spienionego napoju, który przelewamy do szklanki. Do szklanki wkładamy drugą pokrojoną w kostkę połówkę loda. Podajemy zaraz po przygotowaniu w wysokiej szklance ze słomką. Deser lodowy z truskawkami , czyli Carpaccio z truskawek z lodami i miętą. Składniki: kilka truskawek liście mięty lody Big Milk Yogurt Strawberry Przygotowanie: Oczyszczamy truskawki, część truskawek kroimy na plasterki, część w kostkę. Plasterki truskawek układamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięupływie tego czasu łososia wyjąć z marynaty, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przed podaniem pociąć na cienkie plastry. Można podawać z sosem miodowo-koperkowym, śmietaną, cytryną, bądź jak carpaccio na rukoli z kaparami, oliwą z oliwek i parmezanem. Mam nadzieję, że polubicie taką przystawkę tak samo
Jemy Pijemynaczyniu posmarowanym oliwą i wyłożonym liśćmi botwinki. Gołąbki przykryć warstwą liści, wlać resztę bulionu, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Podałam z carpaccio z młodych buraczków. 8 młodych buraczków, sok z 1 cytryny, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżka miodu lipowego, cukier, sól, oliwa, 3 łyżki zmiksowanej czekolady deserowej z orzechami
królestwo garówdań kuchni tajskiej. Po degustacji i konsultacji z mężem zdecydowałam się na przystawkę. Z każdym łykiem wina rodził się jeden składnik i tak powstała karmelizowana pierś kurczaka na gruszkowym carpaccio z borówkami. Jak dla mnie połączenie doskonałe. Danie jest delikatne, niezbyt aromatyczne, wobec tego nie zakłóca intensywnego i różnorodnego bukietu wina. Wszystko wspaniale się komponuje i uzupełnia. Delikatna gruszka
Wiem co jemdodałem: No do jasnej cholery, zrozumiałem za pierwszym razem, wiem, że po drodze mam iść do Lidla i kupić! :) Więc jak wróciłem do domu to już na mnie czekało carpaccio z buraków. A do tego jeszcze jedna większa niespodzianka. Madzia wyjęła z zamrażalnika schłodzony kufel do piwa i podała mi z miłym uśmiechem. Myślałem, że znowu coś przeskrobała
Marder&Marder ManufactureJuż dawno miałam w planach carpaccio z buraków, tyle o nim słyszałam, proste, kliku składnikowe i jakie dobre, a i do tego zdrowe! BURAKI rulez! ;) Od wieków mam problem z poziomem żelaza we krwi, ostatnio trochę podreperowałam się tabletkami i zdecydowałam oddać honorowo krew ;) to był mój drugi raz, a próba 4 (dwa razy moja krew nie spełniała wymogów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćRestauracja jest przyjazna każdemu klientowi, co da się odczuć od przekroczenia jej progów. Ceny również przystępne wbrew pozorom. W przyszłości chętnie się tam wybiorę na lampkę wina i boskie carpaccio. Wraz z Mężem spędziliśmy cudowny wieczór. Randka w Bazyliszku na Starówce? Brzmi banalnie, ale jakże cudownie smakuje taki wiosenny wieczór spędzony z M, bez Niunia i pośpiechu, w klimatycznym lokalu
Kuchnia po mojemuprzyjemne wrażenie. Navona to restauracja włoska a więc w menu oczywiście jest pizza, risotto, makarony... oraz przystawki w stylu włoskim: vitello tonatto (plastry cielęciny w sosie z tuńczyka), bruschetta, carpaccio, sałaty.... Karta win jest krótka. Znajdziemy w niej między innymi kilkanaście win w cenie do 100 zł za butelkę. Jak na restaurację specjalizującą się w kuchni włoskiej, win z tego
królestwo garówpierwszego tłoczenia. Można go podać również ze świeżymi owocami jabłkami lub gruszkami. Ten bardziej dojrzały z figami, orzechami laskowymi , suszonymi śliwkami. Do dań głównych jako dodatek do carpaccio z wołowiny, ryb lub z pieczeni wołowej. Zastosowań jest naprawdę wiele. My degustowaliśmy Parmigiano Reggiano 24 i 36 miesięczny Młodszy (o minimalnym okresie dojrzewania 12 miesięcy) dobrze skomponuje się z białym
królestwo garównowoczesnym wydaniu. Ważne jest wszystko: smak, wygląd, oprawa...czuje się tu pasję i zaangażowanie Szefa. Polecam. W Jesiennym Menu w Le Victoria Brasserie Moderne znajdują się również: Carpaccio z wolno gotowanej piersi kaczki, oliwa z orzechów laskowych, parmezan Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale
królestwo garówprzygotowanej przez Grześka Miśtę. Podczas warsztatów przygotowaliśmy: Sałatkę ze szpinaku z wędzonym pstrągiem (tak, z tym przywiezionym z hodowli), z figami i granatem, polewkę jurajską – przepis powyżej, carpaccio z piersi gęsi sous vide z oliwą truflową i prawdziwkami
królestwo garówznalazły się: - navajas; - ośmiornica – można kupić już ugotowaną, dzięki czemu jest zawsze miękką, delikatna i pyszna. Wystarczy do niej oliwa, cytryna, chili... i przekąska gotowa. Można podawać w formie carpaccio, sałatki lub na grzance; - tuńczyk bonito – tuńczyk mały, osiąga do metra długości i 35 kg wagi. Wspaniałe są steki z bonito; - pimientos de Padrón - wybór kiełbas hiszpańskich; - sery, między innymi
królestwo garówtopinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy custard z solonym masłem. W ofercie znajduje się również ciekawy
królestwo garówdziczyzny (zastąpiłem jagnięciną) 0,5 kg wędzonego boczku (użyłem surowego boczku wołowego, bo innego tutaj nie ma) 0,5 dobrej wędzonej kiełbasy (dodałem carpaccio, do wyboru miałem tylko to lub wędliny drobiowe) 5 dużych mięsistych pomidorów lub 2 puszki krojonych pomidorów lub 5 łyżek stołowych przecieru pomidorowego 2 duże cebule pokrojone w drobną kostkę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata