Fava – pasta z grochu Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plcudownej akcji „uratuj samotne banany” (innych teraz nie kupuję i Wam też polecam, nie zasmucajcie bananów <3) Lidl ratuje krzywe buraki. Ratujemy gastro, handel, lokalnych przedsiębiorców, chętnie bym wsparła … Czytaj dalej Buraczki Baletnicy
czarrna od kuchniodporność. Kiszona kapusta usprawnia metabolizm, jest lekiem na tzw „chorobę dnia poprzedniego” czyli kaca Uwielbiam ogórki kiszone, choć te robimy latem, za to kiszoną kapustę czy sok z kiszonych buraków właśnie teraz – mega zdrowe i tanie. Poniżej przedstawiam Wam przepis na domową kapustę kiszoną w wersji klasycznej. Jedyne co potrzebujemy to kapusta i sól. Jeśli lubicie, możecie dodać
Dorota Smakujesłonecznika Hummus z kolendrą Fava – pasta z grochu Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Artykuł Smalec z fasoli pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plzmiksuj na jednolitą masę. Jeśli hummus jest zbyt gęsty możesz dodać nieco wody mineralnej. Przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwy i posyp świeżymi listkami tymianku. Podawaj. Artykuł Hummus z burakiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plsałatek świetnie przyjmuje wszystkie dresingi. Wypróbujcie nasze przepisy kaszą jaglaną: Pieczony łosoś z pieczonymi warzywami i jagłami Sałatka z kaszy jaglanej z nasionami dyni i słonecznika Pieczone buraki z chmurkami z koziego sera Pieczona cieciorka z wołowiną Zdrowy snickers, czyli kasza jaglana z orzechami w miodzie Artykuł Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzTaka do obiadu jest najlepsza;) Polecam również inne przepisy na surówki do obiadu: Surówka z młodej kapusty Surówka marchewkowo-selerowa Marchewka po koreańsku Surówka z kiszonych buraków Słodko-kwaśna surówka z kapusty Surówka z dyni, marchewki, jabłka Surówka z czerwonej kapusty Składniki: pół główki czerwonej kapusty (ok 0,5kg) 1 marchew mała czerwona cebula
Obiad gotowyfaworki Kokosowy pudding chia z malinami Scones – brytyjskie bułeczki Trufle czekoladowe Mus czekoladowy z trzech składników Zobacz też nowe przepisy Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Artykuł Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plzwykle na dwie patelnie tradycyjne kotlety mielone i jaglane kotlety wege. A jak jest u was? Tradycyjna mięsna kuchnia czy raczej wege wariacje? Składniki: 150 g kaszy jaglanej 1 burak, upieczony w całości 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki prażonego sezamu 2 łyżki prażonego słonecznika 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka papryki ostrej ½ łyżeczki cynamonu(...)jajko bułka tarta (około 3 łyżek) olej sól pieprz Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy w osolonym wrzątku. Ścieramy buraka na tarce o małych oczkach. Posiekaną cebulę i czosnek smażymy na oleju. Dodajemy przyprawy: kumin, cynamon i paprykę. Smażymy około 5 minut. Na suchej patelni prażymy słoneczniki i sezam. Wszystkie składniki dajemy do miski, mieszamy. Jeśli trzeba dodajemy bułki tartej. Formujemy kotlety
Smakowity Blog Kulinarnymango Czosnkowa sałatka z kukurydzą i żółtym serem Ziemniaczana sałatka z kurczakiem Makaronowa sałatka z szynką i żółtym serem Sałatka z pęczakiem i fetą Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami Sałatka z marynowanym czosnkowym śledziem Ryżowa sałatka z ananasem i kukurydzą Sałatka szwajcarska
Kulinarne przygody GatityPyszna i prosta sałatka z buraczków, którą pokochają nawet Ci co nie lubią buraków. Składniki: 500g słoik buraczków całych lub w plastrach w zalewie octowej 6 jajek na twardo 1 cebula natka pietruszki majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki pokroić w kostkę, a natkę pietruszki pokroić drobniutko. Wymieszać i na koniec dodać soli i pieprzu wedle uznania. Autor
Wasze Przepisymiodu i przypraw Pierwszy raz skosztowałam tej pysznej cebulki na warsztatach kulinarnych, które prowadziła Dominika Wójciak, czyli Jarzynova . Przygotowaliśmy marynatę wspólnie i była ona dodatkiem do wege burgera z buraków. Mimo, że wtedy cebula marynowała się bardzo krótko, posmakowała mi tak bardzo, że byłam pewna, że zagości w mojej lodówce na stałe. Ten przepis i wiele innych, wspaniałych inspiracji
Tajemnice Smaku