ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:602/2544)

Chlebek dyniowy (Pumpkin Bread) 84

Wilgotny chlebek z dyni, bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych w okresie jesiennym. Jest to słodkie korzenne ciasto, mimo iż jego nazwa może kojarzyć się z rodzajem pieczywa. Podobnie jak chlebek bananowy lubię jeść go z dobrym masłem orzechowym. Spróbujcie! Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej tortowej lub pełnoziarnistej 3/4 szkl. puree z dyni 1/2 szkl. cukru brązowego 2 jajka(...)środku zrobić wgłębienie, w które wlać olej, puree z dyni oraz wbić jajka. Całość wymieszać do momentu, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przelać je do formy, wyrównać wierzch łopatką lub łyżką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50-55 minut do tzw."suchego patyczka".  Wyjąć z piekarnika, po 10 minutach przełożyć na kratkę do studzenia. Smacznego

wyzwania kuchenne
Jabłka zapiekane w cieście francuskim 92

Jabłka zapiekane w cieście francuskim to pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu deser – na dodatek bez białego cukru! Idealny kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście

Moja Delicja
Sernik bez pieczenia! 62

zimno. Sernik na zimno, czy też sernik bez pieczenia – to zamienne nazwy, które możemy używać do określenia tego rodzaju deseru. Najczęściej przygotowujemy go z klasycznego i wszędzie dostępnego białego sera twarogowego i łączymy z ubitą śmietanką kremówką, mascarpone czy ricottą. Nie ma lepszego towarzystwa dla ciasta niż sezonowe owoce. W lato możemy skorzystać z szerokiej gamy dobroci, które(...)zimno. Do tego deseru możemy wykorzystać również białą i mleczną czekoladę, dla fanów niezwykłej słodyczy – karmel, a dla miłośników orzechowych smaków – masło fistaszkowe. Mówi się, że sernik bez pieczenia przygotowuje się znacznie sprawniej i szybciej niż tradycyjny z piekarnika. Oczywiście, do jego wykonania będziemy potrzebować tej samej podstawy, czyli białego sera twarogowego w kostce, który sami poddamy mieleniu

codojedzenia
Śmietanowiec z owocami z kompotu 119

tarce jarzynowej, przynajmniej 1/3 ciasta, która będzie górną warstwą. W takim razie, jeżeli masz malakser, po prostu pokrój masło, dodaj resztę składników i wymieszaj. 2/3 ciasta rozłóż na dużej standardowej blaszce do ciasta, którą wcześniej należy wyłożyć papierem do pieczenia, a 1/3 włóż do lodówki. Blaszkę z ciastem również włóż do lodówki. :) Jeżeli wykonujesz ciasto ręcznie, na blacie zrób(...)składniki. Przesiekaj wszystko nożem, dodaj żółtka i ponownie przesiekaj. Teraz trzeba posiłować się trochę ręcznie i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozłóż na dużej standardowej blaszce do ciasta, którą wcześniej należy wyłożyć papierem do pieczenia, a 1/3 włóż do zamrażarki. Blaszkę z ciastem włóż do lodówki. :) Teraz nadszedł czas na przygotowanie masy śmietanowej, a tak naprawdę masy jogurtowej

MamaOskarka
Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. 103

kiedy kompot ostygnie dodajemy sok z cytryny, sól i miód. Mieszamy i podajemy schłodzone. Ciasto kukurydziane z melonem Co zrobić z melonem, który został nam z chłodnika? Ciasta z owocami są tak pyszne, że warto nie tracić żadnej okazji. Przepis jest prosty. Mieszamy wszystko, pieczemy i gotowe! Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju rzepakowego łyżeczka ekstraktu(...)wanilii świeżo starta skórka z cytryny pół szklanki mąki kukurydzianej pół szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki soli szklanka pokrojonego w kostkę melona (bez skórki i pestek) garść płatków migdałów keksówka posmarowana olejem Przepis na ciasto kukurydziane z melonem Jajka utrzeć z cukrem mikserem. Dodać olej, ekstrakt z wanili i skórkę z cytryny. Wymieszać

Ugotowane pozamiatane
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie. 209

godzin do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około 45-55 minut

Codziennik Kuchenny
BIsZkoPt Kokosowy z KOKOsowym kremem i KOKOSOWĄ BEZĄ 195

ciasto: 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego aromat migdałowy 0,5 kubka cukru 2 białka szczypta soli krem: 1 op serka mascarpone (200g)  0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 4 żółtka 1 łyżka mleka w proszku beza(...)wystudzenia  piekarnik ustawiamy na 200*C w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy na posmarowaną olejem kokosowym foremkę, pieczemy ok 20 minut do efektu suchego patyczka w międzyczasie przygotowujemy krem- masło ucieramy

Luźna Kuchnia
PYSZNY SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY MAŚLANYM CIASTEM + FILMIK 77

Bardzo smaczne maślane spody, przełożone gotowana masa serowa. Do tego truskawki i galaretka, polecam przepis.  CIASTO MAŚLANE :  200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1 cukier waniliowy   400 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gęstej śmietany(...)PRZYGOTOWANIE :   CIASTO -  masło ucieramy z cukrami ( lub zagniatamy ) następnie dodajemy jajko i śmietanę, miksujmy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy elastyczne ciasto.  Dzielimy je na trzy kawałki i każdy rozwałkowujemy na papierze na wielkość naszej formy. Użyłam blaszki 25/30 cm. Ciasta pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15 minut ( do złotego koloru ) i wyjmujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka 122

około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze 180 st.C przez około 40 minut. Składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek; 100 g cukru(...)Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych; 125 ml mleka; 4 łyżki cukru; Wykonanie:  Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i wszystko razem gotować na małym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając i wyłożyć na masę jabłkową. Składniki na bezę: 5 białek; 120 g cukru kryształu; 1 opakowanie

In my kitchen
Ciasto grysikowe z czarnymi porzeczkami 408

nawet grama twarogu :) Nadmienię też, że ciasto bardzo łatwo i przyjemnie się kroi :) Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 300 g cukru 200 g masła 2 opakowania budyniu czekoladowego (bez cukru) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Masa grysikowa: 5 białek 330 g cukru 500 g gęstego jogurtu greckiego (lub śmietany 18%) 1 opakowanie(...)budyniu waniliowego (bez cukru) 20 g cukru waniliowego 120 g kaszy manny (grysiku) 400 g czarnych porzeczek szczypta soli Wykonanie: Ciasto: Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania dodajemy żółtka, jedno po drugim. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól oraz budynie czekoladowe i mieszamy. Następnie mąkę z dodatkami łączymy z masą

MyCookBook.pl
Ciasto cytrynowe z makiem 87

również doskonałe ciasto do popołudniowej kawy. Słodkie, wilgotne z wyraźną orzeźwiającą nutą cytryny i maleńkimi ziarenkami maku. Po upieczeniu ciasto nasączamy syropem, co sprawia, że jest jeszcze smaczniejsze. Przepis zaczerpnięty z książki Yotama Ottolenghiego "Słodko". Jak pisze autor, ciasto jest panaceum na wszelkie smutki. Ciasto cytrynowe z makiem [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki Składniki na ciasto 3 średnie(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, wyrównać wierzch, wstawić formę z ciastem do nagrzanego piekarnia. Piecz przez 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka. W czasie, kiedy ciasto się piecze można zrobić glazurę, w miseczce wymieszać cukier puder z dodatkiem soku z cytryny. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, wierzch ciasta pomalować glazurą, pozostawić ciasto w formie przez

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto AMBASADOR +FILM 106

Cześć, dziś zapraszam na przepyszne ciasto Ambasador. Jest to stary, rodzinny przepis. Ciasto to najczęściej było robione na rodzinne uroczystości lub święta. Bardzo eleganckie, o niesamowitym smaku. Składa się z biszkoptu oraz dwóch kremów-kakaowo-rumowego z migdałami, orzechami i czekoladą oraz z cytrynowego. Ciasto elegancko wygląda i zapewniam, że każdemu posmakuje. Zapraszam też na film :) i mój kanał YouTube(...)cukru. Następnie dodajemy 3 żółtka-miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto  i wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 min grzanie góra-dół bez termoobiegu. Upieczony biszkopt studzimy, jeśli jest taka potrzeba ściany górę by był

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1844

kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy). Ja po prostu wszystkie składniki wkładam do malaksera i pulsacyjnie łączę w okruchy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia (piekę w 30 x 36 cm, może być też 40 x 25 i podobne). Dno wylepiamy ciastem. Wkładamy do lodówki na co najmniej 15-20 minut, aby przed pieczeniem ciasto się(...)wkładamy największą, głęboką blachę od piekarnika i wlewamy w nią wrzątek z czajnika. Odrobinę wyżej wsuwamy kratkę na której pieczemy ciasto (czyli sernik będzie piekł się w dolnej części piekarnika, nie na środku). Nagrzewamy piekarnik do 165°C (koniecznie bez termoobiegu!). Podczas gdy piekarnik nabiera temperatury, kończymy sernik. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Powoli

Poezja smaku
Mazurek czekoladowo - kawowy z pomarańczą 136

kulę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Ciasto włożyć pomiędzy złożony na pół arkusz papieru do pieczenia, rozwałkować na placek zbliżony do wymiarów formy - razem z papierem przenieść ciasto do formy, obciąć niepotrzebny papier. Ciastem wyłożyć spód i około 1 cm boków, w razie potrzeby wylepić brakujące miejsca palcami. Cały spód podziurkować(...)widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika lub na około  30 minut. Piekarnik nagrzać do  160°C  (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić blaszkę z ciastem i piec 35 minut. Wyjąć z piekarnika. Ze spodem obchodzimy się ostrożnie, bo jest delikatny i łatwo się kruszy  (ale dzięki temu baardzo smaczny). POLEWA KAWOWA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania