carpaccio - 536 przepisów (strona:24/36)

Spaghetti z owocami morza 156

Szybkie, pyszne danie dla zabieganych. Owoce morza z makaronem spaghetti smakują zawsze dobrze. Tym razem dodałam do makaronu carpaccio z ośmiornicy i w ten oto sposób pyszny obiad na stole był w kilkanaście minut. Szybko nie oznacza wcale że nie smacznie, szybko czasami oznacza przepysznie. Polecam gorąco. Spaghetti z owocami morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
WARSZTATY Z LIDLEM I KAROLEM OKRASĄ „KUCHNIA POLSKA” 141

tutaj naszego tatara ze śledzia na grzankach, placki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza (podwędzanego), tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej i opalaną pierś z kaczki. No i na koniec zostawiłam wisienkę na torcie czyli moje pamiątkowe zdjęcie z Karolem Okrasą:) Dziękuję Lidl za możliwość uczestniczenia

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego 281

sałatki można znaleźć TUTAJ . Upiekłam w piekarniku większą ilość buraków, polecam Wam inne moje pomysły na wykorzystanie tego taniego, smacznego i zdrowego warzywa: Sałatka z buraka i jabłka i Carpaccio z buraka , sałatka z buraka à la caprese . Bardzo zdrowe są też kiszone buraki i sok, dlaczego Warto pić sok z kiszonych buraków, dowiedzieć się można tutaj. Sałatka najlepsza jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
49 przepisów z cukinią 260

Pamiętajcie, że im mniejsza cukinia, tym smaczniejsza, ma mniej wody i pestek, można ją jeść na surowo! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Bruschetta z cukinią i hokkaido Carpaccio z cukinii  Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą

Moja smaczna kuchnia
Jak upiec buraki 185

przygotować buraki w słoikach na zimę. Jak upiec buraki w całości? Pieczone buraki w piekarniku są intensywne w smaku, mają piękny kolor, możecie je wykorzystać do wszelkich dań typu: Carpaccio z serem i ziarnami, zmiksowane w koktajlu . Ich zaletą jest to, że nie tracą smaku i koloru jak w przypadku gotowania buraków. Jak upiec buraki ? Sposób 1. Buraki dokładnie myjemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Światowy dzień tapas II - poznaj smaki Hiszpanii 186

więcej i więcej... świetny pomysł, świetnie przyrządzony, w lokalu z profesjonalną i miłą obsługą... Wielkim rozczarowaniem był pomidor morski w Tapas Gastrobar . W zeszłym roku byłam zachwycona ich carpaccio z przegrzebków, którego smak wynagradzał homeopatyczną ilość... W tym roku zabawa kształtem, duże oczekiwania i... za mało dbałości o smak. Otoczka "pomidora" niestety nie ze świeżych pomidorów, a z kiepskiego koncentratu

królestwo garów
Faszerowane pieczarki na grilla 265

większości przypadków jemy pieczarki po obróbce cieplnej, choć są i zwolennicy jedzenia pieczarek na surowo. Można je pokroić bardzo cieniutko w plasterki i wykorzystać do zrobienia  carpaccio lub sałatki.  Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy

Kulinarne przygody Gatity
Taszka - Petiscos, vinho i śpiew 148

zimną wiosną, musicie Taszkę koniecznie odwiedzić! To prawdziwa Portugalia w sercu miasta! * Wnętrze Taszki. Wnętrze Taszki. Tost z tuńczyka z krem z awokado, sezamem, rzodkiewką i olejem z chili. Carpaccio z kaczki. Szaszłyki ze schabu w słodkim sosie, pikle. Krokiety z bacalhau (dorsza). Ośmiornica aguachile z awokado, piklami z szalotki, ogórkiem i olejem z habanero. Pica pau: karkówka, pikle, escabeche

Food Square
Carpaccio z buraka wg Aleex 173

wybierzemy. Świetne samopoczucie daje już sama możliwość wyboru i swoboda. Ja spaceruję, czytam i dopieszczam kulinarnie moją rodzinę. Dziś przygotowałam im pyszny obiad, na który podałam nową przystawkę – carpaccio z buraka. Danie jest prościutkie, świetnie się sprawdzi nie tylko przy niedzielnym obiedzie, ale także podczas wykwintnego przyjęcia. Zresztą w takich okolicznościach jadłam je po raz pierwszy. Sam smak i sposób

W mojej kuchni
Najprostszy sos pieczarkowy 364

większości przypadków jemy pieczarki po obróbce cieplnej, choć są i zwolennicy jedzenia pieczarek na surowo. Można je pokroić bardzo cieniutko w plasterki i wykorzystać do zrobienia  carpaccio lub sałatki.  Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 196

ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej   (przepis  TUTAJ ) 2. Sałatka z pieczonymi burakami, fasolką szparagową i serem feta  (przepis TUTAJ ) 3. Carpaccio z pieczonymi burakami, szpinakiem i serem kozim. Całość polana sosem musztardowo-miodowym   (przepis TUTAJ ) 4. Śledzie pod pierzynką, czyli niezawodne połączenie smaków - śledzi, pieczonych buraków i gotowanych jajek (przepis

Ugotować
Sałatka z pieczonego buraka, sera feta, na miksie sałat i z prażonymi orzechami 207

Niektórzy nazywają tę sałatkę carpaccio, bo danie, które kiedyś było przygotowywane z surowego mięsa, teraz robi się także z warzyw czy ryb. Podobno jest to dopuszczalne. Ja mam mieszane odczucia, bo to trochę jak robić kotlet de volaille z serem czy pieczarkami. Tak, wiele osób to robi, nawet na blogach się z tym spotykam... W każdym razie dzisiaj zapraszam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 355

makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Sałatka z selerem naciowym i surimi Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna

Kulinarne przygody Gatity
Enoteka Pergamin – ostatni przystanek na tej edycji Fine Diningowej mapy 182

przy przystawce z ośmiornicy wylądowałam ze srebrnogórskim Cortisem I wiecie co? W życiu bym nikomu nie uwierzyła, że mógł to być doskonały wybór. OK, ale chodźmy stricte do jedzenia: Carpaccio z ośmiornicy / melon / mięta / oliwa orzechowa – no przyznam szczerze, że z tą przystawką wiązałam ogromne nadzieje i odrobinę się rozczarowałam. Ośmiornica faktycznie pokrojona ultra cieniutko, jednak cała potrawa była

Kate's Kitchen
Tatar wołowy z czarnuszka, parmezanem, majonezem bazyliowym, srirachą, czosnkiem i rydzami 117

niestety nie ma w naszej tradycji kulinarnej zbyt wielu dań, gdzie możemy się nim rozkoszować. Stąd też moje poszukiwania coraz to nowych smaków w klasycznych daniach takich jak carpaccio czy właśnie tatar. Co można zrobić, żeby to klasyczne danie było jeszcze smaczniejsze? Może mały dodatek czosnku, majonezu z nutą bazylii czy parmezanu, żeby wzmocnić smak umami? A może zamiast klasycznych

Milion Smaków