asortyment...jednym z nich jest tortellini [p ierożki z ciasta z pszenicy "durum" ] ...do wyboru są różne rodzaje tortellini ..ja miałam akurat tortellini z prawdziwkami i zrobiłam pyszną sałatkę.. tortellini z prawdziwkami ogórki korniszony ogórek zielony cebula grzyby marynowane papryka konserwowa lub świeża majonez sól morska pieprz Makaron ugotować zgodnie
Moje domowe kucharzeniepolubień" na FB za przybyło więcej..z 172 zmieniło się na 187 ...Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania. Walentynki -dzień zakochanych Pączki bez jajek na gazowanej wodzie Sałatka z tortellini Mielonka drobiowa Gulasz z żołądków Sałatka z makaronem Sałatka z makaronem Pączki z ziemniakami Oponki drożdżowe Mięsko na kanapki
Moje domowe kucharzenieProsta i szybka do zrobienia sałatka.....prawdę mówiąc miała być z dodatkiem majonezu,ale okazało się ,że majonezu w domu brak..więc był sos z torebki -sałatkowy winaigrette.. kawałek sałaty lodowej kawałek polędwicy drobiowej pomidor ogórek makaron wietnamski szczypiorek kubeti o smaku kurczaka sos sałatkowy francuski vinaigrette Kluski -makaron przygotować według wskazówek znajdujących się na opakowaniu [ pokruszyć , zalać
Moje domowe kucharzeniełyżka czarnych oliwek, drylowanych, pokrojonych w półplasterki 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki olej lniany tłoczony na zimno sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy olejem lnianym, doprawiamy do smaku, podajemy
Moja smaczna kuchniamiski i czekamy aż wystygnie. Następnie dorzucamy do niego mięso z kurczaka, kukurydzę, pokrojonego drobno ananasa, starty żółty ser i majonez - dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatkę najlepiej zostawić do "przegryzienia" na minimum godzinę, ale można również jeść od razu po jej przygotowaniu. Smacznego
Emcia Pichcioliwą i doprawiamy. Soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Soczewicę zieloną możemy komponować do potraw z kaszy, ryżu oraz używać jako dodatek sałatek, farszu, past i zup. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1333kJ (315kcal) Białko 24,4g Tłuszcz 1,9g Węglowodany 45,7g Błonnik 8,9g Tiamina
Emcia Pichcibardzo niewielką ilością tłuszczu. Jest źródłem białka i błonnika, niacyny oraz fosforu. Kasza Kuskus jest lekka i sycąca. Polecana do potraw spożywanych podczas upalnych dni. Przygotowuje się z niej sałatki, stosuje jako dodatek do mięs, używa do wzbogacania wypieków kulinarnych. Zastępuje ryż, makaron lub ziemniaki. Więcej ciekawych informacji na temat produktów firmy Sante znajdziecie na ich stronie
Emcia Pichcistosujących dietę lekkostrawną. Kaszę można podawać do dań mięsnych i bezmięsnych jako zdrowy zamiennik ziemniaków czy ryżu. Doskonale komponuje się również z owocami oraz stanowi ciekawe urozmaicenie sałatek warzywnych. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1474kJ (348kcal) Białko 10,5g Tłuszcz w tym kwasy tł. nasycone 2,9g 0,6g Węglowodany w tym cukry
Emcia Pichcipozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz tuńczyka (razem z wodą). Do całości dodajemy majonez wraz z pietruszką i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatka smakuje najlepiej, gdy pozostawimy ją na ok. godzinę do przegryzienia
Emcia Pichciobieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Ananasa kroimy w kostkę. Do miski przekładamy wszystkie przygotowane składniki i zalewamy jogurtem naturalnym. Całość mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje, gdy jest lekko schłodzona
Emcia Pichciwegańska wersja mojej ulubionej sałatki :) Składniki na 3-4 porcje. Składniki: 1 worek ryżu brązowego 1/2 kostki tofu wędzonego PolSoja (ok. 90 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 4 plastry ananasa z puszki Pieprz, sól, słodka papryka w proszku Przepis: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego
Emcia Pichciminut. Odcedzamy Pozostałe brokuły rozkładamy na talerzu sałatkowym,dodajemy umyte i osuszone pomidorki czereśniowe pokrojone na ćwiartki, soczewicę oraz porwaną mozzarellę i podajemy z brokułowym pesto ułożonym na sałatce
Moja smaczna kuchniapaprykę wrzucamy do miski sałatkowej, mieszamy z umytą, osuszoną i posiekaną natką. Jogurt mieszamy z 6 ząbkami przeciśniętego przez praskę czosnku, dodajemy sól, pieprz oraz paprykę w proszku. Mieszamy. Sałatkę możemy serwować wymieszaną z jogurtem lub podać z ,,kleksem" jogurtu
Moja smaczna kuchniaSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka
Czerwień i błękitWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Sałatka z łososiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje