Dzisiaj przedstawiam przepis z dedykacją dla wszystkich miłośników słodkich bułeczek. Dzięki współpracy z alfa-koszykiem ( tutaj możecie dowiedzieć się więcej o sklepie ), udało mi się stworzyć
Smiling ShrimpDziś rano obudziła mnie myśl – lato, więc czas na domowe jagodzianki Korzystając z chłodniejszego tygodnia, postanowiłam spędzić dzisiejsze popołudnie na pieczeniu. Po drodze z pracy
365 dni dookoła kuchniPuszysty chleb pszenny mleczny – mięciutki, puszysty, delikatny, ale absolutnie nie „watowaty”. Bardzo delikatny w smaku – lekko słodkawy, lekko słonawy – idealny i
Pociąg Do KuchniSkładniki: 225 g sera halloumi; 2 chlebki pita; 1 średni ogórek gruntowy; 1/2 średniej, żółtej papryki; 4 liście sałaty masłowej; 2 plastry czerwonej cebuli (u mnie
Gospodyni MiejskaHej! Dzisiaj w roli głównej cukinia. Nasze ulubione warzywo, bo można z niej wyczarować wspaniałe potrawy i nigdy nam się nie nudzi. Tym razem robiłam pasztet
Tylko pysznieDomowe drożdżówki z soczystymi kwaskowymi morelami i kruszonką. Takich nie kupicie nigdzie. Najlepsze są jeszcze lekko ciepłe. Pięknie pachną, wprost rozpływają się w ustach. Sprawdzony niezawodny
maniapieczeniaSKŁADNIKI: - 0,5kg maki pszennej (ja dałam typ405) - 2 łyżki oleju - 25g drożdży - 250ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli WYKONANIE: 1. zaczyn: drożdże
Dziś Ja gotujeKomu komu bo idę do domu hi hi .Zapraszam was na pyszne delikatne i pulchne bułeczki drożdżowe ze śliwkami.Sezon mamy więc smakołyk na czasie. Składniki
Różowa kuchniaDomowe pieczywo jest najlepsze! Mięciutkie bułeczki z chrupiącą skórką i charakterystycznym nacięciem na wierzchu, czyli znane wszystkim kajzerki. Idealne na śniadanie. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie
BullioSkładniki : 50 dkg mąki pszennej typ 2000 4 łyżki otrębów żytnich, owsianych lub innych 400 ml wody 1 łyżka cukru lub miodu 1 łyżeczka soli
Przepisy i porady kulinarneAgrest pomału się kończy, jaka szkoda bo ciasta czy bułeczki z nim są przepyszne. Właśnie zrobiłam drożdżowe z czerwonym agrestem i wyszły rewelacyjne. Składniki: drożdże świeże
Różowa kuchniaPochodzę z okolic Krakowa, a jak wiadomo Kraków słynie z pysznych obwarzanków, więc i na moim blogu musi się pojawić
KuchniaWeDwoje.plW zeszły piątek, jak co roku zresztą, wybraliśmy się na sztukę wystawianą przez 7kanten . Co roku w Varde przez trzy tygodnie na przełomie czerwca i lipca
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś słynie z nich Nowy Jork, choć to nie Amerykanie je wymyślili. Bajgle przywędrowały za Ocean prawdopodobnie z Krakowa! To pieczywo powiązane z żydowską tradycją, pełniło
Smakowity Blog KulinarnyNa samo słowo jagodzianka w moim domu pojawiają się przemiłe wspomnienia. Kojarzą nam się one z latem i wakacjami, ponieważ zabieramy je na wszelkie wyjazdy, wycieczki
Ola la LCHF