bułki - 33926 przepisów (strona:1466/2262)

Krucha tarta ze śliwkami 153

posiekać nożem, następnie szybko zagnieść na kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, nakłuć widelcem i piec ciasto w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut.  śliwki przełożyć do garnka i zasypać cukrem, następnie zasypać cukrem i gotować na małym

Niezły Młynek
Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 372

średnim ogniu od czasu do czasu mieszając .Jak kluski wyraźnie się powiększą i wypłyną to znak,że są gotowe. Kluski można podać z dowolnym dodatkiem z sosem,z bułką tartą. Mi zostało farszu dlatego podałam kluski właśnie z nim :) Polecam gorąco-są pyszne,sycące  i łatwe w przygotowaniu :) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
szybkowar-domowy dżem z ciemnych winogron z czekoladą... 217

czystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron z czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
LEŚNY MECH Z MASCARPONE 239

miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajecznej i zmiksować. Nastepnie dodać szpinak i wymieszać całość łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i obsypać bułka tartą. Ciasto przełożyć do formy. Piec w temperatury 180 °C (grzanie góra dół) około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Po ostudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta na wysokości

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto ze szpiankiem 223

miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i zmiksować. Nastepnie dodać szpinak i wymieszać całość łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i obsypać bułka tartą. Ciasto przełożyć do formy. Piec w temperatury 180 °C (grzanie góra dół) około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Upieczone wyjąć z piekarnika, pozostawić na chwilę w formie, następnie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto marchewkowe 225

soku. Następnie odsączoną marchewkę dodać do masy i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do okęgłej blaszki o średnicy 25 cm (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarownej margaryną i obsypaną bułką tartą). Piec w temperaturze 180oC (grzanie góra dół) przez około 45-50 minut. Po ostygnięciu ciasta przekroić je w poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Bułeczki ślimaki z pysznym nadzieniem 143

jest zdecydowanie bardziej poręczne, bo łatwiej potem wyjąć blaszkę łapiąc za rączkę - oczywiście przez rękawicę kuchenną. Czas pieczenia 1 godzina w temp 160 stopni C, grzanie dół piekarnika. Bułki wyjmujemy z pieca i dajemy im około 15 do 20 minut aby troszkę przestygły. Po tym czasie można konsumować, bo dłużej i tak się nie wytrzyma ehheheh Są przepyszne

SMYKWKUCHNI
Tarta Z Jarmużem, Kurczakiem i Mozzarellą 214

osuszamy. 3. Jajko oraz białko roztrzepujemy ze śmietaną, serem żółtym oraz przyprawami na koniec dodajemy jarmuż pokrojony na drobno. 4. Foremkę na tartę smarujemy masłem/margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wylepiamy ciastem, nakłuwamy gęsto i podpiekamy w piekarniku w 200 stop. przez około 10-15 minut. 5. Na lekko przestudzony spód wykładamy nadzienie i pieczemy całość w 180 stop

Gotowanie...to proste !
Nutella bananowa, czyli krem czekoladowy z bananów 453

dopiero teraz... A może już znacie domową Nutellę z bananów? U mnie znika w mgnieniu oka, najczęściej łyżką prosto po przygotowaniu! Doskonale sprawdzi się też do posmarowania naleśników, bułki, czy lekkiego pieczywa ( Sonko ze słonecznikiem jest pyszne) oraz jako dodatek do przeróżnych deserów. To taka zdrowa słodkość.... Banany są bogate w magnez i potas, tak jak i surowe kakao

Di gotuje
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 132

Składniki na 2 keksówki (36x12) -3 cukinie  -2 marchewki -5 jajek  -2 ząbki czosnku -300 g sera żółtego -2 duże cebule  -1 i 1/4 szklanki bułki tartej (u mnie domowa żytnia) -3/4 szklanki oleju -1 łyżka tymianku -1 łyżka ziół prowansalskich  -1 łyżeczka gałki muszkatołowej  -1 łyżeczka ostrej papryki -natka zielonej pietruszki wedle uznania

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kiszona kapusta z pomidorami i boczniakami 186

Poza tym ugotowałam też pomidorową i dyniową (najprostszą z możliwych, o której niebawem napiszę na blogu). Nie byłabym sobą gdyby na śniadanie nie pojawiła się jakaś bułka, tym razem chałka z rodzynkami i cynamonem, a na deser ciasteczka... owsiane i piernikowe... no dobrze, dość już o tym czym dzisiaj pachnie u mnie w kuchni.  Dzisiaj zapraszam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Quiche z figami i kozim serem 169

/swojego wybranka w myśl zasady: przez żołądek do serca . Ale nawet jeśli nie potrzebujecie robić popisu swoich kulinarnych zdolności (z tą tartą to nie problem, bo jej przygotowanie to bułka z masłem), to zwyczajnie warto ją upiec. U mnie quiche z figami i kozim serem gości już tradycyjnie każdej jesieni i zdecydowanie nadal jest to jeden z moich ulubionych przepisów

Food Square
JESIENNE CIASTO KOKOSOWE ZE ŚLIWKAMI 158

cytryny, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone na duże kawałki śliwki i za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać do keksówki o wymiarach 34,5x15,5 natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą.  Pięć 45 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni celsjusza.     Rady: cytrynę najlepiej umyć płynem do naczyń i spłukać dokładnie zimną wodą, gdyż skórka cytryny pokrywana jest

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z gruszkami 291

razie zbyt gęstej konsystencji dodać więcej mleka) Sposób wykonania: Składniki na ciasto szybko wyrabiamy, zawijamy w woreczek i dajemy do lodówki na poł godziny. Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wałkujemy, najlepiej między folią tak jak to widać na poniższym zdjęciu. Wykładamy ciasto do foremki i wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem, wkładamy

Wypieki Rene
Pieczeń kebab-gyros na kanapki 508

Potrzebujemy 1 kg mielonego: 500 g łopatki wieprzowej i 500 g wołowiny, 2 jajka, 1 cebulę,  łyżkę suszonego czosnku, 2 czubate łyżki przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej. . Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie mieszamy. Żeby sprawdzić czy jest dobrze przyprawione, smażymy małą porcję i smakujemy. Przyprawiamy  wg swojego smaku, jak ktoś chce ostre dodajemy

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania