mąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam! SKŁADNIKI na 4 osoby: 2 filety z piersi kurczaka 2 jajka 1,5 szklanki płatków
Słodko-Słony Świat IlonySmaczne,chrupiące i bardzo soczyste kęski z piersi kurczaka.Robię je praktycznie od zawsze, ale dopiero niedawno wpadłam na pomysł dodania przyprawy gyros i są jeszcze smaczniejsze. Składniki - duża pierś z kurczaka - jajko - mąka - woda mineralna niegazowana - czosnek mielony - przyprawa kebab-gyros Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na mniejsze podłużne kawałki. W misce rozrabiam ciasto z jajka, maki i wody
Kuchnia z widokiem na ogródMakaron ugotowany al dente do tego przepyszny szpinak i chrupiący kurczak, a wszystko zanurzone w przepysznej serowo-jajecznej masie. Czegoż chcieć więcej? : ) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 50 minut ( w tym 20 minut pieczenia) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 300g szpinaku mrożonego 200g makaronu 100g żółtego sera 100g sera pleśniowego 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1 cebula
Kolizje Smakówwarto zaznaczyć, że sałatka jest najlepsza w dniu przygotowania - kapusta wtedy jest przepysznie chrupiąca, w kolejnych dniach może stracić tą chrupkość i świeżość. Możemy oczywiście przygotować ją w jednym dużym naczyniu lub po prostu rozłożyć do mniejszych miseczek. Smacznego! Składniki: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki przyprawy Gyros 4 małe cebule 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 kapusta
psgotujemyszklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego, lub woda Przygotowanie Umyta pierś z kurczaka ,osuszamy ręcznikiem . Sól morska wcieramy w skórę piersi. Na rozgrzanej mocno patelni z oliwą układamy piersi skórą do spodu. Smażymy bez przewracania 3-4 minuty, aż skóra zrobi się złocista i chrupiąca. Po tym czasie przewracamy piersi skórą do góry smażymy 22-3 minuty podlewając winem. Dusimy
w mojej kuchnitego już ulubionym pomysłem na kurczaka. Delikatny w środku, z chrupiącą, sezamową panierką i słodkim posmakiem ananasa- to był strzał w dziesiątkę! Podany z aromatycznym ryżem z awokado podbił serca wszystkich gości. AROMATYCZNY KURCZAK PIECZONY Z ANANASEM I RYŻ Z AWOKADO Składniki: KURCZAK: 4 piersi z kurczaka, pozbawione chrząstek, żyłek i tłuszczu sól, pieprz, czosnek w proszku, pieprz
Gotowanie to kochaniesamo dobry. Przepyszny, rzekłabym. Możecie podać go z pieczonymi ziemniaczkami lub z mashem z ziemniaków ze śmietanką i masłem. Do dzieła! KURCZAK W ORZECHOWO-SEROWEJ PANIERCE Składniki (dla 2 osób): 2 mniejsze piersi z kurczaka lub 1 duża 4 łyżki drobno posiekanych, a wcześniej zrumienionych na patelni orzechów włoskich 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki tartego parmezanu(...)skropienia kurczaka ( lub cytryna) natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Rozbij delikatnie piersi. Orzechy zrumień na czystej patelni, posiekaj. W miseczce (szerokiej tak, by zmieściły się filety) wymieszaj orzechy, bułkę tartą, parmezan, natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. W drugiej miseczce rozbij jajko. Rozgrzej na patelni olej (im więcej oleju, dobrze rozgrzanego, tym piersi bardziej chrupiące i mniej
Gotowanie to kochanieprzekąskę. Ponieważ długo pozostaje jędrna i chrupiąca idalnie nada się do lunchboxu do pracy. Seler naciowy nie jest docenianym warzywem, a zawiera 86 różnych substancji pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Szczególnie jedzony na surowo jest najzdrowszy, bo nie tracimy cennych witamin. Składniki: 5-6 łodyg selera naciowego 35 dkg upieczonej piersi z kurczaka 1/3 ananasa 20-25 ciemnych winogron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Długi czas już się zabierałam do zrobienia tej potrawy i nareszcie mi się udało. Na obiad polecam pitę pełnoziarnistą, bardzo chrupiącą z lekkimi dodatkami. Do ciasta dodałam masło ghee , które udało mi się zakupić na Targach. Jest to rodzaj masła klarowanego, wytwarzanego zgodnie z recepturą Indyjską czyli długotrwałe gotowanie (na małym ogniu) i usuwanie szumowin oraz osadu. Ma bardzo długi(...)minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut. "Nadzienie" pity Składniki: 1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów; 50 g usmażonej piersi z kurczaka w bazylii, pieprzu cayenne oraz 2 ząbkach czosnku; 10 g sera feta; 2 rzodkiewki; garść rukoli. Gotową, przestygniętą pitę kroję na pół i środek smaruję pastą. Następnie kładę
Życie na widelcusmaku 10/10 plusem pierożków jest to, że po usmażeniu nawet zimne pozostają chrupiące i smaczne. Można je bez problemu mrozić otulone bułką tartą i po wyjęciu z zamrażalnika zaraz smażyć na rozgrzanym oleju. Przepis pochodzi ze strony kotlet.tv Z tej porcji wychodzi duużo pierożków. Składniki 3 piersi kurczaka (pojedyncze) 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 100 g masła 2 kostki bulionu
Kubki smakudziś postanowiłam odtworzyć ten smak. Naleśniki nadziewane dużą ilością kurczaka, pieczarek i sera w chrupiącej panierce, wyszły pyszne! Jednak mojej mamy były inne, chyba jeszcze z jajkiem… zapytam o dokładną recepturę i ponowię podejście:) Polecam! Scroll down for recipe in English Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami (6 krokietów) Składniki na naleśniki: 1 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mleka(...)szklanki wody 2 jajka 1 łyżka oleju szczypta soli Składniki na farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 cebula, pokrojona w kostkę 150 g sera gouda, startego na tarce sól, pieprz bułka tarta 1 duże jajko rozbełtane z 2 łyżkami wody Przygotowanie: Zmiksuj wszystkie składniki na naleśniki, do powstania jednolitego ciasta
karmelowypalonego masła, podany z parmezanem i uprażonymi orzechami nerkowca. Dorzuciłam jeszcze chrupiącą szałwię i makaron wyszedł przepyszny, polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła (3-4 porcje) Składniki: 450 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki niesolonego
karmelowyczerwoną cebulą, słoną fetą oraz kwaskowymi owocami - pomarańczą i granatem, zwieńczona chrupiącymi płatkami migdałów. Pychota! Świetnie nadaje się do lunchboxa jako drugie śniadanie. Jeśli zostało Wam trochę pieczonego kurczaka z obiadu, to nawet nie zastanawiajcie się nad jego innym wykorzystaniem :) SKŁADNIKI (2-3 porcje) pieczone mięso z kurczaka (pierś, udko bez skórki) 1 pomarańcza 2-3 łyżki pestek granatu
DefinicjaSmakubiorę do koszyka zagrodowego kurczaka z Podlasia. Chudy, zgrabny, odpowiednio duży. Smakuje tak, jak kurczaki z jasnej strony mocy, lata świetlne temu, w odległej galaktyce, gdzie jeszcze ledwo dosięgałam do stołu… Nie jest dużo droższy od ‘śmieciowego kurczaka’ którego kupicie wszędzie. Cena za kilogram kurczaka zagrodowego z Podlasia nie jest w żaden sposób zaporowa czy kosmiczna – to aktualnie(...)zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy
Karo in the Kitchenbazylią, podany z miękkim kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi oraz posypany chrupiącymi ziarnami, to błyskawiczna i wyborna propozycja zarówno na ciepło- jako pełne danie obiadowe- jak i na zimno (na kolację czy jako imprezowa przekąska), a jego przygotowanie trwa maksymalnie 15 minut! Smakuje wyśmienicie, przekonajcie się sami! :))) Kurczak: * pierś z kurczaka- 1 szt. * sos sojowy- 2 łyżki * oliwa- 2 łyżki
Kraina Miodem Płynąca