ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1053/2544)

Kruche babeczki z kremem i owocami 170

godz. w lodówce. Takim ciastem wykładać foremki, robię to bezpośrednio, rwę ciasto na niewielkie kawałki i wykładam nimi foremki ostrożnie dociskając do środka. Nakłuć widelcem dno foremki. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec przez około 15 minut grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu delikatnie wyjąć z foremek odwracając

Zasmakuj Kuchni
Babka cytrynowa 137

mleka, 4 jajka, pół kostki masła, 3 małe kisiele bez cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka masła i 2 łyżki tartej bułki do formy. Sposób przygotowania babki cytrynowej: Masło i jajka dobrze jest wyjąć wcześniej z lodówki tak, żeby osiągnęły temperaturę pokojową – wtedy ciasto się nie waży. Miękkie masło ucieram z cukrem

Gotuj Się Kto Może
drożdżówka bez wyrabiania z całymi jabłkami... 140

pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, powkładać obrane i wydrążone jabłka, posypać cynamonem i cukrem w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół piec około 50-60 minut, ciasto wystudzić w formie w kąpieli wodnej roztopić czekoladę gorzką ze śmietaną cały czas mieszając ciasto polać czekoladą i posypać skórką pomarańczy, zostawić do zastygnięcia polewy w chłodnym miejscu - bez

W Mojej Kuchni Lubię
BUŁKI POZNAŃSKIE NA PODMŁODZIE 131

conajmniej podwoić objętość. W połowie czasu wyrastania możecie ciasto odgazować. Wyrośnięte ciasto przełóżcie na blat, lekko zagniećcie i podzielcie na 9 równej wielkości bułek. Każdą uformujcie, w środku zróbcie przedziałek. Ułóżcie na blasze do pieczenia i odstawcie na pół godziny. Nagrzejcie piekarnik do 230 st bez termoobiegu, zaparujcie go. Bułki posmarujcie wodą, wstawcie do piekarnika. Pieczcie około

OliveandThyme
Sernik wiedeński 168

smaków. Ale był też i sernik. Taki, jaki lubię najbardziej - czyli bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy wydobywa cały swój smak, swoją "sernikowość", ma idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec

Obiad gotowy
Pierniczki last minute 225

wody, aż do uzyskania zwartej i gładkiej masy. Stolnicę posypujemy mąką, ciasto dzielimy na 4 części i po kolei rozwałkowujemy na placki o grubości ok. 0,5 cm, a później wykrawamy dowolne kształty.  Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180'C bez termoobiegu, blachę wykładamy papierem do pieczenia i w niedużych odstępach układamy ciasteczka. Pieczemy około 10 minut. Tuż

Spektrum Smaku
Tort urodzinowy bez mąki pszennej i bez laktozy 160

Tort Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki orkiszowej (zawiera gluten) pół szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki

nietadieta
Pain de Campagne 196

lodówki. Odwrócić na posypany mąką blat i ostrożnie przełożyć ciasto do garnka. Autor przepisu zaleca pieczenie tych chlebów w specjalnych garnkach typu Dutch Oven, które wcześniej rozgrzewamy wraz z piekarnikiem do 245 st.C. Pieczemy przez ok. 30 minut pod przykryciem, a następnie 20 minut bez pokrywki. Ja piekłam na zwykłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez

Nastoletnie Wypiekanie
Proste waniliowe babeczki z jabłkami 114

cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 większe jabłko Jabłko umyć, osuszyć i pokroić w niewielkie cząstki - razem ze skórką. Wszystkie składniki zmiksować razem przy użyciu ręcznego miksera. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 - 3/4 ich wysokości. Cząstki jabłek wkładać do ciasta. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około(...)minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy dobrze się upiekły. Babeczki można polukrować lub obsypać cukrem pudrem. Są jednak wystarczająco słodkie, więc smakują również bez tych dodatków. Powyższy przepis ukazał się w 5. numerze magazynu "Życie ze smakiem" tutaj możesz przejrzeć magazyn tutaj możesz bezpłatnie pobrać go na swój komputer zapraszamy na facebookową stronę naszego magazynu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z figami i kozim serem 347

arkuszami papieru do pieczenia i wykładamy w nim formę na tarte o średnicy 26 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i ponownie chowamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika. Na cieście kładziemy folie aluminiową a następnie wykładamy nasze obciążenie w postaci np. fasoli jaś. Spód tarty pieczemy 10 min w temperaturze 180 stopni, następnie ściągamy obciążenie i pieczemy jeszcze(...)Składniki na masę (bez figi) łączymy przy pomocy trzepaczki a następnie wylewamy na podpieczony spód do tarty. Na masie układamy plasterki figi a następnie smarujemy je miodem połączonym z olejem. Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni lub do momentu kiedy nasza masa się zetnie

Mohiella
Puszyste racuchy z jabłkami, bez drożdży :-) 68701

mnie od zawsze, racuszki wychodzą  bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży. Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne.  Polecam wypróbować mój przepis- warto :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI -2 szklanki mąki pszennej -1 szklanka mleka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka -3 łyżki cukru -1 duże

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szarlotka sypana 130

lubiących ciasta z jabłkami dla kochających domowe wypieki dla szukających ciasta na szybko  Składniki: 1,5kg jabłek (waga bez obrania) - po obraniu ok. 1,1 - 1,2 kg cynamon (pół łyżeczki) szklanka mąki pszennej szklanka kaszy manny pół szklanki cukru brązowego łyżeczka proszku do pieczenia (czubata) pół łyżeczki ekstraktu waniliowego 150g masła (zimnego) Wykonanie: Masło wkładamy

Mania Wypiekania
Kruche ciasteczka śmietankowe z marmoladą 191

łyżce obu mąk na zmianę cały czas miksując ciasto. Przełóżcie gotowe ciasto do rękawa cukierniczego, wyciskajcie na papier do pieczenia okrągłe z kształtnymi i fantazyjnymi brzegami ciasteczka, na środek układajcie łyżeczkę marmolady, lekko ją wgniećcie, spłaszczcie. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, pieczemy ciastka na środkowej półce bez termoobiegu przez 13-15 minut. Smacznego kruchego

Zasmakuj Kuchni
Tarte tatin z boczniakami 141

orzechami i przykryj płatem ciasta, nie musisz nic wykrawać, po prostu pozawija ciasto na i dociśnij na brzegach. Piecz przez 30 minut w temp. 200 C. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepłe poprzecinaj wzdłuż brzegu formy, przykryj talerzem i odwróć, powinno po kilku „puknięciach) odjeść bez problemu z formy, Smacznego! ps. Zachęcam też do spróbowania innego mojego przepisu

greenscarf