ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:559/2544)

Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 112

Pyszne  delikatne i kremowe ciacho bez pieczenia- na zimno czyli idealne na ciepłe dni,zrobiłam je na święta-pychotka,zdjęcia zrobione na szybko bo znikało błyskawicznie-polecam Przepis zaczerpnęłam ze strony   "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki(...)mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki

Swojskie jedzonko
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 169

Pyszne  delikatne i kremowe ciacho bez pieczenia- na zimno czyli idealne na ciepłe dni,zrobiłam je na święta-pychotka,zdjęcia zrobione na szybko bo znikało błyskawicznie-polecam Przepis zaczerpnęłam ze strony   "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki(...)mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki

Swojskie jedzonko
Babka marmurkowa 125

Babki zdarza mi się piec bez okazji, ale na Święta Wielkanocne to już obowiązkowo. Przepis na babkę marmurkową mam od teściowej. Ja piekłam ją w formie z kominem, ale można ją też upiec w keksówce. Ważnym krokiem przy pieczeniu tej babki jest to, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Wówczas mamy pewność, że babka nam się uda. Babkę(...)Ubić na puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do ubitej masy, cały czas miksować na niskich obrotach miksera do połączenia składników. Na końcu dodać przestudzone masło i zmiksować do połączenia składników. Formę z kominem wysmarować masłem i posypać bułką tartą lub kaszką manną. Wlać 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać. Przełożyć

Danka Pichci
mini torciki z mandarynką 117

prostu, na dużej blaszce nie mając pomysłu co dalej. I tak sobie później wykombinowałam małe torciki bo ciasto okazało się bardzo fajne. Bardziej wilgotne i zbite niż biszkopt pieczony tradycyjne ale właśnie dzięki temu lepiej się kroiło, bez strzępienia i idealnie się nadało do wycinania foremką.   *na 16 sztuk Składniki: na ciasto: 1 opakowanie mieszanki na biszkopt(...)puszka mandarynek  Mieszankę biszkoptową wsypać do miski, wbić jajka, wlać wodę i zmiksować aż wszystko się połączy. Rozsmarować ciasto na niskiej blaszce wyścielonej papierem (ja robiłam na silikonowej macie do rolad) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 30 minut. Wystudzić.  Okrągłą foremką o średnicy około 8 cm wyciąć kółka.  Budynie rozmieszać z cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ryba niespodzianka na Wigilię 147

ryby a na wierzchu umieszczamy krewetkowy farsz. Zawijamy w ciasto francuskie, ładnie podlepiając brzegi. Warto pod samą rybą zostawić przestrzeń bez ciasta, bo ryba zawsze puszcza sok a wtedy ciasto francuskie robi się mokre i kluchowate. Najlepiej piec w temp. 180 C ok 20 -30 min w zależności od wielkości porcji. Wykonanie – sosy: Sos orzechowy Na maśle podsmażyć

Szybko Tanio Smacznie
Drzewo pamięci. Kandyzowana pigwa, zielone orzechy, tartaletki. 173

natłuścić. Ciasto dość cienko rozwałkować, wyłożyć nim foremki . Do środka włożyć arkusz pergaminu i wysypać go fasolkami przeznaczonymi wyłącznie do pieczenie (lub służącymi do tego specjalnymi kuleczkami) - zapomniałam o papierze i wrzuciłam fasolki bezpośrednio na ciasto - bez szkody dla efektu końcowego;) Przełożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 minut

KUCHARNIA
Szarlotka na kruszonce 155

dwie równe części. Jedną część kruszonki odstawiłam do lodówki, a drugą wysypałam do blachy o wymiarach 27x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Kruszonkę rozprowadziłam równo i ugniotłam palcami, tworząc spód szarlotki. Tak przygotowany spód kruszonkowy wstawiłam do piekarnika i piekłam 20 minut w temp. 190 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po upieczeniu spód wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do wystudzenia(...)spód z kruszonki. Jabłka wyrównałam, tworząc równą warstwę. Wierzch posypałam pozostałą częścią kruszonki, którą wcześniej schowałam do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowane ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 55 minut w temp. 190 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu pozostawiłam szarlotkę na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyciągnęłam i studziłam w blaszce na metalowej

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpacka 55

Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Fredropol, powiat przemyski Migdałek to ciasto składające się z trzech kruchych blatów upieczonych z bezą, które przełożone są masą z masła i kajmaku. Placek, który układa się na wierzchu, posypany jest migdałami, stąd nazwa całego ciasta. W tym przepisie wykorzystuje się gotowy kajmak z puszki, jednak jeśli ktoś ma ambicje i 2 dodatkowe wolne(...)się pojawi :) Przepis pani Alicji Kożuch pochodzi z publikacji pt. Lokalne Dziedzictwo Kulinarne LGD „Ziemia Przemyska”. Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 450 g masła lub margaryny 6 żółtek 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 450 g cukru 9 białek Masa: 200 g masła 1 puszka kajmaku Dodatkowo: 50 g migdałów

Trzeci talerz
Pavlova z wiśniami 191

nasza pierwsza Pavlova ...deser australijski;) Smak powala. jesteśmy zachwycone, a to znaczy ,że będzie u nas gościć często:) A u Was??? Składniki; Beza; 6 białek, 280 g cukru, łyżeczka octu winnego, łyżeczka mąki ziemniaczanej, Frużelina wiśniowa; 300 g wiśni mrożonych, świeżych lub w słoiku do deserów, 80 g cukru, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody, Dodatkowo(...)sztywno. Dodajemy cukier stopniowo, cały czas ubijając. Następnie dodajemy ocet i mąkę. Przelewamy masę do foremki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Wkładamy ciasto. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy bezę 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezę na noc w piekarniku;) Przygotowujemy frużelinę. Wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy na średnim

Anioły w kuchni
Ciasto styropian z truskawkami 161

waniliowego   Składniki na masę śmietanową: 1000g gęstej śmietany 18% 6 białek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru – po 40g szczypta soli 30 – 40dkg truskawek     *** Przygotowujemy ciasto: mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry, szczyptę soli i wbijamy żółtka. Margarynę (lub masło) kroimy na kosteczki, dodajemy do reszty i wyrabiamy

Blog z Apetytem
Puszyste ciasto kakaowo-waniliowe z rodzynkami na jogurcie 117

aromatem cynamonu. W kilka chwil, bez miksera. Lekkie, z chrupiącą skórką, posypane cukrem pudrem, jak znalazł do dzisiejszej kawy! Szybko, smacznie, prosto, nadmiar (rzadko bywa;) mrożę Możecie urozmaicać ciasto traktując jako bazę;-) innym razem dodajcie tarte orzechy, migdały, żurawinę, sezam, wiórki kokosowe, kawałki czekolady lub masło orzechowe, pycha w każdej wersji! Puszyste ciasto kakaowo-waniliowe z rodzynkami na jogurcie(...)pieczenia, większą szczyptę cynamonu, kakao, siemię lniane, mieszam, by nie było grudek. Do ciasta wsypuję rodzynki, delikatnie mieszam łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180 st. C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ciasto posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto marchewkowe 176

przygotowaniu. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Smakuje z dodatkiem przypraw korzennych, takich jak cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon, orzechów, wiórków kokosowych lub z dodatkiem suszonych owoców. Dziś dodałam szczyptę kardamonu - jest wersją opcjonalną, możecie dodać ulubionej przyprawy pasującej do ciasta. Ciasto marchewkowe można jeść bez dodatków, jednak najczęściej podaje się(...)lubię w wersji z cukrem pudrem. Czasem gotowe ciasto ozdabia się płatkami z cukru przypominającymi marchewkę. Zazwyczaj pieczone jest w prostokątnych, podłużnych lub okrągłych foremkach, a podaje pokrojone w kwadraty. W Stanach Zjednoczonych i w Wielkiej Brytanii ciasto marchewkowe można bez problemu kupić w sklepach spożywczych (wersja z przedłużoną datą ważności) lub świeże w cukierniach. Podobne wypieki

Zasmakuj Kuchni
Sernik z bezą 119

zasmakuje i chętnie będziecie sięgać po ten przepis Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka(...)papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz

Zasmakuj Kuchni
Sernik z bezą 202

chętnie będziecie sięgać po ten przepis:)   Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek(...)pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania