ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:551/2544)

Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem 123

Złożenie ciasta : pierwszą część ciasta posmarować połową powidła śliwkowego, na powidło wyłożyć masę ze śliwkami suszonymi i przykryć drugą częścią ciasta. Drugą część ciasta także wysmarować po wierzchu powidłem, na nie wyłożyć masę krówkową ze słonecznikiem (zostawić odrobinę masy), przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Na wierzch ciasta położyć odrobinę masy krówkowej, wysmarować. Po wierzchu ciasto polać polewą czekoladową. Ciasto schłodzić(...)lodówce przez kilka godzin. Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem Smacznego! O czym warto pamiętać piekąc ciasto orzechowe. Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem Jajka ,których użyjemy do biszkoptu powinny mieć temperaturę pokojową. Użyłam nieprzywierającej, prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 25 na 35 centymetrów. Słonecznik prażyłam bez tłuszczu. Najpierw ziarna trzeba prażyć na minimalnym ogniu przez

mecooks
Ciasto na maślance i oleju ze śliwkami 520

jednolitą masę. Ciasto wylać do formy 25*35 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Poukładać śliwki bez pestek skórką do dołu jedna przy drugiej. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. * Szklanka o pojemności 250 ml. Można wykorzystać inne owoce sezonowe np truskawki, maliny

Ala piecze i gotuje
Placek drożdżowy z porzeczkami i kruszonką 116

porzeczki i posypujemy kruszonką. Ja jeszcze na wierzch posypałam nieco porzeczek, po upieczeniu były czarne niech Was to nie zdziwi, spiekły się. Pieczemy niecałą godzinę grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto możemy posypać dodatkowo przesianym cukrem pudrem. Jest teraz u nas bajkowo, bo takie ciasto rozpływające się w ustach jest naprawdę magiczne! SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowe z rodzynkami 205

, pastę waniliową, utrzyjcie, by nie było grudek. Do ciasta dodajcie opłukane i osuszone rodzynki. Blaszkę wyłóżcie papierem do pieczenia i wlejcie ciasto. Pieczcie w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Przed wyjęciem sprawdźcie patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ciasto posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Sernik na ciemnym cieście 88

papierem do pieczenia (samo dno), wpuszczając go w obręcz. Na dno starłam połowę ciasta i lekko ugniotłam je palcami. Blachę odstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Twaróg zmieliłam dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na najdrobniejszym sitku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło stopiłam w rondelku i odstawiłam do wystygnięcia. Jajka utarłam w całości (bez rozdzielania białek(...)jeszcze na koniec sok z cytryny. Tak przygotowaną masę serową wyłożyłam do tortownicy. Na wierzch starłam resztę ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam go ok. 50 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu sernik pozostawiłam na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na kratkę metalową i studziłam

Waniliowe Improwizacje
Kruche ciasteczka z makiem 150

folię spożywczą i włożyłam na godzinę do lodówki. Płaską blachę do drobnych wypieków o wymiarach 31x41 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzałam do temperatury 170 stopni z termo obiegiem (190 stopni bez termo obiegu). Ponieważ ciasto jest trudne w obróbce, rozwałkowałam je na silikonowej podkładce, którą dodatkowo lekko podsypałam mąką. Wierzch ciasta również troszkę posypałam, żeby(...)kółeczka. Ciastka przeniosłam na blachę pomagając sobie stołowym nożem. Ta ilość wystarczyła akurat na zapełnienie całej blachy. Ciastka mogą być układane dość blisko siebie, bo niewiele zwiększają swój rozmiar. Piekłam około 10-12 minut pilnując, żeby nie zrumieniły się za mocno. Kiedy odrobinę przestygły, tylko na tyle, żeby nie poparzyć, obtoczyłam je w drobnym cukrze wymieszanym z cukrem waniliowym

Kuchenne zapiski Edyty
Serniczek - Jagielniczek :) bez laktozy, bez glutenu 146

daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki oleju kokosowego Kruche ciasto Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Następnie przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem kokosowym. Ciasto musi się delikatnie kleić. Jeśli jest zbyt suche należy dodać oleju ub agawy, jeśli natomiast  zbyt(...)łyżką. Całą masę jaglaną przełożyłam  na upieczony spód i ponownie wstawiłam do piekarnika na 50 minut, temp. 180°C. Długość pieczenia w dużej mierze zależy od piekarnika, mój jest bardzo prosto, bez żadnych dodatkowych funkcji. Ciasto jest gotowe, kiedy lekko się zarumieni. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 min. Do lekko rozgotowanych

nietadieta
muffinki śliwkowe... 154

mąką i "byle jak " wymieszać rózgą z 5 okrążeń do foremek silikonowych na dno włożyć po 1,5 śliwki bez pestek prawie do pełnej foremki na śliwki dać ciasto wierzch ciasta posypać po łyżeczce kawy rozpuszczalnej na każdą muffinkę piec w 200C około 35 minut i wyjąć dopiero z foremek wystudzone cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny(...)niezbyt gęsty lukier i łyżeczką nakładać lukier na muffinki muffinki są pysznie śliwkowe z nutą cytrynowego lukru............SMACZNEGO!!! we wspólnym pieczeniu udział biorą: 1/ http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/08/Muffiny-cytrynowe-z-rodzynkami.html 2/ https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fmojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com%2F2014%2F08%2Fmuffinki-z-markizami.html&h=MAQHOw2Ru 3/ http://babiedolygdynia.blogspot.com/2014/08/muffinki-jabkowe-czyli-polskie-jabka.html 4/ http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/08/muffinki-z-masa-kajmakowa.html 5/ http://kuchennezapiskiedyty.blogspot.com/2014/08/muffinki-maslankowe-z-jabkami-i.html 6/ http://izioni-smaki.blogspot.com/2014/08/muffinki-jagodowo-borowkowe.html 7/ http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/2014/08/muffinki-bakaliowe.html

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka maślane z konfiturą 125

aromatu waniliowego Składniki na bezę: 2 duże białka 110-120 g cukru pudru 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Do ozdobienia konfitura z czarnej morwy Ciasteczka maślane z konfiturą - przepis Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać żółtka, śmietanę, pokrojone w drobną kostkę masło, a następnie szybko zagnieść i wyrobić jednolite ciasto, zawinąć(...)folię spożywczą i odłożyć na około pół godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wykroić ciasteczka o średnicy około 4-5 cm i ułożyć na macie silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przygotowanie bezy Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Kiedy pianą będzie już dość sztywna

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Prosty makowiec na cieście jogurtowym, bez miksera 158

mamy wątpliwości, co za ciasto jemy. Jak upiec dobry makowiec na cieście jogurtowym? Trzeba pamiętać o jednej zasadniczej rzeczy. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wtedy na pewno otrzymamy pyszne, puszyste ciasto. Tak więc zapraszam na pyszne ciasto z makiem, które będzie na pewno hitem na waszym stole. Drukuj Makowiec na cieście jogurtowym bez miksera Pyszny, prosty makowiec(...)pieczenia Wykonanie Składniki ciasta z wyjątkiem masy makowej włożyć do miski w kolejności występowania. Wymieszać dokładnie – wyjdzie gęste ciasto. Ciasto przełożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Na wierzch wyłożyć masę makową. Składniki kruszonki rozetrzeć w palcach na farfocelki. Posypać wierzch ciasta. Piec ok 45 min w 180 stopniach. Artykuł Prosty makowiec na cieście jogurtowym, bez miksera pochodzi

Mieszam w Garnku
Calzone 175

pomidora pokrojonego w kosteczkę, smażyć przez moment po czym wykładać na ciasto 1. Na połowie ciasta polanej sosem, posypać zioła, wyłożyć farsz, pokrojoną paprykę, czarne oliwki oraz starty ser i parmezan  2. Przy pomocy papieru do pieczenia zamknąć pierożka, Stroną bez farszu ku górze.  3. Zabrać papier z powrotem i położyć go na blasze; skleić pierożek(...)delikatnie przyciskając palcem wzdłuż jego brzegów robiąc małe wgniecenia w cieście 4. piec: 10-15 min w temperaturze 230 stopni 5. Po wyłożeniu z piekarnika posypać parmezanem i świeżym rozmarynem. Smacznego

KreatywnePiny
Keto Blondie z Czekoladą: Pyszne Ciasto z Mąki Kokosowej lub Migdałowej 49

proszku kolagenowego sprawia, że ciasto jest bardziej delikatne w konsystencji Proszek do pieczenia : Dla odpowiedniego wyrastania ciasta. Ekstrakt waniliowy i sól : Dodają smaku i poprawiają aromat. Blondie z czekoladą W świecie diety ketogenicznej, znalezienie słodkiego uniesienia nie jest proste. Ale to ciasto łączy w sobie nutę tradycji z zasadami keto, oferując nam rozkosz smaku, bez konieczności rezygnacji(...)redirect: '' }; Deser Amerykańska Low-Carb, Bezglutenowa, Bezmleczna ciasto czekoladowe, ciasto kokosowe, czekolada Keto Blondie - Ciasto z Mąki Kokosowej lub Migdałowej Keto blondie to prawdziwa gratka dla fanów diety ketogenicznej. Jest smaczne, wilgotne, a jednocześnie całkiem zdrowe. To świetna przekąska dla ciała i ducha, która pozwala cieszyć się ulubionym smakiem bez obawy o zbędne węglowodany. Artykuł Keto Blondie z Czekoladą

Modern Cave Girl
Ciasto migdałowe z morelami 47

iasto jest bardzo wilgotne, puszyste, aromatyczne wręcz orzeźwiające. Można go upiec z owocami lub bez nich. Bardzo proste. Wychodzi za każdym razem.  Składniki: 220 g mielonych migdałów ( mogą być blanszowane lub w skórkach- w skórkach szczególnie polecam do ciasta ze śliwkami) 100 g miękkiego masła lub stałego oleju kokosowego 4 jaja 125 g cukru trzcinowego ( może być(...)migdałów, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać mikserem. Kiedy składniki się połączą za pomocą łopatki wmieszać ręcznie pianę z białek dodając ją do masy partiami.  Formę wyłożyć papierem i wysmarować tłuszczem. Przełożyć ciasto i wyrównać. Układać połówki moreli. Piec w piekarniku 45 minut w 180 st. C - dla ciasta bez owoców i ok 60 minut

AZgotuj!
Pinsa, czyli pizza dla leniwych podbija Polskę. Przepis na włoski specjał 46

różnice? Pinsa: Ciasto na pinsę jest znacznie cieńsze niż tradycyjna pizza. Składniki używane do przygotowania ciasta to mąka pszenna, mąka ryżowa, mąka sojowa, drożdże, sól, olej i woda. Ciasto na pinsę musi wyrobić się przez długi czas, od 24 do 120 godzin, zanim zostanie poddane dalszej obróbce. Pinsa jest pieczona w metalowej brytfance, nie w kamiennym piecu. Tradycyjnie pinsa jest podawana(...)klasycznie z sosem pomidorowym i serem. Można dowolnie komponować dodatki do pinsy. Pizza: Ciasto do pizzy jest grubsze i bardziej elastyczne. Składniki ciasta pizzy to mąka pszeniczna, drożdże, sól, oliwa i woda. Ciasto pizzy nie wymaga tak długiego czasu wyrastania. Pizza tradycyjnie jest pieczona w kamiennym piecu. Pizza zawsze zawiera sos pomidorowy. Składniki pizzy są bardziej standardowe, np. mozzarella, pepperoni

Ugotowane pozamiatane
BABKA MAŚLANA BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 225

wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 3. Na samym końcu dodajemy stopione i wystudzone masło. 4. Wszystko wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub mąką długiej keksówki. 5. Piec w 180 *C około 50 minut,(ja wkładam do zimnego piekarnika) najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto nie jest surowe( ja piekę bez termoobiegu). Po około 20 minutach(...)mieszając dodajemy  kremówkę (aż do uzyskania pożądanej konsystencji) Jest to nasz ulubiony lukier, polecam gdyż jest mniej słodki od tradycyjnego.   wersja wielkanocna wersja z nutellą (do części ciasta dodałam 1 łyżeczkę nutelli - mmm pychotka...) Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania