chrupiące k - 500 przepisów (strona:2/34)

Kalafior kiszony w słoikach, smaczny i chrupiący. Domowe przetwory. 166

kalafior...kto jeszcze nie próbował serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu. Kalafior kiszę niemal identycznie jak ogórki, z tym,że nie dodaję chrzanu. Tak ukiszony jest bardzo smaczny i chrupiący. Doskonale nadaje się jako przystawka do obiadu, czy grilla, wykorzystuję go tez jako składnik do różnych surówek i sałatek. Polecam :) Składniki - kalafior - koper ( łodygi i baldaszki ) - czosnek - sól Wykonanie

Kuchnia z widokiem na ogród
Pyszne, aromatyczne, chrupiące, pieczone ziemniaki w piekarniku a'la frytki. 747

ziemniaków ) i wkładam je zawsze surowe, czy są one młode, czy stare, czy sałatkowe czy inne insze odmiany :) Tak upieczone ziemniaczki są mięciutkie w środku, na zewnątrz mają lekko chrupiącą, aromatyczną skórkę. Jeszcze nie poznałam osoby, której by nie zasmakowały. Już pomijam ich atuty : dużo zdrowsze od gotowych, czy nie, smażonych w głębokim oleju frytek, czy gotowanych z wody

Kuchnia z widokiem na ogród
Chrupiące pikantne bagietki z pomidorami 119

Chrupiąca skórka, zapach lata, mięciutki miąższ oto moje dzisiejsze bagietki. Pomidory suszone na słońcu w pełni lata więc są aromatyczne i pachnące, podczas pieczenia wydzielają niesamowity aromat. Zachęcam do pieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
zapiekane owoce pod chrupiącą kruszonką 112

Piękna złota jesień zbliża się wielkimi krokami dlatego dzisiaj na blogu taka mała inspiracja, zapiekane owoce pod chrupiącą kruszonką.  składniki na 3 porcje : 2 śliwki 1 jabłko 2 nektarynki 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cynamonu 200 g orzechów włoskich 2 łyżeczki miodu musli pełnoziarniste z rodzynkami 2 łyżki Owoce kroimy na małe cząstki, dodajemy cukier, cynamon i mieszamy

noteskulinarnyfiga
Chrupiące kuleczki ziemniaczane 114

poprzedniego obiadu. I tak naprawdę czy zrobimy je z ziemniaków wczorajszych czy specjalnie gotowanych smakują tak samo dobrze. Kuleczki ziemniaczane są smacznym dodatkiem do obiadu jak i samodzielną przekąską. Chrupiące kuleczki ziemniaczane SKŁADNIKI: 0,5 kg ziemniaków sól pieprz 2 ząbki czosnku łyżka mąki 1 jajko olej do smażenia papryka słodka Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dokładnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chrupiące długo marynowane polędwiczki 261

prosty pomysł i bardzo klasyczny jednak wart uwagi i przypomnienia. Drobiowe polędwiczki mają to do siebie że są bardzo mięciutkie i delikatne, po zamarynowaniu zyskują jeszcze więcej na smaku. Chrupiące długo marynowane polędwiczki  SKŁADNIKI: 350 g polędwiczek z kurczaka 1 duże jajko lub dwa małe sól i pieprz 3/4 łyżeczki mielonych suszonych pomidorów bułka tarta do panierowania olej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chleb z chrupiącą skórką z serem bez wyrabiania 132

się uda bo ....nie może sie nie udać, tak po prostu bo cóż też tu nie może sie udać. Poczytajcie sami a że chleb jest prosty i ma bardzo chrupiącą skórkę musicie go popróbować. Zaczynamy pieczenie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chrupiące pierogi z kurczakiem 249

rancie pierogów za pomocą widelca. Tak przygotowane pierogi wkładamy do gotującej się i osolonej wody. Gotujemy 2-3 min. od wypłynięcia. Ugotowane pierogi podsmażamy na oliwie. Będą zarumienione i chrupie. Smacznego

kulinarnyJa
Dorsz w chrupiącej panierce 116

Proponujemy dorsza w naszym wydaniu, czyli usmażonego w chrupiącym cieście na głębokim oleju podanego z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Tak zestawione smaki są niepowtarzalne i niestety nie jesteśmy ich w stanie opisać słowami ani przedstawić na zdjęciach.Składniki:-filety z dorsza bez skóry w ilości, zależnej od potrzeb-przyprawa do ryb-sól-1 i 1/3 szklanki mąki-1 szklanka

