bułki - 33926 przepisów (strona:1145/2262)

Z ŁĄKI NA TALERZ: Bułeczki z czosnaczkiem 160

posmarój całą jego powierzchnię pastą z czosnaczku. 7. Zwijaj ciasno w rulon wzdłuż długiego boku. 8. Rulon podziel na 10 równych częsci i z każdej uformuj bułeczkę. 9. Układaj bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 15 min. do ponownego wyrośnięcia. 10. Piecz w 180*C przez 20 min. Smacznego! Buns with Garlic Mustard herb: Ingredients: Garlic Mustard

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KAJZERKI ŚNIADANIOWE. PROSTE I PYSZNE 411

połówek dzielimy na 6 części. Formujemy dłońmi okrągłe bułeczki, które odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nacinamy je na środku (ja mam "przyrząd" do odbijania wzoru na bułkach). Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy dowolnymi nasionkami. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na ok. 20 minut. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st i pieczemy

Walijskie Pichcenie
Chałka litewska 141

Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Chleb francuski wiejski na drożdżach  Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) Nocne kajzerki Chałka litewska  Składniki : zaczyn 125g mąki pszennej (dałam 650) 200ml mleka (lub wody) 6g świeżych drożdży

Obiad gotowy
Bułeczki czosnkowe 133

Z racji tego, że ostatnio dość dużo przesiaduję w domu a w takich chwilach największą frajdę sprawia mi gotowanie, postanowiłam sprawić przyjemność moim dzieciom i upiec

Wielki apetyt
Ekspresowe bułeczki 214

ciasto. . [ Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym thermomiksa  30 sek /obr. 4  ,a następnie  3 min/ Interwał ]  Ciasto podzielić na 6-8 części, uformować bułki (należy je mocno spłaszczyć, bo wyrastają), wstawić do zimnego piekarnika. Piec przez 25 minut w 200 stopniach.Pod koniec pieczenia bułeczki spryskać zimną wodą. Bułeczki po uformowaniu można posmarować jajkiem

Moje domowe kucharzenie
Włoski chleb ciabatta 196

Włoski chleb ciabatta przepis na ciabattę z dodatkiem mąki orkiszowej.  Włoski chleb ciabatta wyglądem przypomina płaską, podłużną bułkę i idealnie sprawdza się do kanapek. Dodatek mąki orkiszowej sprawia, że nie traci świeżości tak szybko, jak pieczywo z mąki pszennej. Nie będę Was jednak czarować opowieściami, że to bardzo łatwy przepis na chleb . Przepis na ciabattę wymaga nieco cierpliwości. Trzeba

Cztery Fajery
Nocne kajzerki 115

łyżka mąki ziemniaczanej 8 g drożdży instant 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 125 ml mleka 125 ml wody 60 ml oleju 1 jajko do posmarowania bułek sezam Przygotowanie: Wieczorem-  wszystkie składniki (poza jajkiem i sezamem) mieszamy, a następnie wyrabiamy (ręcznie lub mikserem) do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Miskę z ciastem przykrywamy folią i wkładamy

Smakowity Blog Kulinarny
Bułeczki drożdżowe po włosku (z serem i pesto) / Italian Style Pesto and Cheese Rolls 120

ciepło, z ciągnącym się serem, ale smakują też świetnie w temperaturze pokojowej. To świetny pomysł na imprezową przekąskę i spotkanie w większym gronie. To ciekawa alternatywa dla zwykłych bułek pszennych. Polecam, smacznego:) Przepis na bułeczki drożdżowe po włosku (z serem i pesto): ciasto drożdżowe: szklanka ciepłej wody, 1 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży, 2 płaskie łyżeczki cukru, łyżeczka soli

Lekcje w kuchni
Bułki pszenne na jogurcie 200

ciepłe miejsce na około 30 minut. Przed pieczeniem wsypać szklankę lodu na dno piekarnika lub spryskać jego wnętrze wodą ze spryskiwacza, para pozwala na uzyskanie pięknej chrupiącej skórki. Bułki pieczemy przez 12 – 15 minut lub do czasu zarumienienia. Po upieczeniu przełożyć na kratkę i wystudzić. Smacznego

KUCHNIA POLSKA
Ciabatta - ciabattki - bułeczki - Pyszne! 168

ilość ciabattek. Ręce możesz oprószyć w mące lub jak ja- polać oliwą. Styl dowolny - zajęcie przyjemne :) Nagrzej piekarnik do 220 stopki bez termoobiegu.  Skrop ścianki piekarnika wodą, wstaw bułki i piecz 20 minut

Cytryna&Co.
Bułki z guacamole 173

staram się nie marnować jedzenia guacamole wylądowało w cieście na bułeczki. I wiecie co ? Były pyszne. Zapraszam do lektury i upieczenia, a jeśli już to zrobicie do wysłania fotki. Bułki z guacamole

Ewa w kuchni
Pasztet szlachecki 153

ząbek czosnku 8 łyżeczek chrzanu 1 łyżeczka kolendry 4 kulki jałowca 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczki pieprzu w ziarenkach 2 ziela angielskie 2 liście laurowe masło i bułka tarta do wysmarowania formy Dzień wcześniej upiec mięso. Opłukać, osuszyć, przełożyć do żaroodpornego naczynia, ułożyć (jedno na drugim) wołowinę, wieprzowinę, podgardle, boczek. Piec 1 godzinę w 180 st. Po upieczeniu ostudzić

moj przepis na