 g ryżu preparowanego 70 g masła wykonanie: Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z Olafem 155

znalazłam na tej stronie . Do towarzystwa dla Olafa mogę zaproponować Wam jeszcze ciasteczka z reniferami i tort z Elzą . Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki(...)połączenia. Nie mieszamy zbyt długo, inaczej babeczki nie będą puszyste. Blaszkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wkładamy do każdej babeczki po kostce czekolady. Przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, góra i dół, bez termoobiegu przez ok. 25-30 minut. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu

Ciastkozercy
sernik z pomarańczą na herbatnikach... 98

wmieszać z sernik. Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozłożyć podwójnie herbatniki, wylać masę serową. Na serniku poukładać plastry pomarańczy bez skórki, bez pestek, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie dobrze wystudzić. Czekoladę roztopić w garnuszku ze śmietaną, polewa będzie gładka. Polewę gorącą wylać na sernik i rozsmarować

W Mojej Kuchni Lubię
JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 126

wbijamy jajka i rozbełtujemy je, a następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor

Kuchnia MagdaLeny
Buraczana tarta z białą czekoladą 107

Historia tego ciasta jest krótka. Chodził za mną sernik na zimno. Zaraz za nim szedł moralny niepokój z niespełnionej obietnicy zrobienia dla koleżanki czekoladowego ciasta z

Kucharzyca
ROLADA SPECULOOS Z MANDARYNKAMI 151

  Kolejna słodkość świąteczna godna polecenia. Pyszna, delikatna, lekko korzenna rolada czekoladowa z ciasteczkami speculoos. Tworzy ją delikatny, wilgotny biszkopt orkiszowy z dodatkiem korzennych ciasteczek w

Smaczne Zdrowe
Błyskawiczna szarlotka dla leniwych 125

pieczenia. Wsypujemy cukier, wbijamy jajko. Na końcu dodajemy pokrojoną margarynę. Całość siekamy nożem tak długo aż powstanie kruszonka. Następnie całość wysypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (tylko spód). Ciasto dogniatamy ręką tak aby nie było żadnych luk. Foremkę wstawiamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Obieramy je i ścieramy na tarce o średnich(...)Jabłka przekładamy na przygotowany spód. W osobnej misce robimy kruszonkę. Palcami rozcieramy ze sobą mąkę, cukier, cynamon i margarynę. Wysypujemy na jabłka. Ciasto pieczemy w  nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pieczemy bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy i obsypujemy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 142

wbijamy jajka i rozbełtujemy je, a następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor

Kuchnia MagdaLeny
Rolada z kremem kokosowym bez pioeczenia 88

27.08.2018 Szybko,prosto a co najważniejsze bez pieczenia. Wygląda wspaniale a smakuje wybornie. Dodałam trochę malin jako opcję dodatkową. Jeżeli lubicie maliny to polecam

gotuj ze mną
Brownie o zapachu rumu 126

płynna. W oddzielnej misce utrzep jajka z cukrem, dodaj przesianą mąkę, cukier waniliowy i kakao. Zmieszaj delikatnie obie masy, dodaj aromat, wyłóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 min. w temp. 180C bez termoobieg grzaniem góra plus dół na środkowej półce piekarnika. Gotowe brownie możesz posypać kakao lub polewą – koniecznie – czekoladową! SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 131

dobrze wmieszało w ciasto (TO WAŻNE!). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do szprycy i szprycujemy rozetki. Wielkość wykładanych ciastek to ok 4 cm średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy

Kuchnia w oparach
Rabarbarowy placek drożdżowy z kruszonką. 105

kostkę rabarbar. Z reszty cukru, 50 g zimnego oleju kokosowego i 2 łyżek mąki zrób kruszonkę i posyp nią wierz ciasta. Piecz na środkowej półce piekarnika nagrzanego do 170-180 C bez termoobiegu przez około 40 minut. Smacznego!         Artykuł Rabarbarowy placek drożdżowy z kruszonką. pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Warkocz na zakwasie z makiem i płatkami migdałowymi - ciasto drożdżowe bez drożdży, na zakwasie 126

metodą trójfazową, zrobić go jest bardzo prosto, wystarczy mieć 1 łyżkę zakwasu pszennego lub żytniego. Jak go zrobić napisałam w przepisie. Zapraszam do pieczenia. Warkocz na zakwasie z makiem i płatkami migdałowymi - ciasto drożdżowe bez drożdży, na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą 319

Prosty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy. Forma 24x24 cm 1

VioletoweKucharzenie
Dyniowe racuchy na proszku 142

kardamon, proszek do pieczenia, sodę i grubo pokrojoną czekoladę. Wszystkie suche składniki przemieszaj. W drugiej misce wymieszaj jajka z zsiadłym mlekiem, roztopionym masłem i dyniowym puree. Dodaj teraz suche składniki i dokładnie wymieszaj. Ciasto na racuchy jest gęste ale takie ma być. Nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnię. Możesz użyć patelnię, na której można piec bez dodatkowego tłuszczu

codojedzenia
Ciasto kokosowe ze śliwkami 143

śmietaną, w dwóch turach i krótko wymieszać przy pomocy szpatułki, tylko do połączenia się składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. W ciasto powciskać pokrojone na pół śliwki. Piec w temperaturze 160 ºC bez termoobiegu przez około 40- 45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, polukrować, pokroić i podawać. Lukier : Wszystkie składniki umieścić

Słodka Strefa
serowe rożki z mirabelkami 151

ciasto rozwałkowałam, pokroiłam na równe kwadraty, na każdym (po przekątnej) ułożyłam 2-3 mirabelki i zwinęłam rożki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru, a mirabelki są kwaskowe udekorowałam moje rożki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo

babka w formie
Gofry czekoladowe bezglutenowe przepis 130

szklanki czekolada gorzka 1/2 sztuki proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki cukier puder trzcinowy 2 łyżki Przygotowanie: Posiekałam nożem gorzką czekoladę na małe kawałeczki. Oddzieliłam złotka od białek, z białek ubiłam pianę. Z reszty składników zrobiłam gęste ciasto, dodając pianę z białek i posiekaną czekoladę. Piekłam w  gofry bez tłuszczu

AZgotuj!
Drożdżowe kruche rogaliki świąteczne 171

równych części. Po środku najszerszej części wykładamy łyżeczkę marmolady lub nutelli i zwijamy rogalik. Ciastka wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika (bez termoobiegu) na około 13 minut (do zarumienienia ciasta). W czasie pieczenia rogalików wsypujemy 1/2 szklanki cukru pudru i wyciskamy 1/2 soku z pomarańczy. Mieszamy, aż powstanie lukier. Kiedy rogale delikatnie przestygną smarujemy je lukrem. Smacznego

ChilliJemy
rogaliki półfrancuskie 600

przypominający koło. Każde koło podzieliłam przez środek (jak tort) na 8 części, rozłożyłam nadzienie i zwinęłam rogaliki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru udekorowałam moje trzyskładnikowe rogaliki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo aż do uzyskania pożądanej

babka w formie
Tradycyjny murzynek z serem Izaura 116

wymieszać.  Na koniec połączyć delikatnie drewnianą łyżką z pianą z białek i wymieszać. Masę serową wyłożyć na masę kakaową.  Ciasto można lekko przemieszać widelcem, tak powstaną większe wzory.  Pieczenie: Piec ok godzinę (bez termoobiegu) w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i wystudzić.  Wstawić do lodówki

Z notatnika
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 147

wierzchu, po 3 małe kawałeczki na każda babeczkę). Mi wyszło 20 babeczek;) Tu babeczki z farszem: A tu już posypane kawałkami ciasta francuskiego: 4. Piekę w temp. 180C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez około 15 -20 minut aż się zrumienią na brzegach a farsz lekko zastygnie. Obowiązkowo - smacznego

Zasmakuj Kuchni
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 158

lubelskiego Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Jest  to wytrawny wypiek   z kaszy gryczanej, ziemniaków, twarogu i skwarków. Piróg wypieka się bez skórki ( piróg ,,łysy") lub w drożdżowej skórce. Piekłam piróg w cieście, podałam pokrojony na grube plastry, podsmażony na patelni.  Piróg najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem śmietany, jogurtu, sosu grzybowego lub pieczarkowego. Polecam upieczenie

Codziennik Kuchenny
Proteinowy 3 Bit bez pieczenia - Szybkie Ciasto 377

Nowy Hit Kanału przepis na Proteinowego 3 bita bez pieczenia. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔   500 g CHUDEGO TWAROGU ✔  

