Dzień dobry :-) Na wzmocnienie i więcej energii mam dziś świeżo wyciskany soczek dla Was. Moja córka lubi bardzo z burakiem, więc często robimy taki. Tym razem w soku mamy jeszcze selera naciowego, jabłka i marchewki. Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie więcej naszych owoców i będziemy robić pyszne soczki. Miłego popołudnia Wam życzę :-) Składniki: średni burak marchewki
kruche babeczkiuwielbiamy Czasami są to po prostu pieczone, różne warzywa, które akurat mam w lodówce, a czasami takie pyszne talarki. Spróbuj także: krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, frytki z buraków. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczone talarki z ziemniaków i cukinii
Natka Pietruszkimięsny i kupiłam białą kiełbasę, by sprawdzić jej jakość. Pomysł padł na przepis na białą kiełbasę z cebulą i piwem. Jest aromatyczna, delikatna w środku. Pysznie smakuje z dodatkiem buraków z chrzanem bądź samego chrzanu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biała kiełbasa z cebulą i piwem – Składniki 4 surowe białe kiełbasy( zwróć uwagę na jakość białej kiełbasy
To Musisz Wiedziećodporność. Kiszona kapusta usprawnia metabolizm, jest lekiem na tzw „chorobę dnia poprzedniego” czyli kaca Uwielbiam ogórki kiszone, choć te robimy latem, za to kiszoną kapustę czy sok z kiszonych buraków właśnie teraz – mega zdrowe i tanie. Poniżej przedstawiam Wam przepis na domową kapustę kiszoną w wersji z marchewką. Jedyne co potrzebujemy to kapusta, marchew i sól. Jeśli lubicie, możecie
Dorota Smakujecech, to lekka zupka, nie za gęsta z jakimś tam przystępnym dodatkiem. Barszcz z definicji to całkiem coś innego niż żurek / żur. Barszcz to zupa z buraków, najbardziej popularna w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Temat rzeka, jak wcześniej wspomniałam, kuchnia regionalna rządzi się swoimi prawami, czytaj region gdzie się przygotowuje rządzi. 😉 Żurek z kiełbasą jak zrobić? Z czym podawać
Dieta moja pasjawchłanianie substancji odżywczych, a także wspomaga obniżanie poziomu cholesterolu. Choć z kiszonkami najczęściej kojarzymy kapustę i ogórki, kisić możemy w zasadzie niemal wszystko, m.in. bakłażana, białą rzodkiew, botwinę, buraki, cebulę, cytrynę, fasolkę szparagową, gruszkę, jabłko, kalafiora, marchew, paprykę, śliwkę, a nawet oliwki. Ja dziś pozostałam jednak przy klasyce i przygotowując surówkę sięgnęłam po kiszoną kapustę i kiszone ogórki 😉 Surówka
Z notatnika dietetykasałatce użyłam czerwonych pomarańczy sycylijskich, ale możecie użyć swojej ulubionej odmiany – też będzie smacznie! Jeśli lubicie tego typu sałatki zajrzyjcie do przepisów na: Caprese z kaki Caprese z burakiem pieczonym i gruszką Koreczki caprese Caprese z buraka dieta dr Dąbrowskiej Sałatka caprese PRZEPIS SAŁATKA CAPRESE Z POMARAŃCZĄ Składniki : 1 pomarańcza czerwona sycylijska 125g kulka mozzarelli sól morska pieprz kolorowy pestki
Dorota Smakujemąki orkiszowej jasnej (lub pszennej jasnej) łyżeczka sody 200 g kefiru pół szklanki oleju jajko Kolorowe bezy białko 50 g drobnego cukru szczypta soli łyżeczka liofilizowanej truskawki lub buraka (opcjonalnie kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego) łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: 10 łyżeczek konfitury z malin 2 łyżeczki róży w cukrze lub konfitury różanej świeże maliny odrobina waty cukrowej Na początek(...)cukru. Ubijamy do momentu, aż cukier się rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca. Do rękawa cukierniczego wyciskamy pasek czerwonego barwnika lub za pomocą wykałaczki smarujemy liofilizowanym burakiem (lub truskawką) wymieszanym z sokiem z cytryny. Delikatnie przekładamy do niego pianę z białek. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy bezy dowolnej wielkości. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika
Mienta blogSkładniki: 100 g płatków owsianych 2 jajka 200 g ugotowanych buraków, u 1 jeden średniej wielkości #krzywyburak z Lidl Polska 1/3 szklanki erytrolu 40 g suszonych śliwek 1 banan Przygotowanie: … Czytaj dalej Owsianka buraczana z bananem
czarrna od kuchniPyszne danie obiadowe dziś przedstawiam. Soczysty farsz mięsny z kefirem i do niego burak, aromatyczny i pyszny. W rezultacie wyszło przepyszne danie, idealne do pracy czy na rodzinny obiad. Krokiety. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepołowy małej cytryny szczypta soli Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu ważne aby go nie rozgotować. Ja miałam makaron w kształcie serduszek który ugotowałam z dodatkiem soku z buraków. Dzięki temu zyskał piękny kolor. Można też zabarwić makaron na żółto dodając kurkumę do gotowania. Rzodkiewki pokroić na plasterki. Ogórka kroić na plasterki i później na ćwiartki. Seler naciowy
Andzia Pichciwszystkim czerwoną paprykę. Taka dieta dla anemików powinna być również wzbogacona o owoce, warto postawić na suszone morele, śliwki i cytrusy. Cennym źródłem żelaza są także ryby, jajka, szpinak, buraki, brokuły. Spożywajmy też ciemnozielone orzechy, nasiona dyni i słonecznika, pełnoziarniste produkty zbożowe i warzywa strączkowe. W uzupełnieniu niedoboru żelaza zalecane jest, abyśmy stosowali produkty zawierające żelazo, takie jak: suplementy
DajetProste ciasto bez pieczenia Biały lion Zobacz też nowe przepisy Bounty bez pieczenia Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Artykuł Bounty bez pieczenia pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pldzieła więc. Składniki: 1. Ciasto: 200g semola rimacinata (podwójnie mielona mąka z pszenicy durum) szczypta soli łyżeczka oliwy 120g czerwonego barwnika (patrz: poniżej) 2. Barwnik do ciasta: 1 niewielki burak, ugotowany na parze ("w mundurku") 1 czerwona papryka, upieczona (180 stopni, ok. 20 minut) 3. Nadzienie: 250g wędzonego twarogu 1 łyżka posiekanego szczypioru 1 łyżka przyprawy "Suszone pomidory z czosnkiem(...)bazylią" Kamisu śmietana 18% sól i pieprz do smaku 4. Do podania: masło starty Grana Padano Wykonanie: buraka obrać, z papryki usunąć skórkę. Oba warzywa dokładnie zblendować. Wymieszać, dobierając proporcje odpowiednio do pożądanego koloru (papryka rozjaśnia czerwień). Odmierzyć 90g mieszaniny, dodać 30g wody i dokładnie wymieszać - otrzymamy 120g barwnika do ciasta; zagnieść ciasto, wyrabiać ok. 10 minut, zawinąć w folię
Pasta Po Polsku