bułki - 33426 przepisów (strona:114/2229)

Zapiekanka z makaronem domowym i kalafiorem 90

Zapiekanka z kalafiorem z makaronem domowej produkcji to danie bardzo delikatne, idealne dla warzywnych niejadków. Oprócz kalafiora zawiera domowy makaron, sos beszamelowy i grubą warstwę przypieczonej bułki tartej. Jest to danie bezmięsne, może być podane na obiad lub na kolację. Jeżeli nie macie czasu zapiekankę z kalafiorem możecie zrobić z gotowym pełnoziarnistym makaronem. Przepis na zapiekankę znalazłam na stronie Olgi(...)białego (twarożku) 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 duże cebule 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki bułki tartej Kalafior ugotować na parze na lekko twardo (al’dente), 10 min od momentu zagotowania się wody, na średniej mocy palnika. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć

moj przepis na
Kalafior pieczony w panierce 670

proste dodatki oraz dobrej jakości, świeży kalafior to podstawy tego prostego przepisu. Jak zrobić kalafiora pieczonego? Kalafior zapiekany w piekarniku to świetna alternatywa dla klasycznego kalafiora w masełku i bułce tartej. Jest bardzo delikatny, kremowy w środku i chrupiący na zewnątrz. Przed panierowaniem i zapiekaniem polecamy kalafiora ugotować al dente. Dzięki temu kalafior będzie krótko w piekarniku i nie wyschnie(...)Przy zakupie kalafiora unikaj tych, które mają ciemne plamki na różyczkach. O świeżości kalafiora poinformują nas również jego liście. Im są ciemniejsze, tym warzywo jest starsze. Pieczony kalafior w bułce tartej to tylko jeden z wielu świetnych pomysłów na to pyszne warzywo. Kalafiora możesz również przygotować w cieście piwnym, w rękawie, z warzywami oraz na patelni. Jest również świetną bazą

Kuchnia Na Wypasie
Placki z soczewicy i głąbów 108

czerwoną soczewicą i uzyskałam pyszne placki, których część poszła na obiad, a część do burgerów. Składniki (na 10 placków): 200 ml czerwonej soczewicy głąby z dwóch brokułów czerstwa bułka jajko pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki pół łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta kminku sól pieprz ewentualnie: 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia Soczewicę wypłukać, przecierając ziarna między palcami(...)gotować do miękkości. Potem zestawić z palnika i odstawić pod przykryciem, by trochę ostygła. Głąby z brokułów obrać ze zgrubiałej skórki. Pokroić w kostkę i gotować do miękkości. Czerstwą bułkę zalać 100 ml wody i odstawić do nasączenia. Soczewicę, kostkę z brokuła, odciśniętą bułkę, jajko i przyprawy dobrze wyrobić ręką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli potrzeba, dodać bułkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z makaronem domowym i kalafiorem 93

Zapiekanka z kalafiorem z makaronem domowej produkcji to danie bardzo delikatne, idealne dla warzywnych niejadków. Oprócz kalafiora zawiera domowy makaron, sos beszamelowy i grubą warstwę przypieczonej bułki tartej. Jest to danie bezmięsne, może być podane na obiad lub na kolację. Jeżeli nie macie czasu zapiekankę z kalafiorem możecie zrobić z gotowym pełnoziarnistym makaronem. Przepis na zapiekankę znalazłam na stronie Olgi(...)białego (twarożku) 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 duże cebule 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki bułki tartej Kalafior ugotować na parze na lekko twardo (al’dente), 10 min od momentu zagotowania się wody, na średniej mocy palnika. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć

moj przepis na
Bułki zapiekane z wędliną i serem 100

Zapiekane, chrupiące bułeczki z szynką i serem to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Świetny sposób na wykorzystanie bułek które straciły już swoją świeżość. Zapewniam że znikają z talerza w mgnieniu oka. 2 bułki np. kajzerki 4 plastry szynki lub boczku wędzonego 4 plastry żółtego sera może też być np. camembert Masło do posmarowania dowolne warzywo np. cebulka, pomidor, ogórek(...)konserwowy Opcjonalnie oregano suszone lub bazylia Bułki posmarować z każdej strony zimna wodą, naciąć w kilku miejscach. Każde nacięcie posmarować masłem. W otwory powkładać po pół plasterka zwiniętej w rulon wędliny i ser oraz dowolne warzywo(można też użyć tartego sera). Opcjonalnie oprószyć ziołami Bułki włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekać około 10 minut na środkowym poziomie piekarnika

