był świetny pomysł, bo nawet ze zwykłym serkiem naturalnym smakowała o wiele lepiej. Można robić z jej użyciem pyszne kanapki. Zdrowszy, a właściwie mniej kaloryczny pomysł na zastąpienie chleba w naszej diecie. maca tradycyjna Polecam szczególnie z awokado oraz łososiem. Idealnie sprawdzi się jako zamiennik krakersów na różne imprezy. Skład macy tradycyjnej to : mąka pszenna
Magiczne Życie Martydodać do zupy. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Na suchej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę wędzony boczek. Wrzucić do zupy. Całość przyprawić majerankiem. Podawać ze świeżym chlebem
Magiczne Życie Martynajlepiej na 12 godzin do lodówki. SMAKOWITA PAJDA ZASKOCZYŁA MNIE SWOIM SMAKIEM. NIE PRZEPADAM ZA SMALCEM I STARAM SIĘ JAK NAJMNIEJ UŻYWAĆ GO W KUCHNI, JEDNAK ŚWIEŻY I CIEPŁY CHLEB ZE SMAKOWITĄ PAJDĄ SMAKUJE PRZEPYSZNIE
Magiczne Życie Martypokroić na mniejsze kawałki. Dodać do kapusty, przyprawić do smaku. Całość połączyć z koncentratem pomidorowym. Kiełbasę pokroić w pół plasterki, przesmażyć i dodać do bigosu, zagotować. Podawać gorący z chlebem bądź ziemniakami
Magiczne Życie Martywodą na 20 minut. Ciasto pokroić na mniejsze kawałki, formować cienkie ruloniki. Z trzech wałeczków formować wianuszki- z podanych składników wychodzi 6 wianuszków. Z reszty ciasta uformować mały bochenek chleba, naciąć go nożem w dwóch miejscach. Wianuszki i chlebek przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem, posmarować pozostałym białkiem. Wianuszki posypać czarnuszką bądź sezamem. Piec 25 minut w 180 stopniach. Wystudzić
Magiczne Życie Martyplasterki kabanosa. Jajka ubić razem z mąką, dodać szczyptę soli oraz wszystkie zioła. Dokładnie wymieszać. Masę wylać na kabanosy, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z chlebem i ulubionymi warzywami, ziołami
Magiczne Życie Martyserdecznie :) Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto! Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem . Bardzo często podawane są z herbatą. Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu. Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie wiele przepisów
Pora coś zjeśćPierwsze wzmianki o tym ostatnim są notowane na rok ok. 1420. Pudding Nigelli jest słodki, kremowy, mogę powiedzieć, że nawet lekko zapychający. Zamiast croissantów można użyć innego pieczywa np. chleba. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćmłodej kapusty. Jak tu z tego nie skorzystać? ;-) Postanowiłam przygotować kapustę zasmażaną z boczkiem, która jest idealnym dodatkiem do obiadu, chociaż można ją też spałaszować samą lub z kromką chleba. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCzęść przy wyrastaniu się roztopiła, tworząc piękne i słodkie esy floresy, które upiększają nasz bochenek! Dzisiejszy wpis jest tym bardziej szczególny, iż przygotowałam go w ramach akcji Upiecz Smakowity Chleb! organizowanej przez Tosię i Śliwkę. Zapoznajcie się z zasadami akcji i zapraszam Was do upieczenia ciabatty lub innego pysznego pieczywa od dziewczyn! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćżel fixów i innych sztucznych substancji, postanowiłam, że będę stać nad garnkiem ile będzie trzeba, żeby była taka jak sobie wymarzyłam. Słodka, gęsta, w sam raz na kromkę świeżego chleba, posmarowaną masłem. Kwintesencja sezonu truskawkowego zamknięta w małym słoiczku, który będzie cieszył nasze podniebienia w trakcie zimy :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćchciałby być kimś więcej? Romantyczna opowieść o miłości, przyjaźni i rodzinie. O tym, że chcemy kochać i być kochane. O przyjemności, jaką czerpiemy z drobnych rzeczy: zapachu świeżego chleba, smaku konfitury z czereśni, feerii barw różanego ogrodu, spotkań z bliskimi. O radości życia. O szczęściu.” Przepis pochodzi z powyższej książki. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćWitajcie! Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Chleba 2013 . Nie mogło u mnie oczywiście zabraknąć bochenka, którym się mogliśmy delektować cały dzień. Ciabatta jest moim ulubionym pieczywem, znajdziecie już kilka wariacji na jej temat na blogu, więc i w tym ważnym dniu musiała się pojawić. Przygotowałam ją w ramach akcji Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćgranolę . O przetworach już nie wspominam :-). Dzisiaj przedstawiam Wam domowe masło orzechowe, o wiele zdrowsze niż to, które znajdziecie w sklepie. Do czego je możecie wykorzystać? Oczywiście posmarować nim chleb czy też dodać do brownie lub koktajlu bananaowego i muffinek bananowych . Spróbujecie je przygotować? Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćczas kiedy w końcu zrobię hummus, aż pewnego dnia się zdecydowałam i jego smak kolejny raz mnie zachwycił. Hummus jemy tak jak każdą inną pastę, możemy nim posmarować świeży chleb, wzbogacić o różne dodatki, nie tylko przyprawy mam na myśli. Ja pokusiłam się o położenie na nim marynowanych serc karczochów, musztardy francuskiej, oliwek, wyszło całkiem pysznie. Gorąco polecam! :-) Zapraszam! Czytaj
Pora coś zjeść