bułki - 33926 przepisów (strona:1467/2262)

Ciasto salceson z jabłkami 339

masa. Następnie dodajemy do ubitych jajek następujące składniki: kakao, cynamon, sodę, proszek do pieczenia, mąkę. Na sam koniec ciurkiem wlewamy olej. Prostokątną blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką bądź bułką tartą. Do masy wrzucamy jabłka i mieszamy wszystko razem. Możemy odnieść wrażenie ,że ciasta jest za mało czy też jest za gęste ale proszę się tym nie przejmować. Wszystko wylewamy

W Moim Magicznym Domu
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 210

Składniki na 2 keksówki (36x12) -3 cukinie  -2 marchewki -5 jajek  -2 ząbki czosnku -300 g sera żółtego -2 duże cebule  -1 i 1/4 szklanki bułki tartej (u mnie domowa żytnia) -3/4 szklanki oleju -1 łyżka tymianku -1 łyżka ziół prowansalskich  -1 łyżeczka gałki muszkatołowej  -1 łyżeczka ostrej papryki -natka zielonej pietruszki wedle uznania

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zupa gulaszowa 167

Dzisiaj mam dla Was rozgrzewającą propozycję na listopad. Pyszna zupka gulaszowa, idealnie komponuje się z bułkami własnej roboty. Ktoś ma na nią smaka? U nas zawsze gości na stole we Wszystkich Świętych, taka tradycja się przyjęła. Zapraszam i życzę smacznego :). Składniki: 400 g mięsa na gulasz 1 cebula - w kostkę 3 ząbki ząbku przeciśnięte przez praskę 2 marchewki 1 korzeń

Trufelkowo
sernik z wiśniami + kilka słów o Toruniu :) 208

Białka ubić na sztywno. W drugiej misce zmieszać mikserem ser, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, miąższ z wanilii, sok z cytryny oraz ubite białka. Całość przełożyć do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą i piec ok 30 minut. Po tym czasie wymieszać śmietanę z cukrem pudrem i wylać na wierzch sernika i piec jeszcze 15 minut. Schłodzić. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier

Trufelkowo
Ciasto z awokado w pistacjowej posypce 166

filiżanka posiekanych pistacji Wykonanie: Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę, obrać ze skórki, skropić limonką i zmiksować blenderem. Formę do ciasta o długości ok 25 cm wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą lub kaszką. Piekarnik nagrzać do ok 175 stopni, funkcja góra/dół. Masło zmiksować na jednolitą masę z cukrem, dodawać po jednym jajku dalej miksując do gładkiej konsystencji. Przesianą

Trufelkowo
Pomarańczowa babka żółtkowa 142

puszystą masę, potem stopniowo dodać po jednym żółtku, cały czas ucierając maślaną masę. Następnie dodać stopniowo mąkę na przemian ze śmietanką. Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy na babę. Piec ok 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem. Smacznego

Trufelkowo
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 172

galaretki 500 ml wody wrzącej 500 g mrożonych truskawek 100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka Wykonanie: Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej ręcznie, z kremem czekoladowym. Wyłożyć spód tortownicy. Schłodzić ok. 30 minut. Przygotować masę serową. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem, dodać twaróg, nadal miksując, stopniowo dodać żelatynę, nadal

Trufelkowo
Bułki orkiszowe z ziarenkami 224

drugie śniadanie polecam pyszne bułki orkiszowe z ziarenkami. Na słodko z konfiturą, lub na konkretnie. Jak kto lubi. Smacznego poniedziałku Kochani!   Składniki na rozczyn: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3 łyżki ciepłego mleka Składniki na ciasto: 2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej, np. TOTA 1 szkl mąki pełnoziarnistej, np. TOTA 50 g roztopionego masła 300 ml ciepłego mleka

Trufelkowo
ucieraniec ze śliwkami... 203

gęste ciasto ciasto rozłożyć do dwóch foremek, jedna jest "na wynos" do pracy męża, do foremki silikonowej 20x11 cm i do okrągłej 20 cm wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką na cieście poukładać wypestkowane śliwki, posypać cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, do suchego patyczka polewę czekoladową roztopić w mikrofalówce

W Mojej Kuchni Lubię
Siedzuń sosnowy vel szmaciak panierowany w jajku i bułce 197

mieszanych. Jeśli uda się Wam znaleść szmaciaka vel kozią brodę, vel siedzunia warto go przyrządzić w panierce. Zapraszam na pyszne jedzenie. Siedzuń sosnowy vel szmaciak panierowany w jajku i bułce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski ze szpinakiem 182

też w składzie twarożek wiejski. Kluski robi się podobnie jak leniwe pierogi . Tylko, że pierogi leniwe robię z twarogu w kostkach, podaję na słodko i polewam masłem ze zrumienioną bułką tartą i cukrem, a te kluski są wytrawne podane z podsmażoną cebulką i szynką. Zamiast twarogu w do tych klusek wykorzystałam twarożek wiejski ze śmietaną i świeży szpinak z naszej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułki na zakwasie z dzikich drożdży z wody zakwasowej z melona 175

wody w której wyhodowałam dzikie drożdże z melona miodowego. Idealna zabawa i znakomity efekt zatem polecam gorąco upieczenie tych bułeczek. Mają chrupiącą skórkę i mięciutki środek, idealne na śniadanie. Bułki na zakwasie z dzikich drożdży z wody zakwasowej z melona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierś z kurczaka w parmezanowej panierce 176

Prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnego kotleta z piersi kurczaka – panierka z parmezanu, bułki tartej i mąki kukurydzianej. Mięso oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki (wielkości średniego kotleta). Jeśli kawałki

Bullio
Chleb mieszany na żytnim zakwasie 183

kiedy go zapach świeżego chleba uwodzi już na schodach.  Myślę, że to właśnie dzieci zapamiętają z dzieciństwa.  Każde z nich ma swoje ulubione pieczywo.  Kochają ciepłe bułki i chrupiące bagietki, ale pan mąż bardzo lubi chleb żytni.  Taki właśnie jest ten który upiekłam. Mięsisty z chrupiącą skórką, o kwaskowatym smaku.  Dzięki domieszce mąki pszenny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Chleb biały bez zaczynu 215

zapomniałam przygotować zaczyn, a bardzo zależało mi na świeżym pieczywie. Jak widać, dla chcącego nic trudnego! Chleb ma jasny i miękki miękisz oraz delikatną skórkę, która bardziej przypomina skórkę bułki, a nie chleba. Chleb biały bez zaczynu 2017-10-01 21:32:17 Z podanej proporcji uzyskałam jeden bochenek o wadze 1 kg. Polecam jednak podzielić ciasto na dwie części

Chlebki.pl

Proponowane wyszukiwania