ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:596/2544)

Przepis na chleb z ziołami i ziarnem 138

skórką jest bardzo prosty w przygotowaniu. Jak zrobić szybki chleb ziołowy? Nie musisz wyrabiać ciasta. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki i przełożysz do formy. Następnie odczekasz, aż ciasto wyrośnie i możesz piec! Chleb ziołowy przepis z dodatkiem czosnku i posypany słonecznikiem oraz siemieniem lnianym to bez wątpienia świetna propozycja dla tych, którzy szukają prostego pomysłu na domowy chleb. Dodatek(...)drobiowej wędliny i wszystkich niezbyt dominujących dodatków. Chlebek z ziołami jest pieczywem bardzo aromatycznym. Podczas pieczenia, wszystkie te zapachy rozchodzą się po całym domu i nie sposób się doczekać, kiedy będzie można go ukroić i spróbować Jak upiec pyszny chleb ziołowy ? Wyrośnięte ciasto wstawiasz do nagrzanego piekarnika i po ok. 30 – 35 minutach masz pachnące domowe pieczywo

Kuchnia Na Wypasie
Kruche ciasto z budyniem, borówkami i bezą 209

Smaczny kruchy spód, śmietankowy budyń i słodka beza przełamane smakiem kwaskowatych owoców borówki amerykańskiej to wszystko składa się na naprawdę pyszne ciasto, które wbrew pozorom nie wymaga zbyt skomplikowanych przygotowań. Polecam! :) Składniki na blachę o wymiarach: 20x36 cm: (Inspiracja: " Kwestia smaku ") Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 g cukru(...)posiekać i wrzucić do sypkich składników. Dłońmi wyrobić ciasto jak na kruszonkę. Na koniec dodać żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie równomiernie wylepić ciasto. Piec ok. 20 minut w temperaturze 1700 stopni C.   W międzyczasie: ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu, oczyszczone borówki obtoczyć w mące, białka ze szczyptą soli

Simply Food
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 117

kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką  Przepis na kruche ciasto już był, a teraz na bazie kruchego ciasta można zrobić kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką to tylko jeden z wielu przepisów do których można zastosować kruche ciasto! jednak zaczął się sezon na rabarbar więc rwiemy rabarbar, obieramy i smażymy... Link do filmu z przepisem: 170 -Kruche ciasto(...)ciasto BEZ CUKRU! -Jak smażyć rabarbar?        Kruche ciasto: 027 -KRUCHE CIASTO baza do ciast, ciasteczek i różnych deserów -Jak zrobić KRUCHE CIASTO? -PRZEPIS!         Kruszonka:   169 - Kruszonka BEZ CUKRU - Jak zrobić FIT kruszonkę? - Prosty PRZEPIS!     Składniki: kruche ciasto, przepis znajdziesz tutaj: 027 -KRUCHE CIASTO baza do ciast, ciasteczek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI, NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ 320

żółtek - 1 mały proszek do pieczenia Z powyższych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozkruszyć na wyłożoną papierem blaszkę. Dokładnie "wygnieść" spód placka. Drugą część odłożyć na kruszonkę. Masa serowa: -0,5 kg sera na serniki( przeważnie używam ser Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy(bez cukru) - 0,5 szkl. zmielonego(...)brzoskwiń( najlepiej mieć słoik własnych, bez cukru) - 1 szkl. cukru trzcinowego - 5 białek Brzoskwinie odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki( najlepiej na plastry) i wyłożyć na masę serową. Białka ubić na sztywna pianę razem z cukrem trzcinowym. Ubitymi białkami przykryć brzoskwinie. Na to wszystko rozkruszyć resztę kruchego ciasta. Powstanie z tego beza z kruszonką. Piec w nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Waniliowe ciasteczka budyniowe 100

waniliowym. Wymieszać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, budynie). Połączyć masę maślaną z suchymi składnikami, zagnieść na gładkie ciasto i schłodzić w lodówce około 3 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować do grubości około 0,5 cm. Wykrawać ciasteczka przy użyciu foremek. Piec około 10 min w temperaturze 180°C (góra – dół, bez termoobiegu) Smacznego!   Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Biszkopt kukurydziany 226

Mała odmiana od klasycznego, jasnego biszkoptu. Idealny do ciast i tortów. A smak? Jak dla mnie rewelacyjny. Jeśli ktoś choruje na celiakię, to ze spokojem jest to przepis dla niego. Jeśli ktoś tylko chce być "modnym bezglutenowcem" - wybór zostawiam jemu. A wybór czego? Mąki bezglutenowej. Bo bez niej się niestety nie obędzie. Można pokusić się o wykorzystanie tylko mąki(...)proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, a następnie dodawać stopniowo suche składniki i olej już bez miksowania. Masa powinna pozostać pulchna. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 170-175 stopni piekarnika i pieczemy do tzw. "suchego patyczka", czyli około 30 minut. Zwykle używam trybu "góra - dół

Karczma Honorietty
Babeczki cytrynowe 172

później z wielkim smakiem zjadane. Dzieci lubią je dekorować, a potem jedną za drugą smakować. Przepis na ciasto jest proste, banalne, a do tego w smaku są cytrynowe, idealne. Białka tylko ubijamy, pozostałe składniki w mikserze mieszamy, potem tylko pieczemy, i dowolne dodatki do ozdoby dajemy. Małe, żółte, cytrynowe, takie babeczki w kilka chwil gotowe. Składniki(...)połączenia składników. Piekarnik nastawiamy na 160°C - 165°C. Przygotowujemy ok. 18 sylikonowych foremek na babeczki. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego (bez końcówki, tak najłatwiej nakładać ciasto), wypełniamy nim babeczki, do połowy ich wysokości. Babeczki pieczemy ok. 20 min, na poziomie 2, od dołu. Przed wyjęciem robimy test długą wykałaczką. Babeczki pozostawiamy do przestygnięcia, ozdabiamy lukrem i dowolnymi dodatkami

Moniki Smakołyki
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 193

powinny być przesiane SKŁADNIKI / wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową CIASTO 200 g masła  150 g gorzkiej ciemnej czekolady 1 i 1/3 szklanki cukru  3/4 szklanki mleka 4 jajka 4 łyżki kakao 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia DODATKOWO : 1 szklanka wiśni bez pestek odsączonych na sitku i ewentualnie oprószonych mąką ziemniaczaną, świeże wiśnie(...)łyżeczka żelatyny 3 łyżki kakao 3 łyżki wrzątku WYKONANIE CIASTO: piekarnik rozgrzewamy do 170℃ (grzanie góra/dół bez termoobiegu). Formę z kominem o średnicy ok. 22-23 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Czekoladę roztapiamy np. w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy do miski. Miękkie masło ucieramy

cool and minty
Poradnik. Sekret dobrego ciasta drożdżowego 145

ciasta. Po dodaniu drożdży do reszty składników powstają w cieście pęcherze gazu, które powodują wyrastanie ciasta. I dlatego ciasto drożdżowe zwiększa swoją objętość nawet o sto procent. Niewyrośnięte, ale upieczone ciasto drożdżowe może tworzyć tak zwany zakalec. Wówczas posiada zbitą konsystencję. I chociaż można je zjeść, to jednak nie jest smaczne. Sekretem dobrego ciasta drożdżowego jest dokładne wyrobienie ciasta(...)oprócz drożdży jest najważniejsza, podczas przygotowywania ciasta drożdżowego. Po zakończeniu wyrabiania ciasta, które odbywa się zawsze ręcznie należy pozwolić mu wyrosnąć pozostawiając w ciepłym, lecz niegorącym miejscu. I dopiero przystąpić do pieczenia. Ciasto drożdżowe jest średnio kaloryczne. Kaloryczność jego zależy od dodatków na przykład nadzienia, czy kruszonki. W 100 gramach ciasta drożdżowego bez kruszonki na wierzchu znajduje się

ProstePesto.pl
Pieczone pierogi w kruchym cieście 139

Sprawdzony przepis na pieczone pierogi w kruchym cieście to propozycja na pyszną przekąskę . My do farszu użyliśmy warzyw i pieczarek. Bez wątpienia wyszły pyszne! Z zewnątrz kruchutkie, we wnętrzu soczyste i aromatyczne . Ci ,którzy wolą z mięsem, oczywiście mogą nieco urozmaicić farsz i dodać na przykład mięso z gotowanego kurczaka. Można również dodać kiełbasę, ser lub inny klasyczny dodatek(...)Pieczone pierogi zwane też pasztecikami z pewnością sprawdzą się jako klasyczna przystawka lub przekąska. W wersji z samymi warzywami i grzybami będą świetną propozycją na obiad wegetariański dla wszystkich, którzy nie jadają mięsa. Dla części z nas mogą być pomysłem na smaczne danie postne. Jeśli lubisz kruche ciasto i wszelkie domowe pierogi, to przepis na pieczoną ich wersję powinien Cię

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka z duszonymi jabłkami 139

głowie pomysł na soczystą, pachnącą cynamonem szarlotkę. I oto jest – kruche ciasto, duża ilość jabłek i słodka beza. Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 1/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny 50 g smalcu 5 żółtek Jabłka: 2 litry duszonych jabłek(...)galaretka cytrynowa 2 łyżeczki cynamonu Beza: 5 białek 1 i ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, masło oraz smalec. Całość siekamy nożem do momentu lekkiego połączenia składników. Dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto, dzielimy je na 2 części (2/3 i 1/3). Mniejszą część

Fascynacje Ani
"Sernik" z okary z nutą chilli (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 175

mokrymi i zagnieść tworząc ciato. 4. Spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wylepić ciastem. SERNIK Z OKARY 5. Okarę zblendować jeszcze raz na gładko wraz z kokosową śmietanką i puree z dyni. 6. Dodać pastę orzechową, sól i ksylitol. Znów zblendować do połączenia składników bez grudek. 7. Do całości dodać skrobie i mąkę kokosową, wymieszać/zmiksowa

Candy Pandas
Owsianek mak beza-cytryna 181

Wilgotne ciasto bez dodatku mąki pszennej. Ciasto owsiane o wyrazistym smaku cytryny, beza makowa i bita śmietana okraszona wiórkami czekolady deserowej. Same pyszności. Składniki: (na blachę o wymiarach: 12 na 36 cm) Ciasto owsiane: 220  g płatków owsianych zmielonych na mączkę- ja użyłam młynka do kawy 80 ml oleju słonecznikowego sok z jednej całej cytryny skórka z połowy(...)Przekładać masę bezową do brytfanny o takich samych wymiarach co pieczony uprzednio spód. Piec: 2 h w temperaturze 110 stopni, po czym studzić w piekarniku aż do całkowitego ostygnięcia piekarnika. Beza powinna być chrupka z zewnątrz i miękka w środku, mocno makowa. Ostudzić. Bezę makową nakładać na ciasto owsiane posmarowane powidłami śliwkowymi Bita śmietana: 1. Śmietanę ubić na sztywno

KreatywnePiny
Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku 113

bezglutenowe ciasto, które idealnie nadaje się na święta. Składa się ono z kruchych placków przełożonych dwoma masami – jabłkową i serową, których smaki idealnie się uzupełniają. Jeśli lubicie takie połączenia smakowe, koniecznie go spróbujcie! Kruche placki do ciasta piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku Aby przygotować bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe, będziecie potrzebować(...)momentu, gdy ciasto przestanie lepić się do rąk). 3. Z zagniecionego ciasta formujemy kulę, którą zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki, by ciasto nieco stężało. 4. Formę wykładamy papierem do pieczenia i natłuszczamy go. 5. 10 minut przed upływem czasu schładzania ciasta, włączamy piekarnik ustawiony na 180 stopni bez termoobiegu. 6. Wyjęte

Okiem Blondynki by McBlondi
Szarlotka z bezą 171

Szarlotka z bezą... Bardzo łatwa i pyszna szarlotka, która bardzo szybko znika. Żeby ją uwiecznić musiałam piec ją 3 razy bo nigdy nie mogłam zdążyć przed zjedzeniem... Składniki: KRUCHE CIASTO: 3 szklanki mąki kostka margaryny (250g) 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek JABŁKA: 1 kg jabłek cukier do smaku (ja daję łyżeczkę) łyżeczka cynamonu(...)BEZA: 5 białek szklanka cukru szczypta soli Wykonanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść i włożyć na 1h do lodówki. Jabłuszka obrać i zetrzeć na tarce na większych oczkach. Wsypujemy na patelnie, dodajemy cynamon, cukier i podsmażamy. Dno blaszki  (26cm)  wykładamy papierem do pieczenia. Po godzinie ciasto rozwałkować

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania