ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:546/2544)

Tort kwiatek w doniczce 140

wbrew pozorom nie za słodki. Na biszkopt w tortownicy 26 cm 8 dużych jaj 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl cukru esencja waniliowa szczypta soli Czekoladowy krem maślany 1 biała czekolada 500 g prawdziwego masła 82% tłuszczu 100 g cappuccino w proszku śmietankowego 5 dużych(...)pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto mogła się "wspinać " po bokach tortownicy. Piec w 180 st bez termoobiegu przez 45-50 min. Po przestygnięciu przekroić biszkopt na 4 części. Ułożyć placki jeden na drugim

Krylowa Kuchnia
Bomba galaretkowa 151

galaretki cytrynowe 300 ml wody 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Słoiczek dżemu (bez kawałków owoców) 4 różnokolorowe galaretki (np. wiśniowa, brzoskwiniowa, agrestowa, truskawkowa) Przygotowanie: Ciasta: (Obydwa ciasta wykonujemy identycznie): Z podanych składników pieczemy biszkopt.  Formę o wymiarach 33 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na bardzo gęstą i puszystą masę. Dodać przesianą

My sweet a life
Ciasto Snickers 90

łyżki śmietany 18 % 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody Składniki na masę orzechową do jednego blatu: 125 g drobno posiekanych orzechów 80 g masła 3 i 1/2 łyżki cukru 1 i 3/4 łyżki miodu Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 100 g masła Dodatkowo: 250 g kajmaku Masa orzechowa(...)całkowitego ! Ciasto  2. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy równe części. Każda wałkujemy na szerokość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na papier dajemy ciastopieczemy. Trzeci blat pokrywamy cały masą orzechową i jego pieczemy w 180 stop przez około 15 minut. Jeśli pieczemy po dwa blaty ciasta, najlepiej będzie je piec

Gotowanie...to proste !
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami i kruszonką 58

Przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania to najprostszy pomysł na pachnący wypiek bez wysiłku. Ciasto jest mięciutkie, pulchne i bardzo ładnie wyrośnięte. Dodatek owoców i kruszonki sprawia że staje się jeszcze pyszniejsze. Czas przygotowania: 15 min Czas rośnięcia ciasta: 8 godzin Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na blaszkę 24×24) 2 szklanki mąki

Słodki Blog
Wielkanocne babeczki 216

płynne, ale przestudzone masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać do każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się

Kulinarne Inspiracje
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 145

Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny

Różne smaki w kuchni
Ciasteczka z masła fistaszkowego 133

Przesiej mąkę z sodą i dodaj do masy. Uformuj kulę i włóż do lodówki na 1 godzinę. Przykryj blaszki papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg, (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Podziel ciasto na porcje o około 35 gram każda. Uformuj kule i obtocz w cukrze. Ułóż na blasze w odstępach i lekko spłaszcz. Piecz

codojedzenia
Jak i czym smarować blaszki na ciasto parzone. 157

Alessio Orrù - Fotolia.com     Ptysie same zjechały z blaszki  :-) Aby ciasto parzone zawsze nam bez problemów odchodziło po upieczeniu od blaszki na której było pieczone, należy blaszki smarować gęstym tłuszczem np. smalec, planta, margaryna itp ( nie smarujmy blaszek olejem ponieważ wtedy bardzo często ciasto się przykleja ). Konsystencja tłuszczu powinna być półpłynna,  taka jak kwaśna śmietana

Przepisy i porady kulinarne
Sernik z kulkami i polewą morelową 78

bez, na zimno czy pieczone, z dodatkami lub same. Uwielbiam je za to. Dzisiaj przygotowałam dla Was ciekawie wyglądający sernik z dodatkiem kaszy jaglanej. Tym razem skupiłam się na wymyśleniu jakiegoś ciekawego spodu. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić go z żurawiny, ale żeby było ciekawiej w formie kulek. Dzięki temu nie wyszedł typowy spód a wstawki dolne ciasta(...)śliwką, bo tym razem nie miałam i wykorzystałam suszone morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka

zdrowo i aktywnie
Sernik z kulkami i polewą morelową 134

bez, na zimno czy pieczone, z dodatkami lub same. Uwielbiam je za to. Dzisiaj przygotowałam dla Was ciekawie wyglądający sernik z dodatkiem kaszy jaglanej. Tym razem skupiłam się na wymyśleniu jakiegoś ciekawego spodu. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić go z żurawiny, ale żeby było ciekawiej w formie kulek. Dzięki temu nie wyszedł typowy spód a wstawki dolne ciasta(...)śliwką, bo tym razem nie miałam i wykorzystałam suszone morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie 25

Przełóż masę do przygotowanej formy. Z wierzchu można posypać kandyzowaną skórką z cytryny lub pomarańczy Piecz w piekarniku na środkowej półce ok 30 min. W centralną część ciasta włóż patyczek i wyjmij. Suchy patyczek świadczy o tym, że ciasto jest gotowe do wyjęcia. Gotowe ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia. Galaretka Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Galaretkę cytrynową zalej ciepłą(...)stanie się puszysta i błyszcząca. Masę nakładamy łyżką na przygotowany papier do pieczenia. Smarujemy bezę tak, aby na papierze osiągnąć pożądany kształt. Na wierzchy możemy bezę posypać, migdałami lub skórką z cytryny. Bezę suszymy przez 3h w piekarniku z termoobiegiem. W temperaturze 90*C. SKŁADANIE CIASTA Na ostudzone ciasto cytrynowe wylewamy przygotowaną galaretkę z jabłkami. Wkładamy do lodówki

SmartBake.pl
Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie 87

Przełóż masę do przygotowanej formy. Z wierzchu można posypać kandyzowaną skórką z cytryny lub pomarańczy Piecz w piekarniku na środkowej półce ok 30 min. W centralną część ciasta włóż patyczek i wyjmij. Suchy patyczek świadczy o tym, że ciasto jest gotowe do wyjęcia. Gotowe ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia. Galaretka Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Galaretkę cytrynową zalej ciepłą(...)stanie się puszysta i błyszcząca. Masę nakładamy łyżką na przygotowany papier do pieczenia. Smarujemy bezę tak, aby na papierze osiągnąć pożądany kształt. Na wierzchy możemy bezę posypać, migdałami lub skórką z cytryny. Bezę suszymy przez 3h w piekarniku z termoobiegiem. W temperaturze 90*C. SKŁADANIE CIASTA Na ostudzone ciasto cytrynowe wylewamy przygotowaną galaretkę z jabłkami. Wkładamy do lodówki

SmartBake.pl
Ciasto przekładane kremem. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie 85

mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 15 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dżem do przełożenia Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, kokosową i gryczaną. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na dwie części

nietadieta
Tarta z owocami 74

zagnieć ciasto. Stwórz z niego zgrabną kulę, lekko ją spłaszcz, owiń w folię spożywczą i odstaw na godzinę do lodówki. Owoce umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Truskawki pokrój w kostkę, bezpestkowe winogrona na pół. Piekarnik nagrzej do temp. 200 st. C, program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki, ułóż na papierze do pieczenia(...)Brzegi nie muszą regularnie kształtne. Ułóż na środku zmieszane owoce, zawiń ciasto do środka nakładając je na owoce. Posyp owoce płaską łyżeczką cukru z wanilią. Możesz zastąpić ją łyżeczką cukru białego lub trzcinowego. Wstaw tartę do piekarnika i piecz w temp. 200 st. C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu), na środkowej półce piekarnika przez 20 minut

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania