Chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa na zakwasie

Chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa na zakwasie

Chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa na zakwasie

Suchy chleb, woda i mąka bez grama dodatkowego startera zakwasowego i innych wspomagaczy. Już w niecałą dobę możemy poczuć smak chleba bez dodatku drożdży piekarskich. Smak tego chleba może zachęci osoby do zrobienia prawdziwego zakwasu.   Jest to również dobry sposób na wykorzystanie suchego pieczywa, aby ponownie upiec chleb. Oczywiście mam na myśli chleb domowy żytni, razowy, lub pszenny pełnoziarnisty na zakwasie. Nie wykluczam dobrego chleba na zakwasie, który można kupić. Suszymy kawałek chleba celow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.