 CARPACCIO Z ŁOSOSIA NA ŚWIEŻYCH LIŚCIACH SZPINAKU. 180
CARPACCIO Z ŁOSOSIA NA ŚWIEŻYCH LIŚCIACH SZPINAKU. 180bardzo szybko, są aromatyczne, mają w sobie coś chrupiącego i często wiążą się z miłym dla nas wydarzeniem. Dzisiaj właśnie chciałabym podzielić się z Wami, takim przepysznym przepisem na carpaccio z łososia, na szpinaku, podane z dużą porcją greckiej, najwyższej jakości oliwy z oliwek, uzyskanej bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych, z prażonymi na patelni płatkami migdałów
SMYKWKUCHNI Carpaccio z buraka na rukoli 288
Carpaccio z buraka na rukoli 288cieniutki plasterki. Na półmisku układamy warstwę rukoli na to układamy plasterki buraka i posypujemy kawałkami fety.Pestki z dyni prażymy chwilkę na suchej patelni i posypujemy po wierzchu nasze carpaccio,mieszamy składniki sosu (np.w słoiczku,mocno potrząsając wtedy będzie gładki )i polewamy na wierzchu gotowe!!! Smacznego
Swojskie jedzonko Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 177
Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 177pokazy kulinarnych gwiazd. Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój kulinarny pamiętnik, Moje bistro, Dzieci jedzą, Po prostu pycha, Big fat daddy i Damsko-męskie
Kulinarne przygody Gatity Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 162
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 162sandacza z marynowanymi grzybkami tatar ze śledzia na grzankach tatar wołowy w omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem
Z Kuchni Do Kuchni Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 211
Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 211grzankach tatar z sandacza z marynowanymi buraczkami tatar wołowy z omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z sosem czekoladowym Foto
Kulinarne przygody Gatity Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 247
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 247Robiliśmy między innymi tatara ze śledzia na grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja
karmelowy Sałatka z buraczków z kremowym serkiem kozim i czarnuszką 205
Sałatka z buraczków z kremowym serkiem kozim i czarnuszką 205dłuższego czasu miałam ochotę na sałatkę z buraczków. Niskie temperatury sprawiły, że zaczęłam tęsknić za ich smakiem. Najsmaczniejszą sałatkę z buraczkami, w formie carpaccio, jadłam kilka lat temu w Krakowie, w samym sercu Rynku Głównego, na warsztatach z Jurkiem Sobieniakiem. Do dzisiaj pamiętam ten smak. Buraki już same w sobie są smaczne, oczywiście, jeśli kupimy dobrej jakości, które
Moja smaczna kuchnia Barbabietolaccio :) - buraczki alla carpaccio 206
Barbabietolaccio :) - buraczki alla carpaccio 206sałatkę. Jeden z przykładów sałatki, którą można podać jako przystawkę lub całkiem dobre, lekkie danie jest moja dzisiejsza propozycja. Całkiem pokaźny dodatek orzechów i miodu sprawia, że buraczane carpaccio jest zasobne w kalorie, a bogactwo minerałów wszystkich jego składników jest nie do pogardzenia. Buraki, miód, orzechy - czyż można spakować w jednym drobnym daniu więcej substancji, które
I tu będę miała takie te Białowieża - Marcinek i Stoczek wsród bojarów 213
Białowieża - Marcinek i Stoczek wsród bojarów 213tradycji, wielokulturowości regionu (przenikanie się kuchni białoruskiej, żydowskiej, litewskiej, polskiej i rosyjskiej) oraz sezonowości. W karcie znajdziemy dziczyznę, bliny, babkę ziemniaczaną podane w nowoczesnej formie. My mieliśmy przyjemność degustować: carpaccio z żubra, pielmieni – miks smaków: z dziczyzny, baraniny i wieprzowiny, szurpa tatarska z baraniną – zupa na baraninie, dość sycąca jagnięcina z Jelonki (krzyżówka świniarki z wrzosówką i czarnogłówką), podawana
królestwo garów Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 204
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 204delikatne, przyjemnie garbnikowe, dobrze zbalansowane z dużą koncentracją smaku. Jest to wino, które dobrze sprawdzi się w połączaniu z jedzeniem. Producent podpowiada nam pieczone, peklowane lub duszone mięso, carpaccio, pasztety lub kozi ser. Solidne uniwersalne wino. Wina nadesłane do degustacji przez Lidl Polska . Na zdjęciach Malcolm, kot rasy maine coon
królestwo garów Carpaccio truskawkowe 187
Carpaccio truskawkowe 187Wiem, że truskawki najlepiej smakują same, bez żadnych dodatków, jednak mogę Was zapewnić, że to carpaccio jest fantastyczne i niezwykle smaczne Gorąco polecam je wypróbować i jetem pewna, że zakochacie się w nim podobnie jak ja. Może wydawać się to dziwne, ale przepis na to danie znalazłam w książce ze szwedzkimi przepisami, ale jak się okazuje na południu Skandynawii uprawia
Codzienne Gotowanie 7 niezwykłych technik grillowania 255
7 niezwykłych technik grillowania 255kreatywności można szybko wyczarować smaczne przekąski, soczyste dania rybne i mięsne a nawet desery na gorąco. Nierozgrzany bądź zamrożony kamień solny może pozostać eleganckim sposobem do serwowania sushi, tatara, carpaccio czy sałatek. Łosoś pieczony na himalajski kamieniu solnym: http://naruszcie.pl/losos-pieczony-himalajskim-kamieniu-solnym/ Folia aluminiowa Spróbujcie grillować potrawy w pakietach foliowych. Ta metoda doskonale pasuje do grillowania kurczaków i ryb zwłaszcza
naRuszcie