było dzień rodzinny w placówce). Musiałam przygotować obiad na dwa dni (jak się okazało nawet na trzy :), upiec chleb no i popełniłam ciasto, o którym pisałam Wam wczoraj . Powstało ragu z długo pieczonej wieprzowiny. Zastosowałam się do wskazówek zawartych " What Katie Ate. Weekend", jedynie czasy pieczenia zmniejszyłam
Dzieje kuchennej WiewióryDomowe ciasteczka jakie by nie były są zawsze zdrowsze od tych sklepowych choć już coraz więcej na półkach sklepowych tych zdrowszych ciasteczek. Dziś proponuję Wam szybkie
Moje Małe Czarowanieresztę składników i cały czas mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy (masa nie może być ani za gęsta ani za rzadka). Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i wypełniamy papilotki ciastem do 2/3 ich pojemności. Na wierzch każdej muffinki układamy rabarbar pocięty na małe kawałki. Przygotowane muffinki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy przez ok. 20-30 minut
Kuchenne Wariacjekopiate łyżeczki kawy naturalnej Krem: - 30g czekolady mlecznej - 70g czekolady deserowej - 50ml śmietanki 30% - 50g masła - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Składniki na 10 muffinek. Najpierw bierzemy się za ciasto na babeczki. Zaczynamy od zaparzenia kawy naturalnej w ciut więcej niż połowie szklanki wody. Kiedy przestygnie wsypujemy do miski przesianą mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy
Kuchenne WariacjeJeszcze nigdy nie udało mi się zebrać jednorazowo tyle poziomek co w tym roku. Zajadaliśmy się nimi przez cały weekend, a na niedzielę upiekłam roladę. Lekkie biszkoptowe ciasto z płatkami migdałowymi, wypełniłam kremem na bazie jogurtu i śmietany oraz dużą ilością świeżych poziomek. Zniknęła błyskawicznie". Czytaj więcej
Wiem co jemolej i mleko. Dodajemy mąkę kokosową wcześniej wymieszaną z proszkiem, sodą i cukrem/ksylitolem lub stevią i dodajemy do masy jajecznej, mieszamy. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wykładamy porcje ciasta (ok. 1 łyżka na 1 placek) i smażmy na małym ogniu z obu stron. Podczas smażenia pierwszej strony należy przykryć patelni pokrywką, aby placki wyrosły i ścieły się. Gdy obrócimy
breakfast of dreamsCebulka troszkę mi się przypiekła, ale dopóki nie jest gorzka, zjem każdą. <3 Jak i takie pyszne pierogi - dobre na śniadanie, obiad i kolację. Ciasto: Jak tutaj , tylko połowa składników (żółtko, zamiast całego jajka) Farsz: 400g mielonego mięsa z łopatki duży kubek esencjonalnego wywaru warzywnego 1 gotowana marchewka i pietruszka (z wywaru) 1 spora cebula 2 ząbki czosnku sól
Kuchenna Kontrrewolucyacukru kryształu cukier puder do posypania ciastek konfitura brzoskwiniowa Sposób przygotowania: Przygotuj foremki o średnicy 8 cm Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy migdały, masło, cukier i cukier wanilinowy. Zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy godzinę w lodówce. Rozwałkowujemy (podsypując mąką) na grubość około 3 mm i wycinamy okrągłe ciasteczka. Za pomocą mniejszej foremki (np. kieliszka) wycinamy dziurki
WojnaNaSmaki.plkrem - 1/2 opakowania serka arla apetina kremowy naturalny - 1/2 opakowania białego zmielonego twarogu (jak na sernik) - 1-2 łyżeczki cukru/ksylitolu Przygotowanie : Ciastka - wymieszać wszystkie składniki, wyrobić ciasto, włożyć na kilka minut do zamrażarki (łatwiej się rozwałkuje) rozwałkować wyciąć szklanką ciasteczka i piec 10-12 minut w temepraturze 170 stopni Krem- wymieszać twaróg z serkiem arla i dodać
zdrowa vege kuchniapieprz, sól, przyprawy Na farsz - serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola - 1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub ugotowana) Przygotowanie : Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni
zdrowa vege kuchniadostajemy mniejszy produkt. Jest to po prostu nie fair. Nie najedliśmy (pizza była nie tylko mała, ale też na bardzo cienkim cieście), zapłaciliśmy, poszliśmy na frytki i nigdy tam już nie wróciliśmy. Restauracja Kawelin ul. Legionowa 10, Białystok Miłym zaskoczeniem okazała się restauracja Kawelin , która poratowała nas jedzeniem około 1 w nocy. Zmęczeni i zgłodniali weszliśmy do jednej z nielicznych
Bananowe PoleMasło ucieramy i dodajemy cukier, sok pomarańczowy, sól i ucieramy do białości. Następnie dodajemy mąkę, dobrze mieszamy lub wyrabiamy ręką. Na końcu dodajemy mak i skórkę z pomarańczy. Dzielimy ciasto na 2 części i z każdej formujemy wałeczek o średnicy 4 cm. Zawijamy w folię i umieszczamy w zamrażalniku na 30-40 min. Następnie wyjmujemy i kroimy
bistro mamaLatem grzechem byłoby nie wykorzystać takiej ilości różnorodnych owoców :) Nie tylko do ciast, ale także do koktajli, które mogą nam zastąpić śniadanie lub deser :) Składniki na 2 porcje : 200 g truskawek 100 g jagód 150 ml kefiru 2 łyżki cukru lub 1 łyżka miodu Wszystkie składniki ze sobą miksujemy, przelewamy do szklanek i dekorujemy listkami mięty :) Prawda, że banalnie proste
My simple kitchenPrzelać do formy (35/25), wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki. Resztę owoców pokroić na małe kawałki. Galaretkę wstawić do lodówki (niech zgęstnieje - ale nie na amen..) Na zgęstniałe ciasto wyłożyć pokrojone owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki na noc.... Smacznego
Gaździnka warzysól i pieprz do smaku ½ łyżeczki chili płatków Utrzyj brokuły na tarce o grubych oczkach. Podobnie postąp z mozzarella. Dodaj resztę składników, dopraw masę solą, pieprzem i chili. Rozprowadź ciasto w gofrownicy. Gofry powinny być grube. Przykrywając gofry pokrywką od gofrownicy nie dociskaj. Gofry i tak będą upieczone. Podaj gofry z dowolnym nadzieniem. Jak wspomniałam wyżej dzisiaj zajadałam się tuńczykiem
codojedzenia