Sylwetka Od Kuchni
Malinowa chmurka 118

łyżeczka proszku do pieczenia  Żółtka z cukrem i miękką margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę a proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów  Białka ubić z cukrem wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Następnie ciasto posmarować

Aromatyczne Podróże
OWOCE DO TORTU ZAMKNIĘTE W SŁOIKU 72

słoik takich wiśni do ciasta kosztuje prawie 10 zł. W sklepie , a teraz ja będę je miała za pot i ból ,ale swoje bez wydawania pieniędzy .Tak więc mam nadzieję ,że ciasta się będą piekły w zimę z udziałem tych wspaniałych wisienek.!Troszkę pracy z tym jest ,ale warto kochani się pomęczyc ,bo efekty są niesamowicie smakowite:). 2 kg.dojrza

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Truskawkowy torcik z białą czekoladą 158

Jedzcie truskawki, bo tak szybko się kończą i pozostają mglistym wspomnieniem. Zbierzcie te ostatnie i wykorzystajcie maksymalnie ich smak i aromat. Te najsłodsze i najbardziej pachnące

Cynamonowe szczęście
Proste ciasto jogurtowe z truskawkami 48964

dość gęste . Średnią tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto i wyrównać łyżką wierzch.   Po upieczeniu Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, przekroić na połówki. Poukładać je na wierzchu ciasta przeciętą stroną do góry.   Piec w temperaturze 170C - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika; piekarnik należy wcześniej rozgrzać

Grunt to przepis!
Tort orzechowy z nutką mięty 122

Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, czas pieczenia ok. 35 minut. Po upieczeniu orzechowy blat przekładamy na kratkę kuchenną do góry nogami aby odparowała i nie opadła. Do tortownicy przelewamy koleją porcję ciasta i pieczemy następny blat. Masa maślana klasyczna: - 50 dag masła bez dodatku oleju - 5 żółtek - 22 dag cukru - 3 kopiaste łyżki prawdziwego

Apetyczna babeczka
Sernik z brzoskwiniami szybki 199

Polecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki.  Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18

Takie tam pichcenie
Babka piaskowa z makiem i czekoladą 157

mąkę,wymieszaj. Do gorącego roztopionego masła dodaj proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj z masą. Wymieszaj mak z grubo pokrojoną czekoladą i dodaj do masy. Zamieszaj lekko. Foremkę z kominkiem wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. Napełnij formę ciastem i piecz w nagrzanym na 160ºC piekarniku na termoobiegu (175º bez termoobiegu) i piecz przez około 40 minut

codojedzenia
10 najlepszych wpisów 2015 roku 126

wyznanie o zaprzestaniu jedzenia mięsa. Jeżeli chcecie wiedzieć, jak to było z tym moim niejedzeniem mięsa, zapraszam do przeczytania. 8. Ekspresowe calzone - bez wyrastania i pieczenia Przepis mojego autorstwa, z którego jestem bardzo zadowolona. Ciasto szybko się zagniata i smaży na patelni, dzięki czemu w kilka chwil możemy cieszyć się pysznymi calzone z ciągnącym serem w środku

Chilli Czosnek i Oliwa
Gwiazda z Ciasta Drożdżowego 168

wyrośnięcia na około 15 minut. Pieczenie gwiazdy z ciasta drożdżowego: Przed pieczeniem gwiazdę maluję rozmąconym białkiem i posypuję płatkami migdałowymi i cukrem perlistym. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę . Gwiazdę piekłam około 25 minut w piekarniku ogrzewanym od góry i dołu bez używania termoobiegu. Gwiazda z ciasta drożdżowego jest gotowa. Życzę udanego

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Przysmak kokosowy 190

W kuchni Rumcajsa znów zapachniało Indiami, ale tym razem bez dodatku curry. Słodki przysmak kokosowy, szybki do zrobienia, idealny na wypadek gości zapowiadających się później

Gotuj z Rumcajsem
Owsiane ciasteczka z czekoladą 106

Powinnam zaznaczyć, że są to ciasteczka bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie

Pink Envelope
Sernik cytrynowy bez pieczenia 149

Delikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do

Kuchnia Pokoleń
Andrutowy torcik 110

Prosty i pyszny przepis na deser bez pieczenia. Składniki: 25 dag margaryny 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mleka w proszku 3 paczki

Tradycyjna Kuchnia
Drożdżówka jak u babci 176

minut w ciepłe miejsce .Wstawiamy do piekarnika-uwaga piekarnik warto podgrzać przed wstawieniem ciasta do 100 C , a następnie po wstawieniu ciasta zwiększamy temperaturę do 180 C i pieczemy 30 -35 minut bez termoobiegu . Gotowe Post Drożdżówka jak u babci pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
OMLET BISZKOPTOWY Z MALINAMI 101

sama myśl o włączeniu piekarnika, powodowała wzrost temperatury o co najmniej 10 stopni ;) Człowiek siedzi i główkuje co by tu zrobić, żeby upiec ciasto i nie "zjechać" przy piecu. Polecam cudownie puszysty omlet biszkoptowy :) Bez włączania piekarnika, a równie smaczny jak tradycyjny biszkopt. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki szczypta soli kilka kropel soku z cytryny

Kuchnia w opałach
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 248

było, co raczej spełnienie zachcianki. Tematu żadnego, warunek jeden. Ciasto ma być mokre i słodkie. Długo się zastanawiałem nad smakiem i konstrukcją ciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego batona 3-BITa. Czego użyłem

BaRepas
Scali bread - chlebowe chałeczki 97

warkocz. Dokładnie połączyć końcówki i ukryć je pod spodem. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią, wcześniej posmarowaną odrobiną  oliwy, aby nie przykleiła się do ciasta. Odstawić na 90 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 210C (bez termoobiegu) przez ok.30 minut. Studzić na kratce. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Kuchnia Pełna Smaku

CookYourself
Indyjskie kruche ciasteczka 94

szklanki cukru  Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.  Zacząć najlepiej tak: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód, mąkę, przyprawy i sodę.  Ciasto rozwałkowujemy i foremką wycinamy ciasteczka. Pieczemy 180 stopni 15 minut.  Bez masła Jak na złość miałam tylko końcówkę masła. Jednak udało mi się wyszperać przepis na super orientalne kruche ciasteczka bez użycia masła

ClauditteMissCooking
Kruche babeczki z budyniem 140

lodówki. Roztopić odrobinę masła i maczając w nim pędzelek natłuścić foremki.  Można rozwałkować ciasto i wykroić foremkami ciasto, ja natomiast wylepiam ciastem foremki bez żadnego rozwałkowywania. Gotowe foremki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni C ok. 12 minut. Przygotować budyń: 2 budynie mleko cukier Każdy budyń ugotować oddzielnie, dodając pół szklanki mniej mleka ( jeżeli

Na słodko lub wytrawnie
Waniliowy sernik na zimno na czekoladowo-owsianym spodzie 243

Sernik na zimno, to bardzo prosty deser/ciasto bez pieczenia więc nie może się nie udać! Wystarczy wymieszać składniki, schłodzić i na tym kończy się

Kraina Miodem Płynąca
Kocie oczka 148

smalcu cukier waniliowy dodatkowo: marmolada lub dżem (u mnie porzeczkowy) cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będą złote. Po ostudzeniu ciastko bez dziurki smarować marmoladą lub dowolnym dżemem i zlepiać

charlotte gotuje
Chleb pszenno żytni z otrębami 280

Przed włożeniem do piekarnika spryskać letnią wodą i posypać mąką żytnią. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Do zimnego piekarnika włożyć formę z ciastem i piec około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia dopiekać chleb bez foremki. Studzić na metalowej kratce. Przepis z bloga Pieczarka mySia

Ala piecze i gotuje
Tarta z jabłkami. 139

dość długi czas, to musiałem wszystko wspominać i układać na nowo. Ale fajnie, że wszystko się udało, ciasto smakowało jak tamte co jadłem raniej. Także chcę dodać że ta tarta jest bardzo łatwa w przygotowaniu i jej przygotowanie (bez pieczenia) zajmuje ok. 20 min, co jest bardzo przydatne w dni kiedy chcemy czegoś słodkiego, a nie mamy dużo

Kuchnia Łukasza
SZYBKA NAPOLEONKA 157

bez gotowców z półki sklepowej.Myslę jednak ,że i Wam przyda się taki fajny przepis gdy nie macie pomysłu i sił na pieczenie.Zapraszam. 2 gotowe ciasta francuskie 2 kremy gotowe do napoleonek lub karpatki Cukier puder do posypania ********************************** Gotowe ciasto zostawiamy na stole do całkowitego rozmrażania.Ciasto układamy każde osobno na blaszce i pieczemy według przepisu na opakowaniu.Studzimy.Teraz przygotować

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 275

Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania przekładańca, czyli ciasta na spodzie biszkoptowym, z kremem budyniowym, warstwą wiśniową i bezą kokosową. Idealne połączenie smaków. Ciast nie jest zbyt mocno słodkie w smaku. Zachęcam do pieczenia 😊 S kładniki na formę do pieczenia 20 cm x 30 cm: biszkopt  3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru (120 g) 1/2 szklanki mąki pszennej(...)niego ostudzony budyń (partiami!). Cały czas miksować na najwyższych obrotach miksera, aż utworzy się gładka, puszysta masa. Biszkopt przełożyć z powrotem do formy do pieczenia i rozsmarować na nim krem budyniowy. Ciasto wstawić do lodówki, ponieważ krem musi stężeć. Na sam koniec przygotować warstwę wiśniową: wiśnie umyć, pozbawić pestek. Przełożyć do garnka (wraz z sokiem). Do wiśni wlać

Ugotować
Ciasto Św. Marty 500

odrobiną soli. Stopniowo dodajemy cukier , aż do uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy żółtka, miksując na najniższych obrotach. Następnie dodajemy orzechy i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wykładamy do blaszki. Pieczemy ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 blaty. Składniki na ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych Białka(...)miksujemy na sztywno z odrobiną soli. Stopniowo dodajemy cukier, miksując na sztywną bezę. Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie, acz delikatnie mieszamy. Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w temp. 170 stopni. Studzimy p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family

Domowe ciasta
Budyniowy sernik z rodzynkami 96

kruchym cieście? Przepis na budyniowy sernik jest niezwykle prosty. Masę serową wykłada się na prostym kruchym cieście. Ciasto przykrywa ją też z góry. Sernik, choć bez ubijania białek wychodzi kremowy. Całość pachnie wanilią. Koniecznie spróbujcie. Prosty przepis, pyszny efekt. Idealne ciasto do filiżanki ulubionej kawy. Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)szklanki cukru garść rodzynek Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, cukier i posiekane masło. Zaczynamy wyrabiać ciasto ręką, w trakcie dodajemy śmietanę. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy ją do miski i schładzamy w lodówce przez 30-40 min (ja często zostawiłam ciasto w chłodnym miejscu tylko na czas przygotowania reszty składników

Słodkie okruszki
Chleb w słoiku 63

inaczej prowadziłam ciasto i zmieniłam odrobinę ilości składników. Tak naprawdę, to każdy przepis sprawdzony będzie dobry czy to na zakwasie czy na drożdżach. Proponuję jednak ciasto z przewagą mąki żytniej lub same żytnie aby ciasto można było nakładać łyżką do słoików. Niby można też same pszenne, ale trzeba inaczej prowadzić ciasto i uformować odpowiedniej wielkości wałek. Ciasto w słoikach(...)ciasto było gotowe do pieczenia. Słoiki przed włożeniem do zimnego piekarnika dokładnie wycieramy wilgotną ściereczka w miejscach styku z nakrętką. Po upieczeniu słoiki będą za gorące, żeby cokolwiek z nimi robić.  Słoiki z ciastem wkładamy do zimnego piekarnika, ciasto można delikatnie spryskać wodą. Nastawiamy temp. do 200st. i od chwili nagrzania piekarnika pieczemy 25 minut. Ja piekłam

Leśny Zakątek
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 86

kruszonki), a mimo to jest ciastem przepysznym, szczególnie w dniu pieczenia i właśnie dlatego jest moim ulubionym, i często robionym przepisem na ciasto drożdżowe . Najpyszniejsze ciasto drożdżowe to jeszcze ciepłe, dopiero co wyciągnięte z pieca. Dlatego kiedy planuję nim uraczyć swoich gości, piekę go tak, aby wyszedł z pieca równocześnie z ich pojawieniem się w moim domu. Dzięki temu(...)zapach świeżo upieczonego ciasta drożdżowego, którym mogę od razu się dzielić. Warto tylko poczekać na zaparzenie kawy lub herbaty, gdyż ciasto możemy kroić ciepłe, ale nie gorące 🙂 W kolejnych dniach ciasto drożdżowe nie jest już takie same (choć rzadko zostaje więcej niż 3 kawałki), ale na przełożone ulubionym dżemem bez problemów znajduje chętnych 🙂 Składniki ciasta drożdżowego: 250 ml mleka

Moja Delicja
Szarlotka z kokosem 70

lodówki i rozłożyć je na blasze (25/35cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec ok. 20 minut , do zezłocenia się ciasta. Przestudzić. Na podpieczone ciasto z kokosem wyłożyć jabłkowe nadzienie, na nim rozprowadzić równomiernie kokosową piankę. Szarlotę z kokosową bezą ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem

niecodziennikpary
Rafaello z wiśniami (bez pieczenia) 64

Muszę Ci się przyznać, że nie wiedziałam, że połączenie kokosa z wiśnią jest tak genialne!  Dodatkowo w tym cieście i wiśnie i kokos idealne przełamują słodkość masy śmietankowej, a słonawe krakersy nadają mu ciekawego charakteru. Ciasto składa się  z kilku warstw, więc musisz je przygotowywać po kolei. Ja zaczynam zawsze od przygotowania galaretki wiśniowej, bo trochę potrwa, zanim(...)producenta.  Na blogu znajdziesz także przepis na tradycyjne  ciasto Rafaello , czyli przygotowane na bazie kremu budyniowego i masła. Rafaello z wiśniami (bez pieczenia) Rafaello z wiśniami bez pieczenia Proporcje na formę  21 x 22 cm Czas przygotowania: 60 minut + czas  oczekiwania Składniki Masa kokosowa: 250 g mascarpone 500 ml kremówki

Kulinarne przygody Gatity
Muffinki owsiano-bananowe z czekoladą 71

Pyszne muffinki, które powstały z potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego, a, że nie miałam siły piec ciasta powstały takie małe pyszności z tego co było pod ręką. Dodam, że bez użycia miksera, wystarczyły mi miska, ,,rózga'' i łyżka. A nie ukrywam, że wyszły pyszne. Upieczcie takie, możecie je nawet zabrać ze sobą do pracy czy szkoły na drugie śniadanie. Udanych(...)pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki owsianej 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie pysznych muffinek:  1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy syrop z mniszka i cukier waniliowy, roztrzepujemy ,,rózgą''. Wsypujemy płatki owsiane, obie mąki i proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto jest dość, ale takie ma być i nie należy się tym przejmować

Izabelawkuchni
Chleb pszenno-żytni 137

kolejne 3 minuty na średnich. Odstawić ciasto do wyrastania na 2 godziny, składając po 1 godzinie.[moje ciasto rosło w misce Tupperware -i obyło się bez składania].Przełożyć ciasto na omączony blat, uformować bochenek i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić na 1-1,5 godziny.Piec 40 minut w naparowanym piekarniku nagrzanym do temperatury

Moje domowe kucharzenie
Pieczenie ciast - od czego by tu zacząć? Porady dla początkujących 184

jeśli patyczek jest suchy, bez przylepionych grudek ciasta - oznacza to ciasto upieczone), Jeśli używamy jabłek do ciasta - należy skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały, jeśli używamy cynamonu taka zmiana koloru nie powinna przeszkadzać, Jeśli do ciasta używamy orzechów, zamiast kroić je nożem możemy zmiażdżyć wałkiem, Jeśli przygotowujemy ciasto kokosowe - należy je piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku(...)ponieważ im dłużej będzie trwało jego pieczenie, tym ciasto będzie twardsze. A jakie są Wasze sposoby na udane wypieki

psgotujemy
tort chałwowy 170

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto całkowicie ostygnie przekrawam je na cztery  krążki. Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu, odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Ucieram miękkie masło dodając(...)stopniowo zimny budyń, dokładnie miksuję. Na koniec dodaję pokruszoną chałwę i znów chwilę miksuję.   Składam tort układając na talerzu kolejno: - krążek ciasta nasączony kawą z alkoholem i cukrem - 1/4 część kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu  - bezy - ściśle jeden obok drugiego   - 1/4 kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu - nasączone ciasto - na wierzch wysypuję przesiane kakao

babka w formie

Proponowane wyszukiwania