buraki - 8865 przepisów (strona:345/591)

Syrop cukrowy do deserów, drinków i koktajli 134

miesięcy.. Syrop słodzący z ksylitolu Do przygotowania syropów można też wykorzystać dobrej jakości, oryginalny fiński ksylitol. To dość kosztowny wariant, ale jeśli nie używacie cukru trzcinowego lub z buraków cukrowych, to nie ma lepszego rozwiązania, stewia pozostawia bowiem swój charakterystyczny posmak. Zaletą syropu słodzącego z ksylitolu jest idealna przezroczystość. Przelicznik wygląda następująco 1 łyżka ksylitolu to odpowiednik

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z kulkami z ciecierzycy i marchewki 118

łyżki kaszy manny Garam masala, sos sojowy, papryka słodka, czerwona pasta curry Sałatka Miks sałat/jarmuż/szpinak Warzywa wg Waszej fantazji ;) u mnie papryka, ogórek konserwowy, oliwki, pieczone buraki, kukurydza, zielony groszek Zioła, przyprawy, olej lniany Kulki Marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach Ciecierzycę zmiksować z jajkiem  Marchewkę połączyć z masą z ciecierzycy, dodać kaszę mannę

HealthyCreations
Wegańska przedtreningówka Raw Sport Energize 103

zachęca do spróbowania, a jak jest ze smakiem?  Nazwa: Raw Sport PRE-WORKOUT Energize Firma: Revolution Foods Skład: woda kokosowa w proszku, liofilizowane wiśnie, ekstrakt z guarany, liofilizowane buraki, lecytyna ze słonecznika, szara sól morska, naturalny aromat wiśniowy, ekstrakt ze stewii (glikozydy stewiolowe). Masa netto: 240g (30 porcji w opakowaniu) Wartości odżywcze: 100g/ 542 kcal, tłuszcz

Candy Pandas
Hummus z buraków - pasta z buraków 106

Hummus to arabska pasta z ciecierzycy i pasty sezamowej tahini. Moja dzisiejsza pasta to wariacje na temat hummusu czyli pasta z buraka z tahiną. Jest taka dobra że warto zrobić więcej bo zajadać ją można łyżeczką. Idealna będzie do pieczywa czy do warzyw, z makaronem też świetnie się nada. Buraczkowa pasta - czyli hummus z buraka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tort Red Velvet na jogurcie z kremem 168

wtedy ładnie wystygnie i ładnie przekroi się na blaty. Ja użyłam tutaj barwnika spożywczego w proszku - użyjcie jaki macie i jadacie, jeśli nie jadacie sztucznych barwników dodajcie soku z buraków ale kolor będzie trochę inny. Tort jest idealny na wszelakie uroczystości albo na komunie, chrzciny czy święta. Krem jest na bazie serka śmietankowego o twardej konsystencji lub można dodać

Moje Małe Czarowanie
Nie Lada Restobar - nowoczesny bar mleczny 111

choć gruby, przyrządzony metodą sous-vide, pozostał cudownie soczysty, posypka z boczku podbijała smak mięsa, a demi glace dobrze łączył jego smak z warzywnymi dodatkami. Puree bez zarzutu, kiszone buraki zaskakujące, mimo, że znam już ich smak. Natomiast z brukselką się nie lubię i raczej się to nie zmieni. 😅 👉 Deser  - czekolada/malina/wanilia Ponownie klasyczne, sprawdzone połączenie smaków

Cooking Monster
Surówka ze świeżego buraka czerwonego 141

Dzisiaj przedstawiam totalną bombę witaminową w formie surówki. Idealna jako dodatek do obiadu. Dla mnie pycha. Składniki: 1 czerwony burak ( średni ) 1 jabłko 1 łyżka majonezu Sól Wykonanie: Buraka i jabłko obieramy ( warto ubrać rękawiczki ). Ścieramy na tarce ( ja wykorzystałam thermomixa ). Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
BURCZANE GNOCCHI 133

dokładnie odparujemy je po ugotowaniu. Najlepsze będą ziemniaki sypkie, o zwartym miąższu, np. odmiany bryza, bellarosa, wineta. SKŁADNIKI / 4 PORCJE KOPYTKA 600 g ziemniaków ( jesiennych, niemłodych) 1 burak (około 160 g) 1 jajko 1 szklanka (150 g) mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól SOS GORGONZOLA 100 g gorgonzoli 200 ml śmietanki 30% sól DO PODANIA: uprażone na suchej(...)lekko osolonym wrzątku, aż będą miękkie i zaczną się rozpadać. Odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka, chwilę odparowujemy i rozgniatamy na gładkie puree. Przekładamy do miski, odstawiamy do ostygnięcia. Buraka myjemy, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, bez termoobiegu. Pieczemy 1 godzinę, lub dłużej, aż wbity widelec bez trudu zagłębi się w miąższu

cool and minty
Ciasto czekoladowe z burakiem - mega 108

Ciasto czekoladowe z burakiem jest mega pyszne, mega czekoladowe, mięsiste i długo zachowuje świeżość. Kolejne na blogu z ciast z dodatkiem warzyw, które wzbogacają małe co nieco do kawy o wartościowe składniki odżywcze. Dzisiaj w roli gwiazdy poczciwy buraczek! Moje ulubione warzywo jest w cieście absolutnie niewyczuwalne. Sama zdrowa słodycz. Zrób i poznaj ten smak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tanie dania Marzec 142

Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze(...)pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Tanie dania Marzec pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Hashimoto na widelcu – UgotowanePozamiatane.pl partnerem medialnym książki 166

choroby tarczycy często są mylone z depresją. Co bym ugotowała z “Hashimoto na widelcu”? Dobrze wygląda sałatka z kiszonych warzyw, komosa z borówkami, zupa z selera, chrzanowa sałatka z buraków, sałatka z kalafiora z awokado czy boczniakiami i cytrynowy pudding z siemieniem. Sporo jest też sałatek z kaszą, zup i kanapek z pastami. Warto się zapoznać z tymi przepisami

Ugotowane pozamiatane
Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów 129

jeść do znudzenia - jest niesamowicie pyszny! Zajrzyj również: Pasztet z królika Pasztet z cukinii Pasztet z wątróbki Pasta z awokado i suszonych pomidorów Pasta z bobu Pasta z buraków i słonecznika Pasztet z kurczaka idealnie współgra z pomidorami, a jeżeli dodamy do niego suszone pomidory to pasztet z mięsa gotowanego przestaje być mdły, pomidory uwydatniają jego nieśmiałą naturę powodując

MamaOskarka
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 185

cukry: 1 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 13 g  Błonnik: 7,3 g Białko: 8,8 g Sól: 0,6 g Placki Czerwone z burakiem i pasternakiem Składniki ⇾  mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, burak suszony 11%, pasternak suszony 7,5%, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, estragon, kardamon, pieprz Pomysł

Zdrowie na języku :P
Prażonki/duszonki z wolnowaru 239

było pysznie. Proporcje pozostawiam wam, to zależy ile robicie, na ile osób, jaki duży garnek, z jakich składników. Moje prażone są typowe śląskie, bez marchewki i buraków, tylko ziemniaki i wędlina. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zimowy obiad wegetariański III, Meimei 164

zdjęciu: frytki z pasternaku, pieczone ziemniaki, surówka z buraków , surówka z marchewki, selera korzennego, naciowego, jabłka i cebuli, smażony kotlet z mozzarelli, panierowany w mące kukurydzianej i jajku.  Meimei znajduje się na ul. Geodetów (w budynku Respana). Znajdziecie tu chińskie danie narodowe, czyli pierogi ale również kimchi, ciasteczka ryżowe, baozi (pieczone pierogi). Jest nawet trochę dań wegańskich

Qlinarnie i Qlinarnie