Dzisiaj odnawiam przepis, który znalazł się na blogu 3 lata temu i był jednym z pierwszych przepisów, które pojawiły się na stronie. Od tamtego czasu wiele
Czerwona Porzeczkaskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g drożdży 200 ml mleka 70 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżka śmietany 1/2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj nadaję do Was z łóżka. Z rozgrzewającą herbatą (z eksperymentalnym syropem) i termometrem u boku. I ostrzegam… dzisiaj jestem bardzo sfrustrowana bo cały mój
gotować!Czasami mam ogromną ochotę na chałkę i wtedy nie ma innego wyjścia jak zakasać rękawy i ją upiec. Gdybym piekła tylko dla siebie do ciasta dodałabym
Polska ZupaDzisiaj mamy dla Was pyszne bezglutenowe bułeczki serowe, które posmakują każdemu. U nas znikają od razu jak są jeszcze ciepłe :) Składniki na bułeczki serowe: – 130
Kuchenne WariacjeDzisiaj opowiem Wam o pięknej chociaż już prawie zapomnianej tradycji. O tradycji pieczenia chleba zadusznego. Co to jest ten chleb zaduszny i dlaczego się go piekło
Smaczna PyzaTakie bułeczki idealnie się sprawdzą jako kolacja, dodatek do zupy lub na imprezę. Do datki są dowolne - dodatkowo można dodać pieczarki, oliwki itp. jak kto lubi
IMPRESJA SMAKUDomowe, pysznie nadziane pieczywko, w wykonaniu "kobiety pracującej" :) Kto śmie twierdzić, że "kupne" gotowce to w kuchni wybitne zło gastronomiczne, sodoma kulinarna i w ogóle afront
Grunt to przepis!Dzisiaj mamy dla Was przepis na bezglutenowy chleb korzenny który pochodzi z książki „Moja kuchnia bez glutenu”. Słodki chlebek w swoim smaku przypomina
Kuchenne WariacjeDynia to chyba moja największa jesienna słabość. Nie umiem i nie chcę się jej opierać. Pamiętam, że gdy byłam mała, Babcia przygotowywała marynowaną dynię w occie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeChrupiące pieczarki panierowane, z dodatkiem parmezanu i ziół, to obowiązkowa przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski
Kulinarne PrzebojeRobiąc kiedyś wegetariańskie burgery upiekłam bułeczki. Tak mi posmakowały, że na stałe zagościły w mojej kuchni! Wspaniale żółte od kurkumy, pikantne od chili i czarnuszki, niesamowicie
Ostra na SłodkoJuż po raz kolejny mam ogromna przyjemność dołączyć do akcji pieczenia chleba z okazji Światowego Dnia Chleba. Jak co roku wybór nie jest łatwy, bo czym
Polska ZupaDrożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1
BullioPrzepis na idealne pączki. Pięknie wyrastają, są lekkie i delikatne. W końcu wyszła mi złota „obwódka” 250 ml mleka 50 g świeżych drożdży 0
Bullio