Wspaniały przepis na domową ćwikłę z chrzanem na co dzień i na święta. Smaczna, mocna i aromatyczna polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 i 1/2 kg buraków czerwonych (waga przed gotowaniem ) 2 -3 korzenie chrzanu sok z 1 cytryny 1/4 łyżeczka soli 2-3 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE : Buraczki gotujemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jak najdrobniej. Przekładamy je na durszlak i odcedzamy z soku. Chrzan myjemy, obieramy i również ścieramy jak najdrobniej następn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...