makowe tosty francuskie* z rozgniecionymi malinami, miodem i cytryną*z domowego chleba tostowego, tosty obtoczone w makuZostałam również nominowana do Versatile Blogger przez Martynę, za co ogromnie dziękuję ;) Zasady zabawy:- nominować 15 blogów do wyróżnienia,- poinformować wybranych przez siebie blogerów o wyróżnieniu,- wyłonić o sobie 7 faktów,- podziękować blogerowi, który Cię nominował u niego
More food, love and dreamssię porozdwajać w kuchni i powiem Wam, że całkiem dobrze mi to wychodzi! To pyszny obiad i wariacja na temat kurczaka, a domowe frytki są tak samo wspaniałe jak domowy chleb. Smacznego
Kitchens Alphabetkratkę do ostygnięcia. Przed wjazdem do piekarnika. Posmarowane i posypane.20 minut później.Jeść, czy poczekać aż ostygną?Bułka z bliska.Bułka z bliska.insirował przepis z książki Chleb. Domowy wypiek
Grahamka, weka i kajzerkazciekł z bułek przed rozpoczęciem pieczenia.Bułki tygrysie w rządku.Bułka tygrysia solo. Bułki tygrysie w gromadce.Spękany wierzch bułki z bliska.Zbliżenie spękanej skorupki.inspirował przepis z książki Chleb. Domowy wypiek
Grahamka, weka i kajzerkaDzisiaj robimy zakwas. Jest on podstawa zrobienia domowego chleba na zakwasie. Wydaje nam się to bardzo skomplikowane do zrobienia, dopóki sami nie zrobimy. Aby wyhodować zakwas wystarczy tylko kilka dni. Składniki; 200 g mąki żytniej, 200 ml ciepłej wody, Wykonanie;Przygotowanie zakwasu rozpoczęliśmy wieczorem. 50 g maki żytniej i 50 ml ciepłej wody mieszamy razem w szklanym słoju. Przykrywamy
Anioły w kuchniform przykryć serwetą i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto wyrośnie nastawić piekarnik na 180 - 200 stopni i piec 35 - 40 minut. Źródło książka " Chleb domowy wypiek" Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda
Anioły w kuchniczasie wyłożyć na blachę, obsypać makiem lub solą. Pieczemy w 190 stopniach przez 10 minut. Następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze 5 minut. źródło " Chleb - domowy wypiek
Anioły w kuchnisodę i sól. Powoli wlewamy mleko ciągle mieszając. Na koniec dodajemy daktyle i orzechy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. /źródło Chleb domowy wypiek
Anioły w kuchniFantastyczne, wykwintne danie!. Do tego kieliszek czerwonego wina i domowy chleb, uczta smaków dla podniebienia. Składniki na naszą wołowinę; 1 kg wołowiny, (może być antrykot, łopatka, rozbratel lub gicz) 30 dag boczku 1/2 litra czerwonego wina(najlepiej z własnej piwniczki, ja pomieszałam pół na pół malinowe i porzeczkowe) 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, (jeśli macie własnej produkcji
Apetyczna babeczkaWędzona ryba jest pyszna i zdrowa, jeśli zrobimy z niej szybką i pyszną sałatkę to mamy danie doskonałe. Można ją zrobić w kilka minut :), do tego pyszny domowy chleb i można siadać do stołu. Składniki na sałatkę: 2 małe wędzone makrele 4-5 jaj 15 dag startego żółtego sera 2 dymki razem z zieloną częścią kilka łyżek majonezu
Apetyczna babeczkazostało przeze mnie skomponowane i choć nie jestem wegetarianką ani weganką to w tej potrawie zakochałam się po uszy!. Świetnie smakuje i jest bardzo aromatyczna, idealna z pajdą domowego chleba :) Składniki: 30 dag soi puszka krojonych pomidorów pół czerwonej świeżej papryki 2 duże marchewki 3 ząbki czosnku 2 cebule dymki wraz z zieloną częścią garść suszonych pomidorów garść pomidorków cherry
Apetyczna babeczkakażdą mieszankę osobno.5. Gotową masę przelewamy do osobnych słojów lub kamiennych naczyń i zostawiamy na kilka godzin do wystygnięcia.6. Efekt i walory smakowe....genialne!, a do tego najlepiej domowy chleb i np. świeże liście czosnku niedźwiedziego....pycha
Apetyczna babeczkaBędzie jajo, ale nie smażone, udusimy je! Skladniki -salsa pomidorowa ze świeżych pomidorów -jajo -parówki sojowe Polsoja -pomidor -szczypior -liść salaty -prażone ziarna Słoneczne Pola od Ziarenkowo -sól,bazylia -chleb domowy- TUTAJ Podgrzej sos pomidorowy na patelni wbij jajo i poczekaj aż się zetnie.Międzyczasie podgrzej na wodzię parówki 100% roślinne Polsoja – o Polsoja WIECEJ TUTAJ
Z Kuchni Do Kuchni