bułki - 33926 przepisów (strona:1457/2262)

Ciasto na maślance 172

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jabłka Dodatkowo: galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie: Spód formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Całość wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do 180 st. Jabłka przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Margarynę ucierać z cukrami do uzyskania puszystej masy. Dodawać do masy po jednym żółtku

My sweet a life
Murzynek 161

będzie wmieszać białka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. W dwóch partiach przelać do kakaowej masy i delikatnie wmieszać. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.  Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec 40 - 60 min do tzw. suchego patyczka", w zależności od wielkości formy. (Przy formach o małych wymiarach czas pieczenia

My sweet a life
Oreo cake 168

ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. W dwóch partiach przelać do kakaowej masy i delikatnie wmieszać. Ciasto przelać do formy o średnicy 24 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.  Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec 45 min do tzw. suchego patyczka". Wystudzić, ściąć ewentualną górkę i przekroić na dwa placki. Krem biały: Mocno schłodzoną

My sweet a life
Jabłecznik z lukrem 182

proszkiem do pieczenia, przesiekać ze smalcem. Dodać jajka, żółtko, cukier puder, cukier wanilinowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Formę o wymiarach 24x26 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Dno wylepić jedną połową ciasta. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać łyżkę cukru, trochę soku z cytryny i 2 łyżeczki cynamonu

My sweet a life
Leniwce, pierogi leniwe 185

kroić w romby.  Kłaść je na gotująca się wodę. Gotować około 3-5 min od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z cukrem, masłem, owocami lub np. masłem z bułką tartą. Smacznego

My sweet a life
Babka marchewkowo - orzechowa 311

kardamon, wymieszać na gładką masę. Dodać marchewkę i orzechy włoskie i połączyć wszystkie składniki.  Przelać do keksówki o wymiarach 35 x 11 cm (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą).  Piec 1 godzinę w temp 180 st, do tzw suchego patyczka.  Po upieczeniu wyjąć z foremki i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.  Smacznego

My sweet a life
Babka na oleju 358

Cienką strużką wlewać olej, cały czas ubijając. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wmieszać w masę. Dodać mleka i połączyć.  Keksówkę wysmarować masłem (margaryną) i obsypać bułką tartą.  2/3 masy przelać do keksówki. Do pozostałej części dodać przesiane kakao i wymieszać. Powstałą masę przelać na wierzch białej masy.  Piec 75 min w temp

My sweet a life
Babka serowo - cytrynowa 213

Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć. Następnie dodać serek homogenizowany i sok z cytryny.  Przelać do keksówki lub foremki na babkę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą), piec około 50 min. w temp. 180 st. do tzw. "suchego patyczka". (W zależności od wielkości foremki czas pieczenia należy wydłużyć lub skrócić. Do cukru pudru stopniowo dodawać

My sweet a life
Babka czarno na białym 182

pieczenia i przemieszać do połączenia składników.  Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wmieszać.  Połowę masy przelać do keksówki (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą). Do drugiej części masy wsypać przesiane kakao, dodać mleko i dokładnie połączyć. Ciemna masę przełożyć na masę białą. Piec w temp. 180 st. przez około 50 min do tzw. "suchego

My sweet a life
Maślane rogale drożdżowe z dżemem 182

zawsze się da. Nie da się też przed nimi schować tego świeżego, jeszcze ciepłego pieczywa i choć jeszcze się nie zdarzyło, by zjedli w całości choć jedną kanapkę/ bułkę/ rogala, to poskubać muszą :) Najlepiej wszystkie po kolei :) Zapraszam Was wraz z dżemem #lowicz na pyszne śniadanie o smaku #truskawki! Składniki na 10 sztuk: 550g mąki pszennej + odrobina do podsypywania

Kuchnia w czekoladzie
Wilgotny czekoladowy piernik 212

ostudzić. Jajka roztrzepać, następnie dodać do ostudzonej masy. Dodać mąkę z przyprawami i wymieszać. Dodać śliwki i dżem i wymieszać. Formę do pieczenia keksówkę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, wylać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1 godzinę. Ostudzić w foremce, po ostudzeniu owinąć w folię spożywczą. Najlepiej smakuje następnego dnia

Olga Piecze i Gotuje
Focaccia z cebulą i czosnkiem 198

Miękkie, delikatne i puszyste, z puszną prażoną cenulką. Idealne jako dodatek do zupy krem lub barszczu. U nie był barszcz czerwony. Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć

Kuchnia Pokoleń
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso! 221

uszkadza jego strukturę, powodując tym samym szybsze wysuszanie w czasie obróbki. Po drugie przygotowujemy podwójną panierkę – najpierw obtaczamy mięso w mące, a dopiero później w jajku i bułce. Ten prosty trik również zapobiega wysuszeniu. Moc sosu i przypraw Naturalnie nie możemy zapominać o tym, że wprost idealnym sposobem na soczyste filety z piersi kurczaka jest przygotowanie ich w sosie. Pomysłów

CookMag
Kawowe jabłkowe ciasto z orzechami I migdałami 230

Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kawę oraz jogurt. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy lub wysmarowanego masłem i wyspanego mąką lub bułką tartą, prodiża.  Na wierzchu ciasta ułożyć jabłka, delikatnie przyciskając. Oprószyć cynamonem i posypać płatkami migdałami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (termoobieg) przez 50 min. Do ciasta można zajrzeć

CookYourself
Harcha - marokański chlebek 188

Harcha czyli marokański chlebek. Fajna alternatywa dla zwykłych bułek czy tostów na śniadanie. Można go podawać na słodko i wytrawnie, wybór zostawiam zajadającym. Harcha - marokański chlebek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania