Guacamole to pasta z avocado, która pochodzi z meksyku. Najczęściej podawana jest z nachos - u nas można podawać z grzankami z chleba - smakuje równie wybornie. Może też stanowić dodatek do dań obiadowych - jak chili con carne
Milion SmakówProsta propozycja szybkiego śniadania o niebanalnym smaku. Połączenie chleba razowego z lekko słonym salami i słodką rukolą a do tego ser żółty jako wypełnienie. Chrupiące i sycące
Milion Smakównadaje się na zamiennik masła podczas diety. Dziś zaprezentuję Wam kolejny prosty przepis : dietetyczna pasta kanapkowa na słodko! Ta pasta na kanapki jest wyjątkowa, bez problemu możesz nią posmarować chleb czy bułkę swojego dziecka. Jeśli dopadnie Cię chęc na coś słodkiego , posmaruj nią kanapkę. Jeśli dbasz o jakość i bezpieczeństwo używanych w swoim domu produktów, polecam Ci ręcznie przygotowaną
IzaGotujedzieci :) można z niej ulepić kulki), ale bez dodatku oleju, otrzymując pyszne gęste i naturalnie tłuste masło orzechowo - kakaowe z figowym posmakiem. Pyszne do wyjadania łyżką, albo na chleb lub do koktajlu! Trzeba pamiętać żeby najpierw wsypywać niewielkie ilości (nie tak żeby był wypełniony po brzegi otwór) orzechów (nie trzeba ich dopychać i ładnie się mielą, a później gdy już
Co na wege obiad?opcja ALL. Śniadania jadaliśmy w apartamencie głównie sałatki greckie i przepyszne sery. Nie brakowało także owoców i słodkości z cukierni, a to już głównie dla dziecka. On za chlebem nie przepada więc śniadania miał na słodko plus kakao. Obiady i kolacje zdecydowanie na mieście w różnych zakątkach. Jedną z najbardziej popularnych potraw była PITA GYROS i GRILLED KALAMAKI (Strips
ClauditteMissCookingcykoria, strzępiasta -cebula czerwona w drobne wiórki posiekana -awokado w drobną kostkę pokrojone -dwie kromki pieczywa żytniego -gorgonzola -plaster cheddara Komponujemy sałatkę: na sałacie układamy awokado, cebulę i truskawki. Chleb smarujemy gorgonzolą, dodajemy plaster cheddara, przykrywamy drugą kromką i zapiekamy w opiekaczu. Kroimy na 4 części. Sos: -dwie łyżki oliwy -łyżka syropu z mandarynek -łyżeczka octu cydrowego -sól, pieprz -posiekane
BaRepasliście laurowe. Na blasze ułożyć trawę żubrową. Polać wszystko olejem. Piec warzywa ok. 40 minut w piekarniku w temp. 180 stopni C. (Można w większej temperaturze. Ja piekłam równolegle chleb marchewkowy i od niego zależało ustawienie piekarnika). Po upieczeniu warzywa podzielić na mniejsze części. Dodać rozdrobnione zioła (mięta, kolendra), tahinę, ocet i sól. Wszystko cierpliwie zmiksować np. w malakserze
Weekendy w domu i ogrodzietradycyjna kuchnia góralska w istocie jest dość uboga, składa się przede wszystkim z kapusty, ziemniaków, mleka i baraniny. W dawnych czasach w tych rejonach nie piekło się nawet własnego chleba, ziemie są tu mało żyzne, pieczywo zastępowano więc wspomnianymi wcześniej moskolami. Właśnie z miłości do Zakopanego, do jego klimatu, do regionalnych dań prezentuję dziś
Kuchenne aromatypobudzający do działania lunch! Niebo w gębie :) W składzie: - plasterek wędliny sojowej z suszonymi śliwkami/ firma Polsoja - plasterek vege plastrów o smaku Cheddara/ firma Polsoja - trochę masełka - kromka razowego chleba - żurawina - miska suszonych owoców: śliwki + morele - świeżo rwana rzeżucha - herbatka pokrzywowa z trawą cytrynową
upichconaindex) to wskaźnik informujący o tym, jak sycący jest dany produkt, w czasie ok. dwóch godzin po spożyciu. Wyrażany jest w procentach, przy czym punktem odniesienia jest tu jasny chleb pszenny, dla którego indeks ten wynosi 100%. Krótko mówiąc im większa wartość wskaźnika, tym pokarm bardziej syty. Wg badania przeprowadzonego przez UP w Poznaniu spośród 6 grup
Powiedz dietom nieSkładniki: 1 pomidor 1/2 pomarańczowej papryki 5-6 rzodkiewek 6-7 liści botwiny 3-4 liście sałaty rzymskiej dwie kromki chleba żytniego na zakwasie 2 plastry żółtego sera np. gouda, choć osobiście polecam parmezan chili, sól, pieprz sok z 1/2 limonki Pomidora kroimy na pół, paprykę zostawiamy w kawałku. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i chili. Wkładamy do piekarnika nagrzanego
Mango Papajaniewielka ilością oleju wlewamy masę jajeczną, kiedy zacznie się ścinać mieszamy drewniana łopatką. I tak do momentu prawidłowego, pożądanego ścięcia całej jajecznicy. Podajemy oprószone posiekanym koperkiem z chlebem z masłem
Z Majeczką w kuchniUwielbiam wszelkie domowe pasty do chleba, na Wielkanoc robiłam jajka faszerowane z chrzanem i bardzo przypasowało mi połączenie jajek z chrzanem dlatego postanowiłam zrobić pastę jajeczną z dodatkiem chrzanu:) Składniki: 6 jajek, 1-2 łyżeczki chrzanu Develey, 2 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz czarny, sól, szczypiorek i pieprz czerwony. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy
Aga w kuchniupieczeniu babeczki studzimy, a następnie wyjmujemy z foremek i odwracamy do góry nogami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Piekliśmy wspólnie z blogami : Smaczna pyza Ala piecze i gotuje Chleby info Moja kuchnia Czarna oliwka Moje wypieki i nie tylko Mia cucina Eksplozja smaku Ulubione przepisy
Kulinarne przygody Gatitycheddar, parmezan... ziemniaki, ser (cheddar) olej ryżowy do głębokiego smażenia Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać (olej jest gotowy do smażenia, w chwili gdy wrzucony kawałek chleba nabierze złotego koloru w ciągu 15 sekund) i wrzucać do niego partiami plasterki kartofli rozdzielając je aby nie były posklejane. Smażyć, aż staną się lekko chrupkie. Wyjąć na ręcznik papierowy
królestwo garów