chleb na zakwasie - 3901 przepisów (strona:109/261)

Dorsz w migdałach z sosem winnym 279

migdałów. Smażyć z jednej strony na średnim ogniu przez około 5 minut sprawdzając, czy migdały się nie przypalają. Powtórzyć czynność na drugiej stronie ryby. Polecam podawać z żytnim chlebem na zakwasie. Smacznego

Jaglusia
Polski kapuśniak z chińską kapustą pakchoi 163

cierpię wyławiać ich z zupy) łyżeczka kozieradki (utłuc lub zmielić z zielem angielskim) łyżeczka suszonego czosnku pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki wędzonej papryki dodatkowo do podania grzanki z chleba na zakwasie i pietruszka Przygotowanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż ją na 2-3 łyżkach oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Marchew zetrzyj na tarce o grubych

greenscarf
Placek drożdżowy z kruszonką jak u babci 373

wychodzą Podaję połowę porcji, bo nie wiem jak wielgachne ciasto wyszło by z całości U mnie wyszła duża keksówka, ale ciasto wykipiało. Ostatnio skupiam się na pieczeniu chlebów na zakwasie, które rosną głównie przed wstawieniem do pieca. Fakt, że ciasto rośnie również w piekarniku, jakoś umknął mi tym razem:) Nie zmienia to jednak faktu, że ciacho wyszło genialne. Możecie dodać

Mieszam w Garnku
Tofucznica, siostra jajecznicy 144

oleju.  Dodać tofu, płatki drożdżowe, czarną sól, kurkumę, curry i wodę. Dokładnie wymieszać, smażyć aż większość wody odparuje. Tofucznicę podawać udekorowaną szczypiorkiem, z pomidorem i dobrym chlebem na zakwasie. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Jesienna jajecznica z indykiem i papryką wg Aleex 182

zetną i osiągną właściwą konsystencję, która zależy od waszych upodobań. Uwaga: można nie mieszać i usmażyć w formie omletu. 6. Podawać od razu po przygotowaniu, najlepiej z kromką chleba na zakwasie. Smacznego. Przepis dodaję do akcji

W mojej kuchni
Jesiennie: jabłecznik z marcepanem 205

minut, pod koniec przykrywając wierzch folią, gdyby ciasto za bardzo się rumieniło. Ostudzić. Smacznego! Jesień jesienią, a żyć trzeba. Jutro mam zamiar upiec w domu swój pierwszy chleb na zakwasie. Bardzo Was proszę: trzymajcie kciuki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Działkowa brukselka 176

razie zmykam do gotowania i pieczenia :) A czy wiecie, że zimą, podczas ciemnych miesięcy i krótkich dni, można też hodować rzeżuchę? Wystarczy parapet :) Tutaj - w towarzystwie domowego chleba na zakwasie i domowego pasztetu z zielonego groszku i fasoli

Posadzone i zjedzone
Świąteczna wędlina - pieczona szynka w rękawie 173

dodatkowo dałam jeszcze trochę zwykłej soli. Przepis znalazłam w  Wesołej kuchni - u Myszy75 i od razu mi się spodobał. Szynka wyszła naprawdę pyszna - szczególnie w towarzystwie chleba na zakwasie i mojego ulubionego chrzanu. Na pewno powtórzę przepis. Może na Boże Narodzenie? :) Poczyniłam kilka zmian i tak podaję przepis, a po oryginał zapraszam do autorki :) Dziękuję za recepturę

Posadzone i zjedzone
Pasztet z kaszy jaglanej i białej fasoli 180

piekarnika na 45 minut. Wierzch popęka i się zarumieni. Górę można ozdobić paskami papryki lub pomidorkami koktajlowymi. Pasztet po wyjęciu zostawiam do całkowitego wystygnięcia. Podaję z kromką domowego chleba na zakwasie i olejem dyniowym. Smacznego! Post Pasztet z kaszy jaglanej i białej fasoli pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 211

makreli. Moja rodzinka uwielbia ryby pod każdą postacią, więc taka pasta musiała również przypaść im do gustu. Idealnie sprawdziła się jako dodatek do kanapek, oczywiście z domowego chleba na zakwasie . Polecam wszystkim smakoszom past. Inspiracją był przepis, na który natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego (sera 3-krotnie mielonego) - 2 średnie

Smaczne Zdrowe
Polski koszyk – recenzja delikatesów internetowych 182

Polskim Koszyku” skorzonera, liść pokrzywy czy topinambur również są drogawe, ale nie aż tak jak na biobazarch. Poza tym możemy w jednym miejscu kupić mięso z Warmii, chleb na zakwasie ze świętokrzyskiego, gruszki z Grójca i do tego zwykłe, normalne produkty w normalnych cenach. Artykuł Polski koszyk – recenzja delikatesów internetowych pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Bruschetta z ziołową ricottą, boczniakami i czosnkiem niedźwiedzim 211

podgrillowane lekko liście dzikiego czosnku. Skrapiamy całość delikatnie sokiem z cytryny i podajemy od razu. Z kieliszkiem schłodzonego białego wina – wyżerka idealna! ;) SKŁADNIKI 3 duże kromki wiejskiego pszennego chleba na zakwasie 250g boczniaków 12 liści świeżego dzikiego czosnku (czosnku niedźwiedziego) 200g sera ricotta lub kremowego naturalnego twarożku 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżeczka drobno posiekanego koperku 1 łyżeczka

Karo in the Kitchen
Rzodkiewki na maśle, na ciepło 158

czosnkiem wszystko smakuje jeszcze lepiej! SKŁADNIKI na dwie osoby 400g rzodkiewek 40-50g masła 82% tłuszczu lub masła klarowanego szczypior z cebulką 2 jajka M grzanki z chleba na zakwasie posmarowanego oliwą sól pieprz

Karo in the Kitchen
"Szczęśliwe garnki extra" smaczna książka B.Pawlikowskiej. Zupa kalafiorowa z soczewicą. 140

cztery pory roku,Wielkanoc, Boże Narodzenie, zdrowe ciastka i pyszny chleb. W swojej książce Beata pokazuje jak można szybko gotować ze składników ogólnodostępnych i prostych! Jak upiec chleb na zakwasie. Jej książka aż kipi zdrowiem! Zawiera ona 183 przepisy i jest dostępna od ręki  W TYM MIEJSCU Każda rzecz służąca do zjedzenia w określony sposób działa na konkretne narządy

Z Kuchni Do Kuchni
Ziołowy chleb pszenno - orkiszowy na zakwasie 179

Lidlu podczas włoskiego tygodnia. Zioła liofilizowane nie zmieniają koloru i są niesamowicie aromatyczne. Chleb zarabiamy, zostawiamy na noc do wyrośnięcia a on resztę zrobi sam, polecam. Ziołowy chleb pszenno - orkiszowy na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie