bułki - 33426 przepisów (strona:1475/2229)

Ciasto Czekoladowa Śliwka 863

suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką, do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 15 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia.   Krem budyniowo - maślany: Połowę ilości

Opowieści z piekarnika
Ciasto Krówka 359

pieczenia oraz startą czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec około 25 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu lekko przestudzić w formie następnie wyjąć i całkowicie wystudzić. Blat kokosowy : Białka ubić na sztywno. Następnie

Opowieści z piekarnika
Kostka wiśniowa 229

składniki i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez 20 - 25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty

Opowieści z piekarnika
Torcik czekoladowy ( walentynkowy ) 156

zmiksować do połączenia. Dodawać śmietanę na przemian z suchymi składnikami i mieszać szpatułką lub łyżką tylko do połączenia. Ciasto przełożyć do formy w kształcie serca wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą/mąką. Wyrównać. Piec około 25 minut w temperaturze 170°C ( najlepiej z grzaniem góra - dół ), do suchego patyczka. UWAGA: Moja foremka mierzyła w najszerszym miejscu 23 cm. Zamiast

Opowieści z piekarnika
Kremowe ciasto cytrynowe 157

mąki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką.  Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/mąką, wyrównać. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt lekko przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć do całkowitego wystudzenia

Opowieści z piekarnika
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5789

łyżką, do połączenia się składników. Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Beza czekoladowa

Opowieści z piekarnika
Czekoladowo - orzechowe ciasto z suszonymi śliwkami 195

połączenia. W trakcie dodawania piany wsypać pokrojone śliwki. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28x9 cm, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą/mąką. Wyrównać. Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć, chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć

Opowieści z piekarnika
Karpatka 189

będzie dobrze wyrobione/napowietrzone. Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części. Jedną część ciasta rozprowadzić w formie o wymiarach dolnych 24 x 34 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką lub bułka tartą. Wyrównać. Piec w temperaturze 200°C przez około 25 minut, do ładnego zrumienienia ciasta. W trakcie pieczenia nie należy otwierać piekarnika, gdyż ciasto opadnie. W ten sam sposób upiec

Opowieści z piekarnika
Pomarańczowa drożdżówka z rodzynkami 136

miejsce do wyrośnięcia/do podwojenia objętości - około 1,5 godziny.  Przygotować formę keksówkę o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm - wysmarować ją masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą.  Wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrobić. Przełożyć je do przygotowanej formy, wyrównać. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na drugie wyrastanie -  na około 25 minut. Ciasto powinno

Opowieści z piekarnika
Babka ajerkoniakowo - kawowa 144

kawy była trochę większa ). Do foremki na babkę o pojemności około 1,5 litra i średnicy w najszerszym miejscu około 20 - 23 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyłożyć jasne ciasto, wyrównać. Na to wyłożyć ciasto kawowe, wyrównać. Piec w temperaturze 175°C przez około 40 minut, do suchego patyczka. Upieczoną babkę chwilę przestudzić w formie, następnie

Opowieści z piekarnika
Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 264

łyżeczka )  Wykonanie: Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować tortownicę o średnicy 21 - 22 cm: spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą. Mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Masło roztopić wraz z czekoladą w kąpieli wodnej, odstawić do wystudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą

Opowieści z piekarnika
Migdałowa szachownica 819

ciasta ( najlepiej robić to szpatułką, nabierając powietrza od spodu ).  Ciasto przelać do keksówki o wymiarach dolnych około 29 x 9 cm,  wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 45 minut w temperaturze 170°-175° C, do suchego patyczka. Po upieczeniu przez kilka minut przestudzić w foremce, następnie przełożyć na kratkę i odłożyć do całkowitego

Opowieści z piekarnika
Ciasto na maślance ze śliwkami 138

suche. W drugiej misce wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka). Do składników mokrych dodajemy stopniowo suche i mieszamy. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i lekko obsypaną bułką tartą, wylewamy masę. Na wierzchu układamy śliwki Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu, przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem

Lena Gotuje
Kotlety z buraka i kaszy jaglanej 323

łyżeczka suszonego tymianku 1 garść posiekanej świeżej pietruszki 1 jajko (wysokiej jakości) 2 łyżki mąki (u mnie mąka pszenna z otrębami) sól morska oraz świeżo starty pieprz(opcjonalnie) oliwa bułka tarta Wykonanie: Buraki należy upiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez niecałą godzinę z termoobiegiem. Powinny być al dente. Kaszę jaglaną przepłukać kilka razy na sicie, następnie przełożyć

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania