Dziś wam zaprezentuje jagodzianki domowe.Nie są idealne lecz bardzo smaczne i delikatne. Zdjęcie nie oddaje tego co jest w środku ani w smaku. Ciasto drożdżowe
Różowa kuchniaJeśli macie jeszcze dostęp do jagód to upieczcie te pyszne bułeczki. Świetnie smakują jeszcze ciepłe. Do jagodzianek można użyć jagody mrożone, więc można je piec przez
Ewa w kuchniSkładniki: 3/4 szklanki mleka 2% 1 łyżeczka cukru 8 g suchych drożdży 3/4 szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli 600 g mąki 220 ml przecieru
Moje-pitraszenieNa początek lipca czekam bardzo niecierpliwie. Czasy szkolnych wakacji już co prawda dawno minęły, a o urlopie ciągle jeszcze tylko marzę, ale w ostatnich latach C
Pożeraczka, czyli raz adobrzeChleb inny niż te, które do tej pory jadłam. Chleb z samych nasion, bez mąki, drożdży, zakwasu... Łatwy i szybki do zrobienia, bez konieczności wyrabiania. Miękki
Domowa cukiernia EwyDrożdżówki z serem i jeżynami 2016-08-02 12:51:38 Ilość porcji: 10 Jak już niejednokrotnie wspominałam ciasto drożdżowe to jedno z takich silnych, olfaktorycznych
Wędrówki po kuchniZachęcam do przygotowania domowego chleba idealnego na tosty .Pewnie myślicie ,że upieczenie takiego chlebka jest trudne i pracochłonne, więc mówię wam nieeeeeeeeeeeee i
Różowa kuchniaWitajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości. Bardzo lubię sobie
Rozpustne gotowanie