burak - 4917 przepisów (strona:251/328)

Konkurs z Fit & Easy-wyniki 74

fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Bernadetta (fantastyczna żywa sałatka) Mariola (najlepsi kumple twojego niejadka) Agnieszka (sałatka z  burakami) Dziewczyny proszę o kontakt na priva (na facebook'u) i podanie danych do przesyłki.  Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękuję za fajne pomysły i zapraszam do udziału w  kolejnych konkursach

Wielki apetyt
Sałatka z jajkiem i buraczkami z sosem jogurtowo-chrzanowym 205

kupnych buraczków). Do tego ich kształt (kulki) umożliwia pokrojenie ich tak jak chcemy, a przy tym w odróżnieniu od buraczków tartych te są fajnie chrupkie. Całości dopełnia naturalny skład - buraki, woda, ocet, cukier i sól - czyli tak, jak się robi w domu, bez żadnych polepszaczy i konserwantów:) Przypominam też o trwającym konkursie

Kto ugości moich gości?
buraczki z zasmażką 101

Produkty: 3 buraki-ugotowane w łupinie 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/2 cytryny-sok 1 łyżeczka cukru sól ,pieprz Wykonanie

Ugotujmy Coś
ZIELONE SMOOTHIE ZE SZPINAKIEM 178

greckiem będzie bardziej pożywny Z koktajlem szpinakowym możemy eksperymentować wedle gustu i smaku. Pyszny koktajl zrobimy z dodatkiem do szpinaku jabłka i ogórka, albo także z dodatkiem jabłka i buraka- dzięki czemu koktajl będzie lekko słodki dzięki zawartości właśnie tego warzywa

Z Majeczką w kuchni
Kolorowy hummus - czerwony, zielony i żółty 166

tych coś już zdążyli się trochę hummusem znudzić. Urozmaicenie kolorystyczne i smakowe znanej każdemu pasty. CZERWONY - dodajemy zmiksowane pieczone buraki. Ja na 100 g hummusu dodałam 1 małego buraczka ZIELONY - dodajemy pesto, zmiksowany szpinak lub zmiksowaną roszponkę ( do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) ŻÓŁTY - dodajemy kurkumę (do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) * a jeżeli ktoś jeszcze

Pora na pora i pomidora
Zapiekanka jaglana z brokułami i wędzonym twarogiem, Vegus 191

celach obiadowych - wrażenia kolejny raz bardzo pozytywne. A najlepsze jest to, że na obiad czekamy kilka do kilkunastu minut. Smaczna zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym Osssstra zupka z burakami, bardzo podobna do barszczu ukraińskiego Ryż brązowy z warzywami w mleku kokosowym i curry Pierogi orkiszowe z sosem słonecznikowym - genialne! Można wziąć pół porcji (na zdjęciu), co też zrobiłam, żeby zrobić

Qlinarnie i Qlinarnie
Różowe kokardki. 186

pięknie wygląda! :D Sosik z buraczka pomoże na brak wypróżnień, polecam przy tych dolegliwościach. :) Oskar buraczkiem zajada się od samego początku rozszerzania diety. Potrzebujemy: garść makaronu kokardki ćwierć buraka czerwonego pół marchewki łyżeczka serka naturalnego, u mnie Bieluch świeży koperek szczypta suszonej bazylii (bardzo aromatyczna do kupienia TUTAJ ) Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta. Buraczka i marchewkę gotujemy do miękkości

MamaOskarka
Różowe naleśniki :) 177

niezwykle smaczna! :) czas na różowe, a nawet purpurowe naleśniki ze szpinakiem. U nas podane z musem z banana i serka naturalnego. Na 5 naleśników potrzebujemy: Sok z 2 dużych buraków (około 3/4 szklanki) 1 jajko 3-4 łyżki mąki (wszystko zależy od tego ile tego soku uzyskamy) łyżka oliwy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby powstało ciasto naleśnikowe. Konsystencja gęstej śmietany

MamaOskarka
Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 185

oleju, posolić lekko i posypać grubo zmielonym pieprzem. Mięso posolić. Patelnię wstawić do piekarnika i upiec wszystko razem do miękkości mięsa i lekkiego zrumienienia warzyw. Buraczki zasmażane: 1 kg buraków, najlepiej mniejszych , 2 łyżki masła , 1 mała cebula , 2 ząbki czosnku , 2-3 łyżki słodkiej śmietany , 2 łyżeczki mąki pszennej , sól , cukier , ocet winny - do smaku. Buraczki wyszorować i ugotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Akademia na Różanej 95

idealnie ugotowany i bez ości !. Szpinak jak trzeba. Wspaniały placek ziemniaczano łososiowy na spodzie… . Danie kompletne. Na zakończenie „Comber z sarny podany z sosem jałowcowym, szpinakowymi szpeclami oraz karmelizowanymi burakami” (97 zł). I od czego zacząć? Od tego, że sarna delikatna, idealnie różowa w środku… że szpecle szpinakowe bardzo smaczne… że sosu jałowcowego zdecydowanie za mało… bo można

królestwo garów
Wigilia w królestwie garów 136

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} śledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami winegret ze śledziem i burakami sałatka śledziowa sałatka śledziowa z jajkiem   sałatka ziemniaczana z jabłkami śledź pod szubą śledź z koperkiem smażone śledzie marynowane śledzie solone smażone uszka z grzybami dorsz faszerowany na słodko

królestwo garów
karnawał w królestwie garów 139

łosoś z serkiem mascarpone łosoś malinowo pomarańczowy tartinki z łososiem pasta jajeczna z sardynkami łososiowa przekąska   łosoś z goma wakame i truskawkami łosoś z burakiem i jajkiem przepiórczym   pomarańczowy łosoś z jajkiem   łosoś z truskawkami tuńczyk w palonym sianie   tartinki malinowe z wariacją z wątróbek szybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem

królestwo garów
grillowanie 142

grilla II    polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód    ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka z grillowanych buraków    sałatka z grillowanych pomidorów ziemniaki gruszki banany ananas

królestwo garów
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 120

której przedstawionych zostało kilka dań. Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax, ikra łososia    Krewetki, salsefia, konfitura z pigwy Pierś z kaczki glazurowana w miodzie, seler, buraki, ziemniaki fondant Wybór deserów: Karmelowy custard z solonym masłem Tylko czekolada Granita z szampana i gruszek W każdym daniu czuło się troskę z jaką podchodzi się tu do produktu. Widzimy

królestwo garów
„ SMAKI SĄDECCZYZNY ” Sądecki Bartnik 106

jeść”, w Bartnej Chacie jest co jeść i to smacznie zjeść. Na obiad podano nam: - Zupa patriotycza z kozim serem – połączenie na jednym talerzu kremu z buraków i kremu z pora. Zupa otrzymała w tym roku tytuł „Perła Kulinarna”, Poznań 2014. Uważam, że całkiem zasłużenie. Ser kozi wytwarzany jest na miejscu.  - Pierś kurczaka glazurowana sądeckim miodem spadziowym, podana

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania