bułki - 33426 przepisów (strona:1482/2229)

Pasta z jajek i pomidorów suszonych 143

śmietanę i majonez, które również trafiają do miseczki. Całość solimy i pieprzymy według uznania, po czym dokładnie mieszamy w celu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowe. Pastę nakładamy na chleb bądź bułki. Zajadamy ze smakiem. Koszt: 15 zł (porcja na kanapki dla 4 osób) Przygotowanie: 30 minut Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek

Kuchennyviral.pl
Zebra. 94

miksując wlać olej i wodę. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej, a do drugiej 3 łyżki kakao. Zmiksować. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylewać łyżką lub chochelką na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto polałam polewą z białej czekolady. Czekoladę połamałam na kawałki

Agusiowe smakołyki
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi 198

można przygotować na wiele sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z prażonymi migdałami czy po prostu młoda fasolka z masełkiem i bułką. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe(około 600-800g) 500g chudej karkówki 200g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych 3 g grzybów suszonych przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek,czosnek, cebula 2 łyżki

Kuchnia Beaty
Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 199

mięsa rozłożyć plastry sera i suche przesmażone pieczarki.Położyć gałązki natki pietruszki. Zawinąć w roladkę, Zwinąć od strony dłuższego boku. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladę najpierw w jajku potem w bułce tartej. Zrobić to dwukrotnie. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Zacząć obsmażanie od strony gdzie rolada się kończy. Wyjąć patyczki. Płat folii spożywczej rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
sałatka z kuskus 156

papryki czerwonej 100 g ogórka korniszona lub kiszonego 50 g polędwicy lub kiełbasy z indyka  50 g kukurydzy konserwowej 50 g kaszy kuskus - lub bułka grahamka 2 łyżeczki oleju lnianego/oliwy z oliwek Przygotowanie: kaszę przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania (zalewamy wrzątkiem trochę powyżej kaszy i odstawiamy na kilka minut - akurat na czas przygotowania sałatki) paprykę, ogórka

Gotowanie z pasją
Jagodzianki (zdrowa wersja) 176

ksylitol, wymieszać. Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, wlać do mąki, dodać jogurt, jajko i roztopione masło. Dokładnie zagnieść i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie formować bułki, do środka wkładać jagody (wziąć do ręki trochę ciasta, uformować placek, na środek nałożyć jagody, zlepić). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec około 20 minut w 180 stopniach góra-dół

Fabryka pomysłów
pulpeciki drobiowe z suszonymi pomidorami i ananasem 172

ciekawe, pyszne naprawdę warte spróbowania. składniki na pulpeciki: 500 g mięsa mielonego z indyka / kurczaka 2 łyżki pikantnego ketchupu łyżeczka oregano szczypta kurkumy łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki tartej bułki sól pieprz Wszystkie składniki wymieszać i uformować małe pulpeciki. Usmażyć na oleju słonecznikowym lub rzepakowym. składniki na sos: 12-13 suszonych pomidorów w oleju ziołowych puszka ananasa w syropie

cukrem pudrem posypane
Murzynek – klasyczny przepis 196

dodać do masy. Do białek dodać szczyptę soli, a następnie ubić na sztywną pianę. Pianę z białej dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę keksówkę wysmarować masłem, posypać bułką tartą lub mąką. Wlać masę i wstawić do piekarnika. Piec około 40 – 50 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Po 20 minutach pieczenia można wzdłuż blachy zrobić płytkie

Taste and Cook
Gulasz z indyka w sosie własnym 512

Dzisiaj pomysł na najprostszy i bardzo smaczny gulasz z indyka w sosie własnym podany z kluskami twarogowymi i fasolką szparagową wraz z dodatkiem podrumienionej bułki tartej. Poniższy gulasz przygotowałam w szybkowarze, dzięki któremu danie było gotowe w ciągu 30-35 minut! Poniższy gulasz jest świetny w smaku, a mięso rozpada się pod wpływem nacisku widelca. Taki gulasz możecie przygotować

Ugotować
Ciasto jogurtowe z jagodami 164

połączenia składników.Wlewamy olej.Mąkę przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty składników i mieszamy. Formę dużą tortownicę 24 cm smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą,przekładamy 1/3 ciasta i posypujemy jagodami,następna warstwa ciasta i jagód( trzykrotnie przekładamy )Pieczemy  przez ok 45 min w temp. 180C Ostudzone posypujemy  cukrem pudrem

Różowa kuchnia
Serowe knedle z batatami 111

kluski z serem smakują wybornie więc polecam je o każdej porze roku. Wystarczy polać je śmietaną i posypać cukrem i cynamonem aby obiad był gotowy. Można jednak polać je bułką zrumienioną na maśle i wtedy smakują wytrawnie, polecam. Serowe knedle z batatami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotleciki z czerwonej soczewicy 130

dobrze odsączam. Blendujemy,  ale nie na całkowicie  jednolitą  masę,  doslownie cztery ruchy  blendera:) Płatki  owsiane mielimy,   są  one w zastepstwie bułki  tartej:) Wsypujemy je do soczewicy,  odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodajemy jajko,  masło,  pietruszkę, przecisnięty czosnek/ lub wsypujemy granulowany, sól,  pieprz.  Dokładnie  mieszamy

Mamuśka wraca do formy
Pulpety w sosie koperkowym 134

cebulę, płatki mieszamy,  przyprawiamy solą,  pieprzem,  czosnkiem i łyżeczką  koperku. Jeżeli  masa nadal nie nadaje sie do formowania można  dodac łyżkę  bulki tartej. W garnku gotujemy wodę  z kostką  bulionową,  ilość  potrzebna do przykrycia pulpetów. Z mięsa  formujemy kulki i wrzucamy do bulionu,  dusimy pod przykryciem

Mamuśka wraca do formy
Pulpety w sosie warzywnym 163

wystąpił, zamiennie-bo jogurtu zabrakło :)) Kostka rosołowa Sól, pieprz Płatki moczymy w mleku ok. Pół h. Do miesa dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę,odciśnięte płatki, jajko, bułkę i przyprawy. Całość mieszamy i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę i gotujemy ją razem z kostką, tartą  marchewką i pietruszką, pokrojonym w cienkie krążki porem, drobno posiekaną papryką. Gotujemy

Mamuśka wraca do formy
Pulpety z indyka z cukinią i marchewką w sosie pomidorowym 152

tarce o grubych oczkach)  1 średnia marchewka (także starta) 1/2 cebuli (bardzo drobno posiekane)  1 jajko 1/2 szklanki płatków owsianych (rozdrobnionych w blenderze)  2 łyżki bułki tartej 3 łyżki otrebów, np. Żytnich 2 łyżeczki czosnku granulowanego, przyprawa do mięsa mielonego ( no z tym akurat poszłam na łatwiznę :P) 1 łyżeczka pieprzu ziołowego SOS  1 łyżeczka oliwy

Mamuśka wraca do formy

Proponowane wyszukiwania