Dziś kolejna wersja smalcu wegańskiego, choć jak dla mnie (smakosza tradycyjnego) smalcu aż tak bardzo nie przypomina... Co nie znaczy, że nie jest cudowne
Smaczne ZdroweWitajcie :) Weekend daje nam czas na wymyślne jedzenie i możemy dzięki temu poświęcić więcej czasu na gotowanie. Dzisiaj wymyśliliśmy dla Was coś pysznego :) Będąc w markecie
vegetaniechleba. 2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem do smaku, zalać nimi chleb. Posypać cienką warstwą sera. Na wierzch wyłożyć zrumienioną cebulę oraz pokrojone w plastry pomidory. Całość posypać tartym żółtym serem. 3. Całość włożyć do piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną. Smacznego!!! Źródło: Moje domowe kucharzenie
Kuchnia domowa AniZapach w domu podczas pieczenia chleba jest nieziemski. A potem ta chrupiąca skórka i najlepiej domowe masło to już raj na ziemi. Jeśli macie obawy przed pieczeniem swoich chlebów to odrzućcie je i spróbujcie. Jak to mówią " najtrudniejszy pierwszy krok ". A potem to już z górki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniJajko zapieczone w chlebie tostowym. Bardzo smaczna, szybka przekąska, błyskawiczne śniadanie, czy kolacja. Polecam :) Składniki - chleb tostowy - jajka ( najlepiej małe ) - zielona cebulka lub szczypiorek - masło - domowa wegeta, mielona papryka - sól, pieprz ( opcjonalnie ) Wykonanie Rozgrzewamy opiekacz ( zamykany sandwich ). Kromki chleba tostowego smarujemy po zewnętrznej stronie bardzo delikatnie masłem, układamy w opiekaczu, Na każda kromkę wybijamy ostrożnie jajko, posypujemy przyprawami i szczypiorkiem
Kuchnia z widokiem na ogródodrobiną dżemu. Mam dla Was przepis idealny. Ja co prawda mój bochenek upiekłam w wielkim, szkolnym piekarniku, razem z dwudziestoma pięcioma innymi, jednak w domowym zaciszu również uda się bez problemu. Jest to zwykły chleb na drożdżach, wyróżnia go dodatek mąki graham, przez co jest, podobno, nieco zdrowszy. Odpowiednie złożenie zapewni mu idealny kształt, a pieczenie z parą cudownie chrupiącą(...)środku, smakuje naprawdę wyśmienicie. Proporcje mogą się wydawać nieco dziwne, ale przeliczałam je z dwóch kilogramów mąki. Na domowe potrzeby aż takie ilości wydają mi się niepotrzebne, ale jeśli ktoś ma ochotę, może sobie ilość wszystkich składników pomnożyć razy trzy. Chleb pszenny z mąką graham Składniki: (na 2 bochenki) 430 g mąki pszennej 230 g mąki graham
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMieszamy, posypujemy drobno posiekaną pietruszką i gotowe! Pascal jako dodatek proponuje świeży chleb lub ryż - według mnie ryż zupełnie odpada więc podałam go z domowymi kopytkami lekko podsmażonymi, choć smak tego gulaszu ze świeżo upieczonym chlebem przebiłby wszystko Smacznego
sierotka maRysia w kuchniskład nie jest idealny, ale nie ma co popadać w paranoje . Polecam, ale nie w hurtowych ilościach. No i wiadomo, że do pięt nie dorasta temu domowemu. ***** Produkty sypkie i mączne ***** 1. Chleby bezglutenowe 3,99 zł; 4,99 zł - chyba jeden z gorszych kitów, wciskanych przez producentów "zdrowej żywności" . Bezglutenowe nie znaczy zdrowsze, skład takich gotowców woła o pomstę(...)nieba. Zdecydowanie lepiej upiec swój chleb albo nawet przerzucić się na wafle ryżowe. Jeśli oczywiście musimy stosować dietę bezglutenową. 2. Owsianka Goody 1,49 z ł - coś w stylu produktu na raz, krótki skład, brak dodatku cukru . Generalnie w porządku. Sprawdzi się jako szybki posiłek na mieście, bo kupowanie jej na śniadanie w domu jest raczej mało ekonomiczne. Niektórym
Powiedz dietom nieZdałam sobie właśnie sprawę z faktu, że dawno nie publikowałam przepisu na chleb według własnego pomysłu i że ostatnie przepisy na domowe pieczywo były związane z comiesięczną piekarnią u Amber. Spieszę zatem nadrobić ten brak, zwłaszcza że chleby piekę niezmiennie co tydzień. Od kilku miesięcy to chleby na mące orkiszowej z różnymi dodatkami. Składniki (na keksówkę
Weekendy w domu i ogrodzieprzy ewentualnej mojej asyście). Domowy pasztet zapamiętałam jako świąteczny smak z dzieciństwa, gdy przygotowywał go jeszcze mój dziadzio -tata taty. Uwielbiałam go jeść samego, bez chleba - po prostu gruby plaster pasztetu posmarowany ostrym, domowym chrzanem (również produkcji dziadzia). Mmmmm! Tak jadam go do dziś i zawsze powtarzam, że jeśli jest na święta pasztet to inne wędliny mogą nie istnieć
W mojej kuchnikawą Kanapki z chleba razowego z serkiem jak powyżej, wędzonym łososiem, pomidorkami koktajlowymi i przyprawą fit up do sałatek Rogal pszenny z masłem, dżemem domowym jagodowym zagryzany twarogiem i zapijany zimnym(!) mlekiem Chleb wiejski pszenny ze śmietaną,posypany cukrem Talerz kanapek z chleba pszennego/bagietki z almette z ogórkiem, sałatą masłową,pomidorami,ogórkami małosolnymi i warzywny zapach wolności beztroski gimnazjalnych wakacji
Fiolka w kuchniużywałam do hodowli kiełków dużej, piętrowej kiełkownicy. Obecnie nie mam miejsca blacie na tak duży sprzęt. O czasu gdy rozpoczęłam ,,domową produkcję żywności" na kuchennym blacie toczy się nieustająca walka o odrobinę miejsca: słoik z zakwasem na chleb wciska się między garnek zakwasu z buraków, a doniczki z ziołami, kiełkujący szczypiorek nie chce ustąpić miejsca ekspresowi do kawy
Codziennik Kuchennyzmieniając koncepcję kilkanaście nawet razy, o ile czas pozwala. Z chlebem to zupełnie inna sprawa... Owszem, lubię od czasu do czasu pobawić się w domową piekarnię, przygotować na śniadanie pachnące bułeczki, ale ... Taki poważny chleb to już dla mnie wyzwanie. Ciągle jeszcze nie dorobiłam się własnego zakwasu, od czasu do czasu przygotowuję jakieś tam zaczyny, ale bardziej na oko niż
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKoniec tygodnia więc pieczenie chleba, tym razem z mąki pełnoziarnistej .Polecam.SKŁADNIKI1 szklanka mąki graham orkisz2 szklanki mąki pełnoziarnistej2 szklanki mąki żytniej razowej1 łyżeczka cukru
W kuchennym oknie Ewypita to chyba podstawa każdego domowego piekarza. Ja przymierzałam się do niego dość długo, ale jak już upiekłam, to wiedziałam, ze zagości u mnie na dłużej. Pyszne, delikatne w strukturze placuszki, które można zjadać "suche" jak i z dodatkami. W moim domu często zastępują klasyczny chleb, kiedy mam ochotę na oryginalną
Codzienna kuchnia niecodzienna