ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:543/2544)

Makowiec 121

temp. 190 st. C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu). Keksówkę o wyższych wymiarach 30 x 11 cm smaruję lekko olejem i wykładam papierem do pieczenia, “przyklejam” do ścianek formy. Gdy wyrośnie wyjmuję delikatnie z miski i wałkuję na stolnicy (lub blacie)podsypanej mąką. Ciasto rozwałkowuję na kształt prostokąta o bokach(...)bakaliami (zostawiając odstępy od brzegów), zwijam od góry i dołu, następnie zwijam wzdłuż jak roladę. Drożdżowy makowiec piekę 25 minut w temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wybieram środkową półkę piekarnika. Jest pięknie wyrośnięty! Następnym razem ciasto podzielę na dwa i upiekę w dwóch keksówkach, będą niższe. Gotowy wyjmuję, studzę, dekoruję lukrem (do szklanki cukru

Zasmakuj Kuchni
Ciasto marchewkowo orzechowe 94

Ciasto marchewkowo orzechowe z dodatkiem soczystego jabłka i nutą aromatycznego cynamonu. Świetne rozwiązanie dla tych, którzy cenią sobie zdrową kuchnię, ale nie chcą rezygnować z odrobiny słodyczy. Sprawdzi się na świątecznym stole, ale i na niezobowiązujących pogaduchach ze znajomymi. Zabrane ze sobą do szkoły lub pracy będzie doskonałym dodatkiem do lunchu. W dodatku szybkie i proste w przygotowaniu. Koniecznie trzeba(...)bez wątpienia zasmakuje każdemu. Składniki: 250 g mąki pszennej tortowej 250 g brązowego cukru (można dać nieco mniej) 175 ml oleju roślinnego 2 duże jajka lub 3 średnie 250 g marchewki 1 duże jabłko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 g orzechów włoskich (bez łupinek) szczypta soli Ciasto marchewkowo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TU I TAM po raz 5. Czekoladowe kreacje. I coś do czekolady - dla Was! 211

cudownie poprawia nastrój. I w dodatku coś, co jak większość genialnych przepisów, jest ponoć absolutnym dziełem przypadku! Pewna amerykańska gospodyni piekąc ciasto czekoladowe zapomniała o dodaniu proszku do pieczenia (i chwała jej za to!). Ciasto nie wyrosło tak, jak oczekiwała, ale postanowiła go nie wyrzucać i podała pokrojone na kwadraty. Tak oto na stół trafiło ... brownie . Długo szukałam idealnego(...)wystudzenia. Jajka ubić, dodając pod koniec mielone migdały i orzechy. Połączyć z masą czekoladową i przelać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy kwadratowej o średnicy 24 cm.  Piec 25-30 minut (nie dłużej - ciasto musi być "lekko niedopieczone"). Na wierzchu utworzy się cieniutka skorupka, ale wnętrze będzie dalej niedopieczone. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Za pomocą

KUCHARNIA
Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez miksera 85

Moje ekspresowe ciasto z nadzieniem przygotujecie bez miksera i to w zaledwie 35 minut - wliczając czas pieczenia.   Do doskonała propozycja na wypiek dla niespodziewanych gości lub po prostu szybkie zaspokojenie własnej ochoty na "coś słodkiego". Ciasto jest miękkie i puszyste oraz idealnie pasuje do kubka kawy, herbaty i mleka! Kolejną jego zaletą jest

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z bezą 266

upieczeniu. Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) przez 35-40 minut. Kiedy boki biszkopta odejdą od blaszki i patyczek wbity w ciasto jest suchy tzn że biszkopt jest upieczony. Ciasto przełożyć na kratkę i wystudzić. Beza czekoladowa : białka ubić na sztywno, dodawać partiami cukier i ubijaż, aż piana będzie(...)cukier puder. Poncz : wodę, wódkęi sok z cytryny wymieszać ze sobą. Biszkopt umieścić w blaszce do pieczenia i nasączyć go ponczem a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wyłożyć krem ze śmietanki i mascarpone a na wierzch ciasta delikatnie położyć bezę czekoladową. Schłodzić w lodówce. Ciasto czekoladowe z bezą By Published: Total time: Calories per serving

Pieguskowa Kuchnia
Budyniowe tiramisu 102

zajęło mi jedynie kilkanaście minut. Radzę wam od razu potroić składniki, bo szybko zniknie. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 10-12 podłużnych biszkoptów deserowych 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej ok. 70g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru waniliowego 125ml wrzątku ok. 2 łyżeczki gorzkiego(...)wypieki i desery, np.: serowe tiramisu (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Serowe tiramisu ), kawowe cappuccino bez pieczenia (link:  Waniliowe Improwizacje: Kawowe cappuccino bez pieczenia ), cappuccino cytrynowe na zimno (link:  Waniliowe Improwizacje: Cappuccino cytrynowe na zimno ), ciasto a'la tiramisu z malinami (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto a'la Tiramisu z malinami ), tort orzechowo

Waniliowe Improwizacje
Malinowa rolada na Dzień Babci i Dziadka 100

przepisu na malinową roladę na Dzień Babci i Dziadka… Spójrzcie jak ją łatwo przygotować Składniki: Na ciasto biszkoptowe: 4 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej) 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na malinowy krem do rolady: 200 g malin – świeżych lub mrożonych (wcześniej należy je rozmrozić(...)śmietany 2 łyżki cukru pudru (można dać ciut więcej) Przygotowanie: Przygotowujemy dużą blaszkę z piekarnika. Wykładamy ją papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Jak zrobić ciasto na roladę? Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę (można dać odrobinę soli). Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy po jednym

Słodkie okruszki
Ananasowiec 98

Ciasto biszkoptowe: 7 jajek (rozmiar M) 230 g drobnego cukru 140 g mąki pszennej 140 mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 3 łyżki drobnego cukru 200 g masła 5 żółtek 1 puszka ananasów (sok zachować) Beza kokosowa: 5 białek 150 g cukru pudru 200 g wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto(...)soli, delikatnie wmiksować do nich masę z żółtek. Na koniec wmieszać obie przesiane mąki. Blachę do pieczenia (25/35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto biszkoptowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 165 o C , piec z termoobiegiem 20-25 minut . Pozostawić w lekko uchylonym piekarniku do przestygnięcia, wyłożyć na kratkę. Masa budyniowa: Ananasy wyjąć z puszki, odsączyć, zachowując

niecodziennikpary
Ciasto z jeżynami 82

Ciasto z jeżynami, puszyste, lekkie, bez miksera, na małą blaszkę, w zasadzie na raz kiedy mamy gości lub apetyt na coś dobrego, słodkiego Ciasto na maślance, do którego możecie wrzucić wszelakie owoce mrożone lub świeże, posiekane. Polecam sprawdzony przepis. SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej, przesianej 1 lekko czubata łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka octu winnego 3/4 szklanki drobnego(...)misce łącze rózgą kuchenną suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch wtykam jeżyny (nie rozmrażam ich). Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Piekę ciasto na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół bez termoobiegu i przez ok. 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmuję i posypuję

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z rabarbarem 84

- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć większą część ciasta na dno. Rabarbar obrany i pocięty na kawałki wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem(...)Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta

w mojej kuchni
Ciasto z rabarbarem 95

- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć większą część ciasta na dno. Rabarbar obrany i pocięty na kawałki wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem(...)Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta

mojej kuchni
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 84

samopszy, ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze, meeega kruche, wręcz rozpływające się w ustach 👌😋 Dodatek kwaśnych owoców fajnie przełamuje tutaj słodycz ciasta. Polecam spróbować, ciacho wychodzi naprawdę przepyszne. Rodzaj dodawanych owoców jest dowolny, u nas był już mix owoców leśnych (wówczas była wersja orkiszowa), tym razem dodałam czerwoną porzeczkę.  Piekłam w ciemnej blaszce, o wym. 33x23cm Składniki: kruche ciasto: - 510g mąki(...)wszystkie składniki kruchego ciasta i zagniatamy przy pomocy haka, do momentu, aż utworzy się kruszonka. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Masę dzielimy na 2 równe części. Jedną połową wyklejamy dno blaszki, wyłożone wcześniej papierem do pieczenia. Nakłuwamy i odstawiamy do lodówki na ok. 10-15 minut. Drugą część ciasta również schładzamy w lodówce. Schłodzone ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Kostka kawosza 142

kawy (bez fusów) i dokładnie wszystko miksujemy. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie zimne musimy je przekroić na dwie połówki, a jeśli zrobiła się nam „górka” na środku ciasta to musimy ją ściąć. Piankę przygotowujemy dopiero kiedy ciasto będzie zimne. Żelatynę zalewamy(...)kawa się wystudzi miksujemy ją z mleczkiem skondensowanym. W drugiej misce ubijamy śmietanę i kiedy ją dobrze ubijemy dodajemy do niej porcjami kawowy krem. Najlepiej dolny blat ciasta umieścić w formie do pieczenia, aby łatwiej nakładało się piankę. Na dolny blat wykładamy tężejącą piankę i przykrywamy ją górnym blatem ciasta. Pozostawiamy do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy

PatiGotuje
Do trzech razy sztuka, czyli ucieraniec dla wytrwałych 169

Kiedy Maggie  mówi, że znalazła smakowite ciasto, pierwsza podnoszę rękę do wspólnego pieczenia. Kiedy Maggie mówi, że zrobiła pyszne ciasto, wierzę jej bez zastrzeżeń. Mamy bowiem zbliżony gust w kwestii kulinariów, i w 99% to, czym ona się zachwyca, smakuje i mi. Nie inaczej było tym razem, choć muszę przyznać, że był moment zwątpienia... Kiedy podrzuciła(...)razem nie wyjdzie, to się poddaję. Wystudziłam, rozkroiłam - i odetchnęłam z ulgą. Ciasto wyszło dokładnie takie, jak powinno - dość ciężkie, ale bez śladu zakalca, wilgotne, intensywnie pachnące pomarańczą, o uroczym kolorze, z pstrykającymi między zębami kropeczkami maku. Syrop intensyfikuje doznania - ciasto jest słodsze i bardziej pomarańczowe, a delikatna nuta rozmarynu nadaje mu intrygujące charakteru. Całość naprawdę bardzo smaczna

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ucierane ciasto z brzoskwiniami 132

najlepszych ciast. Piekę je bardzo często, najczęściej z owocami , ale dobre ucierane ciasto na maśle smakuje i bez nich. Tak czy inaczej dzisiaj upiekłam ucierane ciasto z brzoskwiniami i lawendą. Jakoś długo nie mogłam się przekonać do lawendy w wypiekach aż w końcu postanowiłam ją użyć w tym przepisie na ucierane ciasto. Ucierane ciasto z brzoskwiniami i lawendą smakuje(...)wyśmienicie. Jest puszyste i bardzo aromatyczne. Łatwe w pieczeniu, zawsze się udaje. Masło sprawia, że ciasto jest długo świeże i wilgotne. Idealne ciasto do kawy. Upiekłam je na niedzielę ale czuję, że będę musiała upiec jeszcze jedno. To ciasto znika z talerza w mgnieniu oka! Ucierane ciasto Składniki: 180 g masła, miękkiego 180 g cukru, u mnie po połowie

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania