Jesień i zima pachną cynamonem. Podobnie jak bułeczki, które dzisiaj upiekłam. Przepis zauroczył mnie od razu ze względu na zdjęcie jakim został opatrzony. W czasie pracy
Dzieje kuchennej WiewióryMoje kolejne wspólne Wypiekanie na Śniadanie i pyszny chlebek. Akurat mam wolne trzy dni, mogę spokojnie i bez nerwów poszaleć w kuchni. Piątek zaczynam o chleba
Magiczne Życie MartyPowoli zaczynam się oswajać z porannym wstawaniem, choć muszę przyznać, że nie było łatwo. To chyba już ten wiek, bo … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniJak już kiedyś pisałam piekę sama chleb . Doszłam w tym do takiej wprawy że wszystko odmierzam na oko.Ale ten dokładnie sprawdziłam wszystkie miarki aby podać w
Eli GotowanieOLIWKOWY CHLEBEK to wspaniały ,lekko wilgotnawy , wprost idealny na przekąski . Taki mniam-mniam , jak moja wnuczka mówi . Po wyciągnięciu z pieca, zawsze muszę go ukryć . W
Eli GotowanieTo mój ulubiony chleb . Po upieczeniu jest lekko wilgotny , i długo zatrzymuje świeżość.
Eli GotowanieSkładniki 80dkg mąki 650 lub 700 lub 750 20 dkg mąki kukurydzianej 2 cebule 2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek 700 ml wody
Eli GotowanieOd jakiegoś czasu razem z moim M. próbujemy swoich sił w pieczeniu i jak do tej pory mieliśmy na swoim koncie trzy fiaska, pierwsze bułeczki były
Przepysznik - BLW i nie tylkoSą takie dni, jak dziś, kiedy człowiek budzi się rano, patrzy przez okno i czuje w kościach nadchodzące święta. Śnieg sypał jak szalony przez
Przepysznik - BLW i nie tylkoUmrzeć - tego się nie robi kotu. Bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu. Wdrapywać się na ściany. Ocierać między meblami. Nic niby tu nie zmienione
Przepysznik - BLW i nie tylkoW tych ostatnich godzinach Wielkanocy, chciałam wszystkim, którzy zabłądzą na strony mojego dziennika kulinarnego, złożyć serdeczne życzenia spokojnych i ciepłych świąt, przemoczonego do suchej nitki poniedziałku
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Kiedy byłam małą dziewczynką, typowy Francuz kojarzył mi się z chudym gościem z podkręconym wąsem, w czarnym berecie z antenką, trzymającym
Przepysznik - BLW i nie tylkoJest już co prawda pierwszy dzień lipca i ostatni francuski przepis powinien pojawić się wczoraj, ale niestety zabrałam się za pieczenie trochę za późno i z
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Za
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; }h3 { margin-bottom: 0.21cm; page-break-after: avoid; }h3.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 14pt; font-weight
Przepysznik - BLW i nie tylko