ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2102/2544)

Drożdżowy jabłecznik z migdałową posypką 208

temu mam dostęp do owoców i przecierów. Polecam wszystkim, kilka godziny pracy w sezonie letnim a radocha cały rok.  I tak jak dzisiaj mogłam sobie zrobić pyszny jabłecznik bez problemu:) Na ten przepis natrafiłam na jednym z blogów ale nie pamiętam na którym, (zapisałam go i nie dopisałam skąd go mam) Dodałam do niego mój przepis na posypkę(...)ciasto zniknie bardzo szybko:) Składniki: ciasto: 50 g drożdży 500 g mąki graham 4 łyżki cukru jajko 250 g margaryny 4 łyżki mleka jabłka: 1 litr przetartych jabłek 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kardamonu 2 kisiele cytrynowe posypka: 50 g margaryny 2 łyżki cukru 200 g płatków migdałowych  Wykonanie: Podgrzewamy lekko mleko z cukrem. Ściągamy garnek z pieca

ciastkarnia na kruchym spodzie
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach 223

Najprostszy przepis na drożdżowy pszenny chleb bez dodatków. Składniki: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 300 g wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Do wody dodać pokruszone drożdże, dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Mąkę i sól przesiać do miski, zrobić w środku wgłębienie, w które wlać(...)rozczyn z drożdży i łyżkę oliwy. Wyrabiać kilka minut ręcznie lub mikserem z hakiem do ciast drożdżowych, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Uformować w kulę, wsadzić do miski i przykryć ściereczką. Ostawić do podwojenia objętości na około 40 minut. Po tym czasie wyłożyć ciasto na stolnice podsypaną mąką i ponownie zagnieść. Uformować owalny bochenek, ułożyć go na blaszce posypanej

wyzwania kuchenne
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 192

same brzegi i robimy dziurki widelcem na dnie (aby ciasto nie napuchło i nie zrobiły się bąble) Wstawiamy do nagrzanego do ok. 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20-22 minuty, aż ciasto będzie złociste (trzeba pilnować, aby się nie przypaliło). Przed wyjęciem wystudzić w foremkach i delikatnie wyjmować- babeczki są bardzo kruchutkie! Masa na spód - kajmak mleko skondensowane słodzone(...)serkiem mascarpone i dokładnie mieszamy. Ewentualnie dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Krem w smaku wychodzi podobny jak w naszym torcie , jest  jedynie mniej delikatny, bo bez dodatku bitej śmietany. Bita śmietana 330 ml śmietanki 30% (jedno opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie śmietan- fixu (użyłam tego , aby utrzymać konsystencje śmietany i aby nie podeszła wodą

Symfonia Smaków
Ciasteczko w prezencie 162

masło i wyrabiamy ciasto na kruszonkę. Dodajemy jajko i żółtko oraz rum. W razie konieczności dodajemy też łyżkę mleka. Wyrabiamy ciasto.  1/3 ciasta odkładamy do drugiej miseczki i dodajemy do niego cynamon, kakao i mleko. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Oba ciasta owijamy w folię i odkładamy do lodówki na 2 godziny.   Po tym czasie ciasto podsypujemy mąką i wałkujemy(...)grubość około 0,5 cm. Z białego ciasta wycinamy większe gwiazdki, z ciemnego taką samą ilość  mniejszych gwiazdek. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180°C. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę  Za jej pomocą łączymy mniejszą.gwiazdkę z miększą. Resztę czekolady  i cukrowych gwiazdek możemy wykorzystać do dekoracji mniejszych gwiazdek

Przysmaki Karolki
Pełnoziarniste ciasto drożdżowe ze śliwkami 170

Nie ma to jak cieplutkie, świeżutkie ciasto drożdżowe ze szklanką zimnego mleka… idealne na śniadanie, czy deser, a nawet posiłek do pracy, szkoły. Oczywiście, najlepiej

Be Fit Be Strong
Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 85

W jednym z ostatnich odcinków programu “Be Active” Ewy Chodakowskiej tematem były dzieci. Ewa przypominała jak zdrowo żywić nasze pociechy oraz jak z nimi trenować, aby

Moja Delicja
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 192

   Do przepisu na tradycyjną babkę gotowaną dołączam przepis na moją nową babkę, w mniejszej formie. To taka babeczka idealna na weekend. Dwa dni i

Smaczne Zdrowe
Cytrynowy placek Aryi - Gra o Tron 197

Pyszny, wilgotny placek cytrynowy, idealny na upalne dni. Może to właśnie taki placek marzył się Aryi, kiedy uciekła z zamku i musiała sobie sama radzić na

Passions hobbies life
Razowa pizza Caprese 122

Klasyczna włoska pizza w zdrowszej wersji. Dodatek mąki razowej nadaje jej ciekawego smaku i sprawia, że jest bardziej sycąca niż zwykła pizza. Składniki na 2 średnie

wyzwania kuchenne
Castagnaccio 91

Na przepis na włoskie ciasto castagnaccio natrafiliśmy przypadkiem, szukając czegoś zupełnie innego. Jego niecodzienne smaki bardzo nas zaintrygowały, a ponieważ główny składnik, jakim jest mąka kasztanowa

niecodziennikpary
Pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z fit nutella i owocami 184

Gdy tylko czas mi na to pozwala, uwielbiam celebrować poranki w postaci wspólnie przygotowanego, leniwego śniadania podanego do łóżka wraz z filiżanką kawy. Niczego więcej wtedy

Fabryka pomysłów
Tort z kremem czekoladowym, galaretką i owocami 100

Dziś proponuje lekki, torcik z pysznym kremem czekoladowym, dużą ilością owoców i galaretką. Użyłam mrożonych borówek, ale będą do niego pasować każde owoce. Galaretka jagodowo-jeżynowa

Healthy food explorer
Kanapki proziaki z pastą z bobu i jajkami 227

Delikatne kanapeczki z bułeczek wypiekanych na patelni. Przygotowałam je w zdrowszej wersji, bo ich głównym składnikiem jest mąka pełnoziarnista. Podane z pastą z bobu i jajkami

https:KKuchniaMniam
Tarta kakaowa z bananami na spodzie z musu jabłkowego 121

Jak mija Wam długi weekend? Gdyby tylko pogoda była lepsza to śmiało mogłabym przyznać, że mój mija wyśmienicie i mam nadzieje, że Wam również. Niestety czas

Be Fit Be Strong
Pączki dyniowe 118

cynamonu 100 ml letniego mleka 7 dkg margaryny lub masła bez soli 5 łyżek brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko olej słonecznikowy do smażenia dodatkowa mąka do podsypania ciasta Posypka: 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczka cynamonu mielonego Jak zrobić pączki drożdżowe . Pączki ciasto : na talerzyk wyłożyć drożdże , dodać łyżkę cukru. Mieszać do momentu(...)ciasto przez 3-4 minuty. Na końcu dodać płynną margarynę. Kontynuować wyrabianie ciasta do momentu, w którym ciasto zaczyna odchodzić od dłoni. Miskę z ciastem przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę delikatnie posypana mąką i rozwałkować na grubość około 1,5 do 2 centymetrów. Z rozwałkowanego ciasta szklanką

mecooks

Proponowane wyszukiwania