ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2161/2544)

CHLEB RAZOWY Z PŁASKURKI, SAMOPSZY I ORKISZU Z ZIARNAMI 144

Nawet nie wiecie jaka to radość wrócić do pieczenia chleba... ;-) Tegoroczne upały sprawiły, że po raz pierwszy na wakacje pojechaliśmy bez własnego pieczywa... Zawsze miałam zapas chleba na całe wakacje, w tym wyjątkowo zabraliśmy kupne pieczywo, oczywiście na zakwasie (żytnie i orkiszowe)... Ale ten kupny chleb to jakaś pomyłka... Pierwszy, drugi dzień jeszcze ok., ale dalej nie dało(...)najlepsze, smakują nieziemsko, ich aromat zniewala i co najistotniejsze zjadamy je do ostatniego okruszka... Dzisiaj polecam Wam mój ostatni chlebek: z płaskurki, samopszy i orkiszu z dodatkiem ziaren. Piekłam w 2 silikonowych formach, o wym. 24x8cm Składniki: - 200g mąki z płaskurki* typ2000 - 200g mąki z samopszy** typ2000 - 200g mąki orkiszowej typ2000 - 60g mąki z płaskurki* typ650 - 60g mąki z samopszy

Smaczne Zdrowe
Ziołowa zapiekanka ziemniaczana na nostaligę i tęsknotę 178

przejeżdżający ludzie, siadali przy stoliku, gawędzili z właścicielem, drapali jego psiaki, wypijali sok i jechali dalej. Kolorowe skały i sklepik Nie tylko nas skusiły owoce Oto i to cudo- ciasto z mango we własnej osobie  To miejsce urzekło nas tak, że wróciliśmy tam za drugim razem, kiedy wypożyczyliśmy samochód. Wtedy padła wiekopomna kwestia, używana przez nas do dziś(...)centrum wyspy i nasza mapa pokazywała coś co według niej nie do końca kwalifikowało się na drogę. Spytaliśmy właściciela owocowego sklepiku, czy damy radę tam pojechać. Przekonał nas, że bez problemu, bo droga jest asfaltowa (all in asfalt...)- następnie ja mało nie umarłam na zawał, a KonQbek bawił się świetnie. To była serpentyna szerokości przeciętnej ścieżki rowerowej- nasza wynajęta

les mirabelles
Tort kakaowy z mango 204

Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę z cukrem pudrem na szybkich obrotach. Dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, w wodzie mieszamy kakao, żeby pozbyć się grudek i miksujemy całość 2-3 minuty. Biszkopt pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni, zostawiamy do ostygnięcia.      Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze(...)odrobinę barwnika (wystarczy zabójcza ilość 2-3 kropli tego w żelu wystarczy) i wyrabiamy dokładnie, żeby uzyskać jednolity kolor bez smug. Robimy kulkę i rozwałkowujemy na podsypanym cukrem pudrem blacie, starając się zachować kształt okręgu.      Wyjmujemy ciasto z lodówki i pędzelkiem zanurzonym w wodzie delikatnie smarujemy powierzchnię. Ostrożnie przekładamy placek lukru na wałku i idąc

sama złodycz
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 181

bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe do wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek Niezawodna prosta babka-cytrynowa Gotuj Się Kto Może Babka cytrynowa Healthy Craving Trójkolorowa babka jogurtowa z polewą Jaskinia Smaku Bolozaura Wielkanocne babeczki drożdżowe Miętowe ciasto-yerba(...)koszyczka Kuchnia-takie proste Muffinki z kiwi Kulinarne szaleństwa Maniusi Baba drożdżowa Kulinarne Wariacje Babka z ajerkoniakiem z polewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana z ricottą Latosiowy dom Babeczki drożdżowe pani kaczuszki Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy cakes Bananella

Moje domowe kucharzenie
Cynamonowe bułeczki żytnie z suszonymi owocami (bez cukru i mąki pszennej) 155

