buraki - 8865 przepisów (strona:316/591)

Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru 107

alergików i wegan. Składniki na formę o średnicy 23 cm: 200 g marchewki, startej na tarce o małych oczkach (u mnie 500 g odpadów po soku z marchwi i buraków) 100 g oleju kokosowego (następnym razem dodam 50 g) 100 g pokrojonego ananasa (u mnie 150 g jabłka (1 jabłko) starte na tarce o dużych oczkach) 150 g ksylitolu

moj przepis na
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 80

piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw mieszanych kapusty, marchewki, pietruszki, buraków ) 1 cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku 350 g passaty 350 g marchewki startej na tarce o małych oczkach 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki

moj przepis na
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 79

super zdrowa, ponieważ zawiera dużo witaminy A i C. Nie wiem czy wiecie ale, kisić można nie tylko kapustę białą, ale również czerwoną. Białą z buraczkami. Można też kisić buraki – wychodzi wtedy zakwas buraczany, ale o tym napiszę oddzielny artykuł. Można kisić kalafior, rzodkiewki, kabaczek i wiele innych warzyw, a nawet owoców. Poniżej przedstawiłam wam listę kilkunastu zasad

moj przepis na
30 sprawdzonych przepisów na pyszne ciasta do kawy 95

Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków     Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą Sernik z krówkami pieczony na krakersach Idealny sernik z mlekiem w proszku Sernik z domowym mlekiem skondensowanym Sernik

Di gotuje
Przechowywanie żywności 83

ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można przygotować przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki

moj przepis na
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 84

litry zupki: 500 gr mięsa z kością (u mnie kości schabowe) 2 litry zimnej wody 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty z kolendry można zastąpić pęczkiem żywej kolendry drobno posiekanym

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru 89

alergików i wegan. Składniki na formę o średnicy 23 cm: 200 g marchewki, startej na tarce o małych oczkach (u mnie 500 g odpadów po soku z marchwi i buraków) 100 g oleju kokosowego (następnym razem dodam 50 g) 100 g pokrojonego ananasa (u mnie 150 g jabłka (1 jabłko) starte na tarce o dużych oczkach) 150 g ksylitolu

moj przepis na
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 81

piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw mieszanych kapusty, marchewki, pietruszki, buraków ) 1 cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku 350 g passaty 350 g marchewki startej na tarce o małych oczkach 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki

moj przepis na
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 94

super zdrowa, ponieważ zawiera dużo witaminy A i C. Nie wiem czy wiecie ale, kisić można nie tylko kapustę białą, ale również czerwoną. Białą z buraczkami. Można też kisić buraki – wychodzi wtedy zakwas buraczany, ale o tym napiszę oddzielny artykuł. Można kisić kalafior, rzodkiewki, kabaczek i wiele innych warzyw, a nawet owoców. Poniżej przedstawiłam wam listę kilkunastu zasad

moj przepis na
Marokańska pasta ze słonecznika 100

witaminą młodości, która pomaga utrzymać naszą skórę w dobrym stanie. Warto go jeść! Bardzo lubię smak słonecznika i taki podprażony często dodaję do sałatek np. z selera naciowego , z buraków czy z kalafiora . Dzisiaj ziarenka w innej roli, mianowicie jako smarowidło do pieczywa, ale również jako swoisty dip do surowych czy gotowanych warzyw. Zapraszam was tez do spisu past

Dorota Smakuje
Latkes z selerem 88

Latkes to nic innego jak nasze rodzime placki ziemniaczane, nieco i aczej przyprawione i często mieszane z innymi warzywami. Izraelczycy dodają doziemniaków buraki, marchew czy seler. Dzięki temu za każdym razem placki smakują inaczej. Składniki: 1 średniej wielkości seler 1/2 kg ziemniaków 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1/4 cebuli 1 ząbek czosnku 1 mała łyżeczka soli 1/2 łyżeczki

Cookery.pl
Chapati – placki indyjskie 71

koszyka Zachęcam Was do odwiedzenia innych przepisów: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację –  bataty z sosem awokado –  kurczak z batatami –  carpaccio z buraka –  sałatka z żółtym burakiem –  sałatka z kolorowych buraczków –  frytki z batatów –  chipsy z batatów –  pikantne frytki z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie

nietylkopasta.pl
Świeżo wyciskany sok z selera naciowego, buraka, jabłka i marchewki 74

Dzień dobry :-) Na wzmocnienie i więcej energii mam dziś świeżo wyciskany soczek dla Was. Moja córka lubi bardzo z burakiem, więc często robimy taki. Tym razem w soku mamy jeszcze selera naciowego, jabłka i marchewki. Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie więcej naszych owoców i będziemy robić pyszne soczki. Miłego popołudnia Wam życzę :-) Składniki: średni burak   marchewki

kruche babeczki
Pieczone talarki z ziemniaków i cukinii 65

uwielbiamy Czasami są to po prostu pieczone, różne warzywa, które akurat mam w lodówce, a czasami takie pyszne talarki. Spróbuj także: krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, frytki z buraków. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczone talarki z ziemniaków i cukinii

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania