chrupiące k - 500 przepisów (strona:8/34)

68 przepisów na koktajle 283

mieszanych owoców lata Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Koktajl z pieczonej dyni Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance

Moja smaczna kuchnia
Dżem pomarańczowy z imbirem 117

rozłożyć na dwa dni i choć przygotowanie jest nieco rozłożone w czasie pracy przy nim naprawdę niewiele. Idealny do przekładania świątecznych tortów i innych wypieków, a i na kromce chrupiącej bułeczki smakuje wspaniale. Składniki : około 6 pomarańczy 3/4 szklanki ksylitolu/cukru 1,5 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 10 cm imbiru Wykonanie:   pomarańcze obrać ze skórki, ściąć widoczne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosty żytni chleb na zakwasie z mąką gryczaną i ziarnami 178

ostatnio wróciłam do połączenia mąki żytniej z gryczaną, ale pierwszy raz piekłam chleb rano (rósł przez noc). Oczywiście w środku są też ziarna słonecznika i dyni, bo coś musi chrupać :D Prosty żytni chleb na zakwasie z mąką gryczaną i ziarnami 350 g aktywnego zakwasu 300 g mąki żytniej razowej 150 g mąki gryczanej 0,5 łyżki soli

FitKot
Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej 1232

zalewie pomidorowo-octowej, możecie przygotować w wersji podstawowej – czyli z pieczarkami panierowanymi tylko w bułce tartej, lub w wersji rozszerzonej – z panierką parmezanową (przepis znajdziecie tutaj: Chrupiące pieczarki panierowane z parmezanem. Danie to to idealna przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski na […] The post Pieczarki panierowane

Kulinarne Przeboje
Groszek ptysiowy z ciasta zaparzanego 139

kolor ok.10 minut, następnie włączamy na ok. 5 minut termo obieg, który podwyższa temperaturę piekarnika o ok. 20 stopni, ale dzięki temu zabiegowi domowej roboty groszek ptysiowy jest bardziej chrupiący. Jak pisałam wcześniej, jeśli przygotujecie większość ilość, groszek ptysiowy można zsypać do szczelnego pojemnika i przechowywać nawet kilka tygodni. Smacznego! The post Groszek ptysiowy z ciasta zaparzanego appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piernik marchewkowy z polewą serową 142

zdradził ten przepis. Piernik im starszy tym lepszy i tak samo jest z tą recepturą. Pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Piernik marchwiowy jest wilgotny i chrupie orzechami, a polewa serowa idealnie się wpasowuje w ten klimat. Można by rzec, że jest to ciasto owocowo-korzenne, bo marchewka wg przepisów Unii Europejskiej

To co kocham
Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami 113

Uwielbiam szybkie warstwowe pucharki, które mogę zjeść zarówno w ramach drugiego śniadania, jak i deseru. Dziś polewam Wam jeden z nich. Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A cieszyć się nim można już o wiele dłużej zajadając się łyżeczka po łyżeczce… Spróbujcie. Składniki: 3/4 szklanki mrożonych malin 150 g waniliowego serka homogenizowanego

Słodkie okruszki
Sałatka rybacka ze śledziem, kukurydzą i groszkiem 249

cytryny według własnego smaku.  Dlaczego polecam kukurydzę Bonduelle? Bo w moich sałatkach ważna jest jakość produktów, a kukurydza Bonduelle: jest naturalnie słodka (bez dodatku cukru),  jest chrupiąca, lecz nie twarda,  dodaje sałatkom delikatnej chrupkości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem 187

prostą, ale za razem elegancką i bardzo smaczną sałatkę. Będzie idealna na świąteczne śniadanie. Przygotowałam ją na bazie naturalnie słodkiej, wyprodukowanej  bez dodatku cukru, kukurydzy Bonduelle. Kukurydza jest chrupiąca i nadaje sałatce dużo świeżości, i co ważne, jest bez GMO. Poza tym taka kolorowa kompozycja pięknie prezentuje się na stole. Serdecznie ją Wam polecam ! Na pewno przypadnie

Kulinarne przygody Gatity
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 209

chleba na zakwasie jak też dla tych, którzy chcieliby upiec taki chleb z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Chleb wyjątkowo smaczny idealnie wpisujący się w świąteczny klimat. Skórka chrupiąca, niezbyt gruba. Miąższ bardzo delikatny z małymi dziurkami. Jak na chleb drożdżowy długo zachowuje świeżość. Jednym słowem przepyszny! Moje zmiany. Pominęłam kminek, imbir dałam świeży a skórkę pomarańczową gorzką

Leśny Zakątek
Jak kupowaliśmy choinkę. I szafranowe drożdżowe supełki 171

sprawnie. Opis wiązania supełków może wydawać się nieco skomplikowany, ale liczę w tej materii na Waszą kulinarną wyobraźnię. Bułeczki wychodzą cudownie mięciutkie i delikatne, a cukier na wierzchu delikatnie chrupie między zębami. Jeszcze ciepłe zjadłam trzy (na swoje usprawiedliwienie powiem, że wychodzą naprawdę nieduże), a C... Cóż, nie będę nawet pisać.  Są pyszne! Supełki św. Łucji Składniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 138

smak. Jest słodka, ale z wyczuwalną charakterystyczną goryczką. Orzechów laskowych jest nawet sporo, mimo tego, że w składzie stanowią jedynie 10%. Są też wyczuwalne i niekiedy ich drobne kawałeczki chrupią podczas gryzienia. Czekolada jest nieco twarda i wyraźnie słychać trzask, gdy się ją łamie. Ta słodkość jest przeznaczona także  dla wegan i wegetarian , a użyte składniki są ekologiczne. Podsumowując

Zdrowie na języku :P
Ruiskuorinen olutlimppu – fiński chleb świąteczny 123

się magiczne wypieki, jednak ten pozostawi po sobie niezatarte wspomnienie. Ruiskuorinen olutlimppu, czyli fiński chleb świąteczny jest bardzo aromatyczny. Pachnie i smakuje piernikiem, anyżem i jest delikatnie słodki. Ma chrupiącą i popękaną skórkę, jednym słowem marzenie każdego łasucha. Będę go piekła na Boże Narodzenie, a przez resztę roku będziemy go wspominać i oczekiwać jego upieczenia na kolejne Święta

Codziennik Kuchenny
Pstrąg na parze z batatami 155

ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty są ugotowane, przekładamy je na grilla. Doprawiamy rozmarynem. Możemy użyć oczywiście grillowej patelni. Czekamy, aż bataty zyskają chrupiącą skórkę. Umytego i osuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez 15 minut. Podajemy z sałatą ze świeżą rzodkiewką i kiełkami, skropione

MarcinChef
5 pomysłów na wegańskie nuggetsy 225

nuggetsy kalafiorowe. Omnomnom. Przepis: Nuggetsy z kalafiora 3. Nuggetsy z boczniaków Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło ze swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Przepis: Nuggetsy z boczniaków 4. "Rybne" nuggetsy z selera Przedstawiamy kolejną wersję roślinnych nuggetsów

Bananowe Pole