Za chwile zabrzmi ostatni dzwonek. Dzieciaki krzykną z radością: wakacje!! Nie będę przygotowywała synom drożdżówek do szkoły. Teraz będą to wakacyjne drożdżówki- takie z serem zawsze
Z Majeczką w kuchnimojprzepisna.pl | Drożdżowe babeczki z truskawkami na żółtkach Mam dla Was przepyszne, wilgotne, mięciutkie babeczki drożdżowe, żółciutkie, z dużą ilością żółtek, całkowicie bez białek oraz bez mleka
moj przepis naBardzo wiele osób popełnia jeden podstawowy błąd – nie jada śniadań. Najczęściej jest to spowodowane brakiem czasu. Niestety większość z nas istotnie cierpi obecnie na chroniczny brak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis znaleziony lata temu w czeluściach Internetu i dopasowany do własnych potrzeb, jak zawsze zresztą. ;) Dziś kolejna szwedzka inspiracja. Tym razem są to wyśmienite i niezwykle
Cooking MonsterNie ma to jak zacząć dzień kubkiem ciepłego mleka i świeżą, cieplutką drożdżóweczką. Mniamuśnie jest !! Polecam :) Składniki: 1 kg mąki pszennej 220 g cukru 500 ml
Z Majeczką w kuchniCo prawda borówek z przydomowego ogródka jeszcze nie mam, ale korzystając z tych dostępnych w sklepach przygotowałam smaczną słodką chałkę, która z kubkiem ciepłego mleka (lub
Kuchnia w czekoladzieBób, król lata. Czy jest ktoś, kto nie lubi bobu? Bób ogólnie jest bardzo zdrowy. Zawiera bardzo duże ilości kwasu foliowego potrzebnego zwłaszcza kobietom w ciąży
Marder&Marder ManufacturePita jest rodzajem płaskiego, okrągłego, lekko wyrośniętego chleba, przypominającego bardziej placek niż tradycyjne pieczywo. Chlebki te są bardzo popularne w krajach wschodnio-śródziemnomorskich i w Afryce
Smakowity Blog KulinarnyWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was pyszną alternatywa dla tradycyjnej, włoskiej pizzy z tłustym, ciężkim żółtym serem, a mianowicie pizzę w greckim wydaniu
Rozpustne gotowanieCałkiem nie sezonowe, ale to nic... trochę świąteczne, ale to nie problem... Za to... B A R D Z O P Y S Z
Dzieje kuchennej WiewióryW niedzielne jesienne przedpołudnie, gdy mąż pojechał do pracy, a ja mam w końcu dzień wolny od pracy postanowiłam zrobić bułeczki nadziewane pieczarkami. Jeżeli nie zjemy
Kocham CzekoladęSkładniki: 400 g dobrej mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 1 całe jajko 75 ml cukru ok. 150 ml mleka 50 g masła 1/4 łyżeczki soli
Kocham CzekoladęDrożdżówki uwielbiam i zjadam. Oczywiście te domowe, bez wszelakich ulepszaczy i polepszaczy. Dziś upiekłam bułeczki z budyniem. Zostały zjedzone jeszcze cieplutkie. Potrzebujemy: - 400 d mąki - 1
WYSPA SZCZĘSLIWAPotrzebujemy (na około 8 sztuk): 100g masła 2 szklanki mąki 5 łyżek oleju lub oliwy 1 jajko 1 łyżka proszku do pieczenia 2 duże łyżki jogurtu
WYSPA SZCZĘSLIWASkładniki: 5 łyżek mąki żytniej 5 łyżek letniej wody 1 wysoki słoik gaza Sposób przygotowania Dzień I Zakwas najlepiej zacząć robić wieczorem, np. o 20:00
Prosto i Smacznie z Anetą