żytnich 90g dojrzałego banana 10g lnu mielonego firmy Oleofarm 0,5 łyżeczki cynamonu 30g mleka Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem na miazgę miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy ciasto na około 5 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem oliwą SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćchipsy, len, sodę jajko miksujemy z jogurtem, dodajemy do suchych składników, mieszamy i odstawiamy na około 5 minut białko ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do pozostałej masy, mieszamy do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana i mleko, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem olejem kokosowym SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMiały wyjść kluski, ale że próbna partia zamieniła się w paćkę, reszta ciasta wylądowała na patelni i dobrze, że wylądowała! :) Nie powiem ile ich wyszło bo ponad połowa rozpłynęła się wcześniej w garnku :p Składniki (całość około 845 kcal): 250g chudego sera białego 150g kaszy jaglanej firmy Kupiec zmielonej na mąkę (aby pozbyć się goryczki polecam uprażyć ją wcześniej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmasło z oba rodzajami cukru na lekko puszystą masę. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki. Do utartego masła dodajemy jajko oraz stopniowo suche składniki, cały czas mieszając. Przygotowane ciasto formujemy w kulki, spłaszczamy je i na każde ciasteczko nakładamy po kilka lentilek. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 10 minut
Zainspirowana w kuchnitrafiłam na ich stronę - jeszcze przed podjęciem współpracy - przejrzałam tam mnóstwo stron, popadając w coraz to większy zachwyt ;) Zaczęłam oczywiście od bakalii , które uwielbiam i dodatków do ciast - to właśnie z nich składała się paczka od SKWORCU widoczna na zdjeciu: są tam m.in. suszone banany (najlepsze jakie jadłam!), następnym razem skuszę się chyba na wersję karmelizowaną z sezamem , suszone
Kto ugości moich gości?Podgrzewamy na ogniu do momentu, aż rabarbar zmięknie i puści sok. Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy sodę, kefir, jajka i mieszamy. Morele i banany kroimy na nieduże kawałki. Do ciasta dodajemy pokrojone owoce - mieszamy. Dodajemy rozprażony rabarbar. Mieszamy razem ze wszystkimi składnikami. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej. Kładziemy łyżką drewnianą placki. Placki odsączamy na ręczniku papierowym. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa
W kuchennym oknie Ewypieczenia. Na koniec dodać żółtka. Wszystko wymieszać i przelać do kwadratowej foremki. Biszkopt należy piec ok. 20 - 25 minut w temp. 180 st. do złotego koloru. Z przygotowanego, ostudzonego ciasta, należy wykrawać szklanką okrągłe placuszki. Krem: Śmietankę 30 % (250 ml) ubijamy z cukrem pudrem (4 łyżki) do powstania gęstej masy. Wykonanie: Biszkopt nasączamy herbatą z cytryną. Na krążek układamy
Mój Smak na Życie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Miałam ochotę na coś słodkiego, najlepiej na sernik… jednak energii na pichcenie w kuchni już brak ;) i w ten oto sposób powstał
Kulinarne PrzebojeDzisiaj przepis na pyszną i o wiele zdrowszą wersję ciasta czekoladowego, z pysznym kremem z nerkowców, cudownie pachnącym miodem wrzosowym oraz ciecierzycą, która idealnie smakuje również na słodko. Niedawno dostałam do wypróbowania od firmy miody polska kilka pysznych produktów i muszę przyznać, że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta firma, miody już po wyciągnięciu z pudełka zachwycają pięknymi opakowaniami, mają
zdrowa vege kuchniamiksujemy znowu. Na koniec wsypujemy na przemian mąkę i kefir - mieszamy łyżką do połączenia składników. Papierowe papilotki wkładamy do blaszki na muffiny, nakładamy po 1,5 łyżki ciasta i pieczemy w 170 stopniach przez około 20 minut. Babeczki są mięciutkie, delikatne, o lekkim cytrusowym zapachu
apetytnapieczenieumieszczamy masło i cukier. Ubijamy na gładką, puszystą masę. Nie przerywając ubijania, dodajemy jajko oraz mleko, a następnie partiami wsypujemy mąkę. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Z ciasta formujemy kulki wielkości piłeczki golfowej i układamy na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia w dużych odstępach - ciasteczka w trakcie pieczenia rozpłyną się na boki. W każde ciasteczko wciskamy
Tajskie smakismażeniu powideł nie może zabraknąć na naszym stole klusek z powidłami. Ciasto najlepiej zrobić własnoręcznie. Wymaga to trochę czasu, ale wynagrodzi to smak klusek (nieporównywalny do tego z klusek sklepowych), które wraz z powidłami dają pyszne połączenie
Milion SmakówAromatyczna tarta z puszystym nadzieniem dyniowo-śmietankowym doskonale wpisuje się w dzisiejszy świąteczny klimat. Pełnoziarniste ciasto bez cukru, orzechy i korzenna masa dyniowa to wspaniałe połączenie smakowe
Milion SmakówIdealny sernik na okres jesienno-zimowy: sycący, ciężki, mięsisty, wyrazisty, z wyczuwalnym fistaszkowym posmakiem. Już niewielki kawałek zaspokoi ochotę na coś słodkiego w chłodny dzień. Jest to ciasto inspirowane przepisem Nigelli Lawson
Milion Smaków