Po dłuższej nieobecności wracam z aromatycznym i smakowitym przepisem. Bułeczki z żytniej mąki są zdrową przekąską, która z powodzeniem zastąpi bezwartościowe słodkie drożdżówki. Na pewno nie

Ze smakiem i z pasją
Pulpeciki z dynią – wegańskie 79

Czas czytania: 2 min Dziś będą pulpeciki z dynią – wegańskie! Szukałam pomysłu na obiad i to pomysłu takiego, który pogodziłby różne zachcianki. Starsze córki chciały

SprawdzonaKuchnia.pl
Pyszny sernik z malinową pianką 98

Ten serniczek zachwycił mnie od pierwszego kęsa. Wyszedł przepyszny i śmiem twierdzić, że to jeden z lepszych serników z owocami jakie dane mi było próbować. Zdecydowanie

Smaki Na Talerzu
PIERNICZKI W WERSJI FIT 353

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Przepis znalazłam na istagramie Pauliny Mogilnickiej, która ma cały ogrom fit przepisów. I tak

Słodkie zapomnienie
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 191

ciężka, dojrzała ma rzadko poniżej 4-5kg wagi. Jasnopomarańczowy lub bardzo ciemny, zwarty i mocno pachnący miąższ jest dobry i na słodką zupę, i do duszenia, i na ciasto. Bardzo słodka i mączna, bogata w beta-karoten. Ze swojej strony mogę dodać że mój egzemplarz to najsłodsza dynia jaką jadłam w życiu. Jeśli chcecie wybrać coś z dyń(...)dojnych krów – dynia podnosi zawartość karotenu w mleku). PURÉE Z DYNI DO SŁOIKÓW Dynię kroimy ostrym nożem na równe kawałki, rozkładamy je na blasze do pieczenia skórką do dołu i pieczemy w 180⁰C do miękkości – wbity widelec nie powinien mieć oporu. Studzimy, wyskrobujemy miąższ ze skórki i blendujemy – w malakserze, blenderze kielichowym, łapką blendera immersyjnego. Jeśli dynia

Karo in the Kitchen
Tort Jagodowy 206

biszkoptu: Papierem do pieczenia wyłożyć tylko spód tortownicy. Boków nie wykładamy papierem, ani niczym nie smarujemy. Ciasto przelewamy do formy i lekko odpowietrzamy lekko uderzając formą o blat. Wkładamy do nagrzanego do 165 stopni piekarnika i pieczemy przez 40 minut lub więcej do suchego patyczka i kiedy boki ciasta będą lekko odstawać od formy. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika(...)upuszczamy w formie na podłogę z wysokości 60 cm (warto podłożyć ściereczkę, aby nie rozbić kafli w kuchni).  Ciasto wsadzamy z powrotem do piekarnika i zostawiamy na pół uchylone drzwiczki. Czekamy, aż biszkopt przestygnie, dalej może już stygnąć poza piekarnikiem. Boki biszkoptu należy oddzielić nożykiem dopiero po całkowitym wystudzeniu biszkoptu.  Masa jagodowa: 390 g mrożonych jagód

Eat Shrimps
Tarta z crème pâtissière i galaretką 98

Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a

Słodki Blog
Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi grzybami 119

Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do

Krylowa Kuchnia
Listopadowe tartaletki z Camembertem i karmelizowaną żurawiną 106

Szalony ten Listopad. Są dni, które szeleszczą jesiennym złotem pod butami i takie, kiedy biorę kubek z herbatą, dobrą książkę i siedzę na balkonie w lekkim

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybka pizza - gorgonzola, szałwia i kilka zdań o europejskich znakach jakości 151

Ostatnio czas biegnie szybciej. Może to przez szarość za oknem i wcześnie przychodzącą noc. Kiedy biorę się za obiad, który wymaga trochę więcej czasu, mam wrażenie

W kuchni wieczorem
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 114

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania