delikatna i pyszna, a do tego szybka i banalnie prosta do przygotowania, młoda kapusta. Gotuje się naprawdę szybko. i zawiera mój ukochany świeży koperek. Do tego młode ziemniaki lub kromka świeżego chleba i nie potrzeba mi nic więcej. Składniki: 1 średnia główka młodej kapusty 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej ok. 200-250 ml wody ok. 1 łyżeczki soli
Życie zaczyna się w kuchniwrzucić piórka cebuli oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Poddusić całość razem z polędwiczką. Sos zagęścić mascarpone oraz mąką wymieszaną z wodą. Zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ryżem albo świeżym chlebem
Magiczne Życie MartyNakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść z ciepłą bagietką, chlebem żytnim bądź pieczonymi ziemniakami. Smakuje wybornie! Smacznego
SMYKWKUCHNIwarstwą świeżych pomidorów i mozzarelli. Przygotowanie ryby nie zajmuje wiele czasu i nie wymaga wielu zabiegów. Taka ryba jest bardzo smaczna. Można ją zjeść samą, z chlebem albo podać z ziemniakami. 2 filety z pstrąga łososiowego sól morska pieprz czarny skórka otarta z 1/2 cytryny 2 pomidory 2 kulki mozzarelli po 125 g bazylia suszona oliwa z oliwek pomidorki koktajlowe
https:KKuchniaMniammniej pracochłonne od tradycyjnych, zawijanych. Ja osobiście nie robiłam już ponad 2 lata - mieszkamy w jednym domu, więc szybko by się przejadły :) Smakują zarówno do gotowanych ziemniaków jak i do chleba :) i są bardzo sycące! Porcja jest duża, dlatego dla mniejszej rodziny (3-4 osoby) polecam zmniejszyć proporcje o połowę. Do tej pory nie odciskałam soku, ale zdecydowanie lepiej się
Kolorowy Przepisownikjuż znałam z innego wydarzenia kulinarnego, sałatka z fasoli z pesto rosso, z pietruszką i papryczkami. Dla orzeźwienia zamówiłam prosecco frizzante. Zupa z soczewicy z pomidorami i ziemniakami, podana z pajdą chleba wyglądała bardzo apetycznie i podobno była pyszna (posmakowała Włochowi). Sama z pewnością przygotuję podobną, bo bardzo lubię takie połączenia. Z Krakowa wróciłam z kulinarnymi inspiracjami, jak zawsze zresztą
Moja smaczna kuchniaWstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 2godziny. Pół godziny przed końcem ściągnąć przykrycie. W trakcie pieczenia obracałam, żeby równo się przyrumieniły. Można podać z ziemniakami albo zjeść z chlebem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa Tagged: golonka , marynata , miód , sos sojowy
https:KKuchniaMniamrzadziej można spotkać kury hodowane w gospodarstwach domowych, więc warto kupować ekologicznego kurczaka bez antybiotyków i innych dziwnych cudów. Tak przygotowanego kurczaka, podajemy z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub kromką chrupiącego chleba. Smacznego
Basia w kuchniangielskie, ułożyć masło , zalać śmietanką. Oprószyć pieprzem i solą. Dusić na wolnym ogniu do momentu miękkości kury. Sos się zredukuje a mięso delikatnie się 'rozklei'. Podawać z ziemniakami, ryżem bądź pajdą chleba. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancezgęstnienia. Gołąbki zalewamy sosem, posypujemy świeżym wiosennym koperkiem. Jak u Was je się gołąbki? Same? W końcu to pełnowartościowy posiłek i bez dodatków… A może z ziemniakami lub kromką dobrego chleba? Wszystko jedno jak je zjecie – są naprawdę rewelacyjne. I w tej wersji – całkiem fit! SKŁADNIKI 1 główka młodej kapusty ( u mnie stożkowa) 500g mielonego mięsa z indyka
Karo in the Kitchenpodsmażamy pozostałe składniki, po ok 20 minutach wrzucamy kiełbasę i dodajemy koncentrat (ewentualnie odrobinę wody). Całość gotujemy jeszcze chwilę. Przekładamy na talerze, dekorujemy szczypiorem – podajemy z chlebem, ryżem lub z ziemniakami. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznietaty. Zwykle robię śledzie w oleju jedynie z cebulą ale tym razem postanowiłam urozmaicić je z grzybkami marynowanymi. Można zrobić też wersję z korniszonami. Są doskonałe do chleba jak i do ziemniaków w łupinach :)Składniki:300 g matyjasów (śledzi solonych)1 słoiczek grzybków marynowanych (najlepiej podgrzybków)2 cebuleok. 300 ml oleju pieprzNajpierw śledzie moczymy z nadmiaru wody, (najlepiej przez
Bon Appetit Małgorzaty