Maminek kulinarny
Krem z marchewki z chrupiącą wkładką. Nie tylko na huragan 171

kremu z marchewki pasuje wspaniale, a C. cieszył się wyjątkowo, bo w zupach lubi mieć coś do pogryzienia. Ta wyszła taka, jak lubimy najbardziej - dość gęsta, pikantna, z chrupiącymi kuleczkami ciecierzycy. Imbir i kolendra nadają jej charakterystycznego smaku, chilli ostrości. Idealnie rozgrzewa i syci. My jedliśmy ją, gdy za oknami szalała Bodil - polecam jednak nie tylko na huragany.Zupa marchewkowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jesienna chrupiąca tarta 170

jest rozgrzewająca, gdyż jeśli wolisz możez do czekolady dodać trochę whisky lub wódki. Ale jeśli mają ją jeść dzieci- nie polecam alkoholu. Znakomicie się bez tego obejdzie. Smacznego jesiennego chrupania

Z Kuchni Do Kuchni
Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem 162

Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiemSkładniki:  200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni  podwójny filet z kurczaka  opakowanie zielonych warzyw mrożonych FRoSTA  2 łyżki oleju  2 ząbki czosnku  2 szczypty cayenne  sól morska i pieprz kolorowy w młynku do smaku  Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w kostkę

Moja smaczna kuchnia
Chrupiące Słodkie Cygaretki 136

Składniki: 3 plastry ciasta filo 2 średniej wielkości jabłka cukier waniliowy cynamon sok z 1 cytryny cukier puder oliwa z oliwek Przygotowanie: z ciasta filo wycinamy

Luźna Kuchnia
Śliwki pod chrupiącą skorupką 147

Składniki 0,5 kostki masła 0,5 kubka  cukru 1,5 kubka mąki krupczatki 1 jajko 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka

Luźna Kuchnia
Ziemniaczana z boczkiem i pachnąco chrupiącą grzanką czyli Zupowy Wtorek odc.12 155

Przez choroby dzieci, weekendowe nieporozumienia, ból zęba i ucha, tym razem mój, tracę kulinarną wenę. Jak na siebie mało ostatnio działam w kuchni stąd kilka zamierzchłych

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zwariuje, Bubble&Squeak i Dorsz w chrupiącej panierce czyli Środowe Rybki odc.42 121

Znowu świeci słońce, wróciło łaskawie. Zwariuję wyciągając i chowając ubrania raz zimowe, raz wiosenne... i jeszcze wszystko mi diabeł ogonem zakrywa, a raczej Syncio gdzieś chowa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 397

Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka(...)Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem

Moja smaczna kuchnia
CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY 136

każde wzbogacone o idealnie pasujące do nich dodatki. PSZENNE – wg. producenta są dla przyjemności Wzbogacone o otręby, puff z pszenicy i płatki w czekoladzie. Bogate w błonnik, chrupiące, słodkie ŻYTNIE – wg. producenta są dla sylwetki Wzbogacone o puff z żyta i czarną porzeczkę. Bogate w minerały i pełne dobroczynnego błonnika. Idealnych dla tych, którzy dbają o siebie(...)lekkości Wzbogacone o crunch ryżowy i żurawinę. Bardzo lekkie, a dzięki tostowaniu – niezwykle delikatne i kruche. JĘCZMIENNE – wg. producenta dla chrupania Wzbogacone o crunch jęczmienny i prażone ziarna dyni i słonecznika Bardzo chrupiące, grube, „solidne ” – idealne w formie chrupiącej przekąski. LUBELLA postanowiła wykrzesać ze zbóż wszystko co najlepsze! I jej się udało! Pokazała

Ostra na Słodko
Słonecznikowiec 324

formy (30x20 cm) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 40-45 min do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy. Póki piecze się biszkopt zabieramy się za zrobienie chrupiącego słonecznika. Na patelni topimy masło i dodajemy cukier. Kiedy cukier rozpuści się, dodajemy ziarna słonecznika i smażymy przez ok. 5-6 min, aż ziarenka będą obtoczone w karmelu(...)możemy na raz z ciastem) w 180 stopniach przez 10-15 min, aż ziarna zbrązowieją. Po upieczeniu studzimy. Potem kruszymy rękoma lub wałkiem na drobniejsze kawałeczki. Kiedy biszkopt i chrupiący słonecznik będą wystudzone zabieramy się za zrobienie kremu. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Kremówkę ubijamy z masą krówkową na puszysty krem. Po tym napęczniałą żelatynę podgrzewamy krótko

Kuchnia Łukasza