bułki - 33426 przepisów (strona:1483/2229)

Potrawka z fasolki szparagowej 141

sezon z fasolką szparagową czekam z wielkim utęsknieniem. W moim rodzinnym domu zawsze podawało się ją jako dodatek do dań mięsnych- polaną masłem i tartą bułką. Czasami mama robiła też przepyszną zupę fasolową - doprawioną na słodko-kwaśno. Szukając dalszych pomysłów na wykorzystanie kulinarne tego wspaniałego warzywa trafiłam na przepis od koleżanki mamy, który zalegał w notatkach ładnych kilka lat. Potrawka

Pobite gary Barbary
Mielone z piekarnika 998

wieprzowego, które przyprawiłem łyżeczką soli,  2 łyżkami majeranku, płaską łyżeczką pieprzu, dodałem też sporo wyciśniętego  czosnku. Wszystko dokładnie wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno. Smacznego

chleba naszego
Bułki musli 153

domowa bułeczka :) Myślę, że większość z Was spokojnie znajdzie w domu składniki do przygotowania takich bułek. Składniki: 2-2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki dowolnego musli 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki suszonych drożdży 1 łyżeczka miodu 1 szklanka ciepłej wody Sposób przygotowania: 1. Do miski wsypać mąkę, sól, płatki, drożdże i miód. Wymieszać. Powoli wlewać ciepłą wodę i cały

Kuchnia domowa Ani
Ziołowo-serowe kotleciki z bakłażana (Cotolette di melanzane con erbe e parmigiano) 116

grubości   1 cm. Przygotowujemy 3 miseczki. W pierwszej mieszamy mąkę z dodatkiem soli i pieprzu . W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka ze startym parmezanem  a w trzeciej bułkę tartą  z ziołami  prowansalskimi. Plasterki bakłażana najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku a na koniec w buł ce tartej. Kotleciki smażymy w głębokim

La grande e la piccola cuoca
Pasztet z cukinii z kaszą kuskus – wyśmienity 631

cukinii. Dodać kaszę kuskus i starty żółty ser. Następnie wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, przyprawy według uznania i oliwę.   Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy oliwą i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej masę, wyrównujemy wierzch i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gdy pasztet się zarumieni wyłączamy piekarnik i odstawiamy do wystygnięcia. A później? Później

Niunioki
Razowe buleczki czosnkowe 158

drożdży (4 g) 30 g roztopionego masła w temperaturze pokojowej 1 czubata łyżka cukru (20 g) 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego mleko do posmarowania bułek  PASTA CZOSNKOWA: 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek szczypior z 2 główek czosnku lub natka pietruszki pieprz sól Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy na gładkie ciasto. Można

Kuchnia od dwojga
Fasolka szparagowa w bułce tartej (doskonała do obiadu) 183

Hej! Fasolka szparagowa to świetne warzywo, które możemy wykorzystać jako przystawkę do obiadu. Super szybko się ją przyrządza, a zarazem bardzo prosto. Jedzmy ją więc dopóki

Tylko pysznie
Krokiety z piekarnika 246

orzechów włoskich. Nie dość, że są o wiele zdrowsze, to do tego niesamowicie dobrze smakują. Oczywiście, jeśli chcecie zastąpić orzechy, to droga wolna. W ich miejsce możecie użyć chociażby bułki tartej, ale zachęcam do stestowania mojej propozycji. Liczę na to, że krokiety z piekarnika podbiją Wasze serca. Naleśniki do krokietów zrobiłem z przepisu na klasyczne naleśniki z mąki orkiszowej

Blendman
Szaszłyki z grilla 150

uznamy, że już się wszystko upiekło, serwujemy na gorąco... z surówką Po przepis na surówkę kliknij tutaj  surowka-błyskawiczna Można też przygotować pieczywo ...  bułki-z-oregano-i-papryk ą Jak również dodać jakąś sałatkę   salatki-surowki Polecam wszystkim !  Smacznego

chleba naszego
Fasolka szparagowa z boczkiem, grzankami i cheddarem 124

odżywcze, witaminy i również bardzo smaczna. Korzystajmy więc z niej póki możemy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można przygotować z niej zupy lub podać najprościej, czyli z cząbrem i bułką tartą. Składniki: 200 g fasolki szparagowej 50 g wędzonego boczku 1 kromka pszennego chleba 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżka startego cheddara lub parmezanu 1 łyżeczka masła pieprz Przygotowanie: Fasolkę szparagową

Oryginalny smak
RUSKIE KOTLETY 182

smakują wybornie 😊 Składniki na 2 porcje: - 400 g ziemniaków - 150 g twarogu chudego - 1 jajo - 40 g cebuli - koperek - tłuszcz do smażenia - łyżeczka mąki kukurydzianej Opcjonalnie panierka: - 1 jajo - bułka tarta Przygotowanie: 1. Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i tłuczemy. (chyba, że macie z poprzedniego dnia) 2. Twaróg kruszymy i wrzucamy do ostygniętych ziemniaków, dodajemy koperek wedle uznania. Tłuczemy wszystko ponownie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jagodzianki. 138

minut do napuszenia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przestudzone bułeczki można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Można też do białka którym smarujecie bułki dodać łyżkę cukru pudru, wtedy wierzch bułeczek będzie słodki od razu po upieczeniu

Agusiowe smakołyki
Placki ziemniaczane, wersja podstawowa. 143

samą sprawą. Dlatego postanowiłam  opublikować raz jeszcze, przepis na placki ziemniaczane. Należy pamiętać,  że plaski ziemniaczane to potrawa ziemniaczana i bezglutenowa, nie zawierają mąki, kaszki, bułki tartej itp. kg ziemniaków średnia cebula 2 jajka sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na gęste sito lub kawałek gazy, można

Dieta moja pasja
Klopsiki w sosie pomidorowym 534

koncentratu pomidorowego 1 marchewka 1/4 pietruszki korzeń garść natki pietruszki 1/2 kostki rosołowej 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki   Składniki na klopsiki: 500 g mięsa mielonego 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/4 posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz Wszystkie składniki na klopsiki mieszam. Rękami zmoczonymi w wodzie formuję kulki i obtaczam je w mące. Smażę na oleju

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania