Domowe pieczywo jest zdecydowanie lepsze od tego ze sklepu. Myślę, że większość z Was podziela moje zdanie. Wypieczone przeze mnie pieczywo na śniadanie, na kanapki do pracy, do szkoły... przedstawiałam Wam niejednokrotnie. Tym razem mam dla Was zdrowy, smaczny chlebuś pełnoziarnisty z ziarnami słonecznika. Bardzo szybko się go robi (nie licząc czasu wrastania). Z tej porcji wychodzą dwa duże bochenki(...)krótkim czasie i mieć świeży, domowy, najlepszy. Polecam tym, którzy wolą domowe pieczywo od tego kupionego w sklepie. Myślę, że zachęciłam Was do upieczenia pełnoziarnistego chleba. Życzę SMACZNEGO! Krys Po inne domowe pieczywo zapraszam na stronę: Pieczywo... chleby, bułki, rogale Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiPamiętacie o konkursie? Zapraszam, macie jeszcze czas do północy.Dawno nie piekłam chleba tostowego, ale przepis na bardzo prosty i szybki do zrobienia znalazłam
Moje domowe kucharzeniewymieszać ze sobą dwa podstawowe składniki i mój aromatyczny ciepły i smaczny bochenek gotowy. Chlebek ekspresowy z dodatkiem maku i siemienia lnianego, chleb na maślance. Pyszny, miękki, znika jeszcze lekko ciepły z samym masłem Polecam z domowymi pastami(...)świeżymi warzywami, jak pomidor czy ogórek. Wspaniały w smaku chleb, polecam, niech Was nie odstrasza pieczenie chlebów, ten jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu, reszta to już praca piekarnika! Domowy, najlepszy chleb na maślance! Prosty i smaczny, idealny na śniadanie, w ciągu dnia, z powidłami i wytrawnymi pastami. Jest to przepis na jedną keksówkę, do rodzinnego śniadania w sam raz. Zapraszam
Zasmakuj Kuchnikolor dzięki peklosoli i ziołowy aromat, dzięki dodanym przyprawom. A tajemnicy Wam powiem, że u nas w domu największa walka jest o tę galaretkę :-). Do schabu zdecydowanie polecam domowy razowy chleb na żytnim zakwasie. Inspirowałam się przepisem Berniki z bloga Mojego kulinarnego pamiętnika. Schab ze słoika Czas przygotowania: 6 godzin Składniki: 1 kg schabu 20 g soli
Kulinarne przygody GatitySoczysty, miękki schabik. Idealny do chlebka, śniadanie będzie wyborne. Polecam Bardzo prosty w wykonaniu, tylko trzeba dobrze dosolić wodę w której będzie się gotował schab. Nie
Kuchnia PokoleńPyszne tosty z cynamonem...z chleba dyniowego..polane pysznym syropem klonowym..który można kupić w Anielskich Przysmakach..Musicie zajrzeć tam koniecznie...bo znów jest promocja..Przy
Moje domowe kucharzeniePrzepis na chlebek z dyni podpatrzyłam tutaj..ja wyrabiałam ciasto ręcznie i piekłam w keksówce...Chlebek ma piękny żółty kolor ..na wszystkich zdjęciach tego nie widać
Moje domowe kucharzeniePEŁNOZIARNISTY CHLEB Z MIODEM I ORZECHAMI LASKOWYMI Wspaniały, pachnący domowy pełnoziarnisty chleb z miodem i orzechami laskowymi. Chleb ten powstał na bazie przepisu Lauren Chattman. Piecze się go z wykorzystaniem przedłużonej fermentacji tzw. pate fermentee, dzięki której wprowadzamy do chleba więcej glutenu i kwaskowego smaku. Dla zrównoważenia smaku gorzkawej mąki pełnoziarnistej do chleba dodajemy miód oraz orzechy laskowe. Podam
Moja Książka KucharskaTen prosty sos idealnie nadaje się do gotowanych w wodzie lub na parze mięs, ryb czy kurczaka. My podaliśmy go do baby ziemniaczanej, na którą przepis
Marder&Marder ManufacturePonieważ nie mam żeliwnego garnka ani kamienia do pieczenia, swój tartine bread upiekłam po prostu na rozgrzanej blaszce z piekarnika, tak jak radził Jacek z bloga Przepisy na domowy ser i chleb . Wyszedł wilgotny i pyszny z cudownymi dziurkami. Upiekę go jeszcze nie raz TARTINE BREAD na podstawie przepisu z książki Chad’a Robertson’a proporcje na jeden bochenek LEVAIN(...)am.art.kolor i smak Apetyt na smaka Codziennik kuchenny Dom z mozaikami Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kulinarna Maniusia Leśny zakątek Ogrody Babilonu Pieguskowa kuchnia Przepisy na domowy ser i chleb Smak mojego domu Smaki i aromaty Stare gary Weekendy w domu i ogrodzie W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Artykuł TARTINE BREAD pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś
Pieguskowa KuchniaBuraczki, koszmar z dzieciństwa mojego męża Pawła. Wiele się musiałam nagadać, naprzekonywać i naprosić, by chociaż spróbował. I tak do końca nie jestem przekonana czy je
Marder&Marder ManufactureNiedawno prezentowaliśmy przepis na normandzki ser Neufchâtel , a teraz dajemy pomysł jak ten ser wykorzystać. Niby pasta serowa żadnym wielkim odkryciem nie jest, jednak ta wyszła
Marder&Marder Manufacturekomunizmu (i biedy) nauczyły gospodynie domowe uczynić z zup prawdziwy rarytas i podstawę każdego obiadu. A i Madzia ma w miarę nieograniczoną wyobraźnię i jej zupy za każdym razem potrafią mnie zaskoczyć. Dzisiaj więc niby taka tam zwykła kartoflanka. Ale to tylko pozory. To genialny krem z pieczonych ziemniaków. Z dodatkiem grzanek z suchego chleba smakuje rewelacyjnie
Marder&Marder Manufacturepszenno orkiszowy zachwyca smakiem i zapachem. Świeży, rumiany, pachnący, pięknie wyrośnięty, długo zachowuje świeżość. Nie będę nikogo przekonywać do wyższości domowego pieczywa nad kupnym, ale jeśli tylko macie czas i chęć… spróbujcie, bo naprawdę warto. Zapach domu pachnącego chlebem… bezcenny. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chleb pszenno orkiszowy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoDomowy chlebek, pachnący i pyszny. Trochę czasu potrzeba, żeby go zrobić, ale warto. Zapewniam Zakwas – mąkę wsypać do wysokiej miski, dodać pokruszone drożdże, szczyptę soli. ciepłą wodę. Wszystko wymieszać, przykryć folią spożywczą odstawić na 24 godziny. Można ciasto rozrobić na kilka sposobów – rozmieszać za pomocą mocnego robota kuchennego, w automacie do chleba, ale wyjąć ciasto przed zaczęciem procesu
Kuchnia Pokoleń