bułki - 33426 przepisów (strona:1488/2229)

Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 527

ognia, ostudzić. Cały czas miksując lub mieszając rózgą dodawać po 1 jajku. Na koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać. Spód i boki tortownicy (24 cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać brownie i piec ok 15 minut w 180 stopniach. Sernik: Gdy brownie się piecze ucieramy w misce wszystkie składniki na sernik tylko do połączenia. Wylać na podpieczone

Smakołyki Asi
Drożdżówki z serem i rodzynkami . 167

rogi złożyć do środka i nałożyć ser. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej  papierem do pieczenia i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.  Przed włożeniem do rozgrzanego piekarnika bułki posmarować mlekiem. Piec  w temperaturze 180/190 stopni na złoty kolor około 15/20 minut. Cukier puder mieszamy z wodą lub mlekiem ma mieć konsystencję gęstej śmietany i lukrujemy bułeczki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone z indyka z cukinią 180

Wszak jeszcze sezon na nią trwa!)- w sam raz! 😊 Około 8 sztuk: * pierś z indyka- 300 g * starta cukinia- 130 g (pół średniej) * jajko- 1 szt. * cebula- 1 mała * bułka tarta- 4 czubate łyżki * sól, papryka czerwona- po 1 łyżeczce * pieprz- 1/2 łyżeczki * olej rzepakowy- 1 łyżeczka + do smażenia Na 1 łyżeczce oleju zeszklić drobniutko posiekaną cebulę. Pierś z indyka

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto jogurtowe z czekoladą i wiśniami (szybkie i tanie) 124

naprzemiennie olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Na końcu wmieszać aromat i posiekaną czekoladę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki należy przełożyć masę. Na wierzchu ułożyć owoce. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (do tzw. "suchego patyczka") około 50 minut w 180 stopniach. Jeszcze ciepłe

Di gotuje
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 229

grudek mąki, nie jest wymagane tu długie mieszanie . Ciasto wyjdzie dość rzadkie - nie przejmować się, takie ma być! Na koniec wmieszać delikatnie świeże jagody.   Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wylać do niej ciasto.  Wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec około 40 minut - czas pieczenia mocno zależy od specyfiki posiadanego piekarnika, najlepiej stan upieczenia sprawdzać

Grunt to przepis!
Jogurtowe ptasie mleczko z truskawkami na kakaowym biszkopcie 293

żółtka i delikatnie wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao przesiać przez sitko i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Mieszając już bardzo delikatnie. Dno blaszki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy. Blaszka o wymiarach 20 x 25 cm. Biszkopt thermomix nałożyć motyle, dodać żółtka i trochę cukru, ubijać 1 minuta, obroty 3,5 wylać żółtka, umyć

Kuchnia Pokoleń
Marmurkowa babka z truskawkami 165

pasek i owijam jak cukierka. Końce sklejam, i górę też. Chodzi o to żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia i nie przykleiło się do formy. Formę smaruję masłem, wysypuję bułka tartą, i układam roladę sklejonym do góry. Odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Na wierzchu układam połówki truskawek. Kruszonka: Do miski przesiewam mąkę, dodaję masło i zarabiam palcami. Na końcu dodaję

wesoła kuchnia
Placek drożdżowy bez wyrabiania. 134

dodajemy lekko podgrzane mleko i olej. Całość zasypujemy mąką i odstawiamy na 2 godziny (nie mieszać). Po 2 godzinach składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto kładziemy umyty owoc. W osobnej misce ugniatamy ze sobą masło, cukier i mąkę tworząc kruszonkę. Posypujemy nią wcześniej ułożony owoc. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Magia jedzenia.
Biszkopt z budyniem i truskawkami 213

cukier i cukier waniliowy, ubijamy. Na koniec dodajemy mąkę i żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.  Formę o średnicy 24cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt

Czerwona Porzeczka
Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką 165

laski wanilii czarna porzeczka Dodatkowo: cukier puder Przygotowanie: Naleśniki: Płatki kukurydziane wsypać do foliowego woreczka i rozbić tłuczkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta (mają wyglądać jak gruba bułka tarta). Następnie dodać przesianą mąkę, jajko, mleko, olej i syrop klonowy. Zmiksować. Rozgrzać patelnie teflonową i wlać porcję ciasta podnosząc i kręcąc patelnią tak, aby ciasto pokryło warstwą dno. Smażyć

Oryginalny smak
Zielone kopytka ze szpinakiem 147

czym jeść kopytka szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki na zielone kopytka: 350 g ugotowanych ziemniaków 100 g liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko około 200 g mąki pszennej

kolorowotorcikowo
Kluski na parze. 158

Kluski na parze, to drożdżowe bułki gotowane na parze. Mają różne nazwy np.buchty, parowce, pampuchy. Można je jeść na słodko lub na słono. U nas tym razem na słodko bo z sosem truskawkowym. Pyszne są też z sosem pieczeniowym i mięskiem :) Nie zależnie z czym podacie, zawsze będą smakować znakomicie :) Zachęcam Was do zrobienia takich klusek, tym bardziej, że zaczyna

Agusiowe smakołyki
Biszkopt idealny 146

jeszcze chwile ubijamy. Na koniec do masy jajecznej wsypujemy partiami przesiane mąki, Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą lub druga wersja, którą częściej stosuję spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków już nie smarujemy. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Ucierane ciasto z truskawkami - bezglutenowe 200

maślanki. Całość nie może być lejąca, powinna dawać się przekładać łyżką a wyłożone na blachę nie powinno rozpływać się. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ja użyłam dużej tortownicy. Rozprowadzić w miarę równomiernie po całej powierzchni blachy przy czym nie trzeba być super dokładnym bo w trakcie pieczenia ciasto wyrówna się i wypełni blachę

Ze smakiem bez glutenu
Pierogi z soczewicą czerwoną 147

Przepis został zaczerpnięty ze strony, przepisy Tesco. Składniki: Ciasto : mąka - 80 g gotowana woda - 65 ml sól- szczypta Farsz : 75 g czerwonej soczewicy cebula - 1 szt masło - 2 łyżki bułka tarta - 2 łyżeczki białko jajka - 1 szt majeranek - 1 łyżeczka sól i pieprz Okrasa : tłuszcz cebula - 1 szt Sposób przygotowania: Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wsypać szczyptę soli

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania