Lubię przygotowywać deserki w pucharkach, bo wtedy każdy ma swoją konkretną porcję:):) Tym razem całkiem spontanicznie powstał deserek z kilku truskawek jakie mi pozostały, znalazłam
Z miłości do słodkościPowinien zasmakować zarówno tym, którzy tak jak ja nie potrafią oprzeć się słodyczą, jak i tym, którzy sięgają po desery sporadycznie patrząc jednocześnie, aby nie były ona zbyt kaloryczne. Chrupiący deser, to szybki, chrupiący pucharek dla każdego. Składniki: 1 mały gęsty jogurt naturalny 1 naturalny serek homogenizowany 0% garść płatków kukurydzianych 4-5 kostek gorzkiej czekolady (ilość kostek zależy
Słodkie okruszkiPrzygotowałam dla Was słodką propozycję śniadaniową. Lekkie placuszki podawane na plasterkach jabłka to idealna przekąska na lekkie śniadanie, lunch czy deser. Chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku, skusicie się?"Składniki:3 białka2 żółtka2 łyżki mąki kukurydzianejłyżka maki pszennejłyżka mlekałyżeczka ekstraktu waniliowegopół łyżeczki proszku do pieczenia2 jabłkaSposób przygotowania:Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy obie
Słodkie PrzyjemnościDeser … a w nim chrupiąca granola, mango, banan, truskawki z miodem, a to wszystko przełamuje jogurt lub serek naturalny. Kolejny zdrowy deser, w którym zasmakowała moja rodzinka z 3-letnią córeczką na czele :) O tej porze używam mrożonych truskawek i owocu mango. Ale w sezonie świeże również się sprawdzą. Gorąco polecam odrobinę lata zimą :) Deser prosty w przygotowaniu(...)Kładziemy łyżkę serka naturalnego homogenizowanego lub jogurtu naturalnego gęstego. Wylewamy żółtą masę z banana i mango, a na to truskawkowy mus z miodem. Powtarzamy z resztą składników. Wierzch deseru posypujemy chrupiącą granolą. Podajemy od razu. The post Zdrowy deser z mango, banana, truskawek appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjałatwy do zrobienia deser. Dodatkowo daje naprawdę wiele możliwości. Ciasto, z którego piecze się Brandy Snaps może być także wykorzystane do przygotowania rożków na lody, koszyczków na desery (Brandy Baskets) czy chrupiących kubeczków na kremy lub musy. Sami widzicie - jeden przepis, mnóstwo przyjemności. A zatem na sylwestrowy wieczór oraz na rozpoczynający się karnawał zostawiam Wam Brandy Snaps(...)przestudzeniu upieczone placki nakładamy na wierzch odwróconej do góry dnem małej filiżanki lub miseczki - placki lekko opadną tworząc delikatną falbankę. Po zastygnięciu mamy gotowy koszyczek - pyszną, chrupiącą miseczkę na lody lub inny deser. Możecie także zrobić kruche kubeczki na musy lub kremy. W tym celu nałóżcie na blachę trochę więcej masy, ok.1/5 łyżeczki, a później owińcie upieczony placek
KUCHARNIAChrupiące na zewnątrz, z miękkim środkiem, maczane w sosie karmelowym - moje pierwsze churros. Przysmak hiszpański, który fantastycznie smakuje na ciepło posypany cukrem pudrem. Razem z pączkamu
pink envelopeChrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym
Moja smaczna kuchniaChrupiąca i słodka kruszonka z dodatkiem zmielonych migdałów i płatków migdałowych, a pod nią miękkie i soczyste nektarynki. Przepyszne... Składniki: 8 nektarynek 1/2 cukru waniliowego garść
wyzwania kuchenneBeza Pavlova to deser marzenie: chrupiąca z wierzchu beza kryje piankowe nadzienie, a do tego lekka bita śmietana i to, co w tym okresie najcudowniejsze - pyszne owoce, które cudownie równoważą smak słodkiego deseru. Absolutny must bake lata. :) Niech Was tylko nie przestraszy sama beza; jej wykonanie jest dziecinnie proste!Składniki na bezę:5 białek300 g drobnego cukru do wypieków1
Food Squarepierwszy został stworzony dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej na początku XX w . Jakaż by ta historia nie była jedno jest pewne - warto się pokusić o wykonanie tego deseru . Bezowy , chrupiący spód , solidna warstwa bitej śmietany i porcja sezonowych letnich owoców. Jak może smakować takie połączenie ? Jak niebo w gębie. Wykonanie dobrej bezy nie jest takie łatwe
Malinowa Kawiarenkawstępie chciałam przeprosić za długą nieobecność na blogu, a na przeprosiny zapraszam na słodki deser. :)Delikatna chrupiąca beza z piankowym wnętrzem, oblana kwaśnym musem malinowym z dodatkiem limonki, który doskonale przełamuje słodycz bezy. Składniki na beze : 5 białek 280 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Piekarnik nagrzewamy do 120°C. Białka wlać do misy miksera
Zabawa smakiemzłapała się za głowę w pierwszej chwili … potem już tylko wzdychała z zachwytu!Lody wyszły obłędne!Są wspaniałym pomysłem na randkę … imprezę czy też niedzielny deser – zachwycą każdego!Chrupiąca panierka ukrywała delikatne , kremowe i ciągle zimne wnętrze , a każdy kęs zachwycał nasze kubki smakowe! SKŁADNIKI:- 4 gałki lodów waniliowych- szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych- szklanka wiórków kokosowych
Ostra na Słodkokleks na wierzch deseru. Mont Blanc przyozdobiłam nitkami z karmelu. Przygotowując karmel zanurzyłam w nim kilka świeżych kasztanów. Karmel pięknie je pokrył zamieniając w niezwykle smaczny i chrupiący dodatek do deseru. Jak zrobić karmel przeczytacie tutaj (klik). Do zobaczenia po świętach
KUCHARNIAwszystkich owoców. Kocham brzoskwinie. Uwielbiam bezy. Mam słabość do lodów. Chcę jeszcze bardziej polubić amaretto. Łączę wszystko, by spotęgować przyjemność. Dla mnie to zdecydowanie najcudowniejszy deser tego lata. Chrupiąca z wierzchu beza kryje słodką piankę otulającą soczystą brzoskwinię, w środku której zamiast pestki czekają na nas nasączone amaretto ciasteczka. Ciepłą słodycz cudownie chłodzi orzechowy smak lodów. A kiedy(...)smaku) Mleko łączę ze śmietaną, dodaję zmielone orzechy, dokładnie mieszam i przekładam do maszynki na lody. Dalej postępuję zgodnie z instrukcją producenta. * inspiracją był przepis z książki Desery wydawnictwa Konemann. ** ten przepis to moja propozycja do akcji Morelkowo - brzoskwiniowo 2 prowadzonej przez Kabamaigę
KUCHARNIA