Andzia Pichci
Azjatyckie bułeczki BAO 155

Bardzo proste. To całkiem jak nasze pampuchy, bułki drożdżowe gotowane na parze. Bułki na parze podaje się na ciepło: na słodko albo na słono.    mąka pszenna 300g ciepła woda 160 g cukier 5 g drożdże instant 3 g 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki , kolendry lub szczypiorku olej ok. 1 łyżka sól, pieprz    Wychodzi(...)bułek. Jest to porcja dla 3-4 osób. Do kubka wlewamy ciepłą wodę, dodajemy cukier, drożdże. Mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy podrośnięte drożdże. Mieszamy i zagniatamy 7-8 minut na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podrośnie ponownie krótko wyrobić i uformować prostokąt o grubości ok.2 -3 mm. Ciasto

Smaczne moje
BUŁECZKI KETOGENICZNE, KETO BUŁKI, BEZ MĄKI 217

Dzisiaj przyszedł czas na uwielbiane przez moją rodzinkę keto bułki. To bułki bez dodatku mąki. Magia... tylko mielone migdały, łuska babki płesznik, proszek do pieczenia, sól i woda. Pyszne, puszyste, idealne nie tylko na diecie keto. Świetnie sprawdzają się także dla diabetyków. U nas goszczą już od długiego czasu, jednak osobiście przygotowuję je od niedawna, wcześniej była to działka mojej(...)najstarszej córki. Przepis ze strony Tasty Swiss Z poniższych składników wychodzi 6 bułek. Jedna bułka ma 164kcal.  Składniki: - 50g łuski babki płesznik - 140g mielonych migdałów lub mąki migdałowej - 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 białka - 240g gorącej wody - 2 łyżeczki octu jabłkowego - 2 łyżki słonecznika (opcjonalnie) Zagotowujemy wodę w czajniku. Do miski odmierzamy

Smaczne Zdrowe
Bułki na parze 93

Bułki na parze, kluski na parzy, paruchy, pampuchy czy parowańce? Niezależnie jak je nazywasz, zawsze tak samo pysznie smakują. Dobre na szybki obiad. A najlepsze jest to, że można się nimi zajadać zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Można je podawać np. z dżemem, sosem truskawkowym, ale też z sosem pieczarkowym . Z czym jeszcze polecacie? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type(...)u017cemem, sosem truskawkowym lub sosem pieczarkowym ."],"recipeYield":"6 bu\u0142ek","keywords":"bu\u0142ki na parze,dania m\u0105czne,dro\u017cd\u017cowe,kluski na parze,mleko,pampuchy,paruchy"} Drukuj Bułki na parze Porcje: 6 bułek Składniki: 20g świeżych drożdży, pół szklanki ciepłego mleka, łyżeczka cukru, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, sól. Przygotowanie: Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i cukrem

Bardzo Gruby Smok
Szybkie kotlety jajeczne 114

danie nie tylko dla wegetarian, ale z całą pewnością posmakuje naszym małym pociechom. Sprawdź przepis na: Tradycyjne kotlety mielone Składniki 6 jajek + 1 jajko pęczek szczypioru 1 cebula bułka sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Szybkie kotlety jajeczne – przepis Zaczynamy od ugotowania 6 jajek na twardo. Odstawiamy po ugotowaniu do ostygnięcia. Po ostygnięciu ścieramy je na tarce(...)grubych oczkach. W międzyczasie namaczamy bułkę w wodzie. Zakładamy, ze jedno ugotowane jajko to jeden kotlet. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Jajka, cebulę, szczypiorek i bułkę łączymy z jednym jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem. Jeśli całość będzie zbyt luźna dodajemy odrobinę tartej bułki. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Kotlety możemy podać z ziemniaczkami posypanymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułeczki dyniowe z cynamonem. Proste i super puszyste 166

zrobieniu idealnego ciasta drożdżowego: Odpowiednia mąka . To kluczowy punkt w przygotowaniu ciasta drożdżowego. Rodzaj mąki, którą będziemy używać ma bezpośredni wpływ na smak i konsystencję ciasta. Do wszelkiej maści bułek, bułeczek i ślimaczków, takich jak nasze dyniowe bułki, najlepsza będzie mąka pszenna chlebowa typ 750. Mąka ta ma większą zawartość białka niż najpopularniejsze mąki typ 480 czy 500, co sprawia(...)kremowi naprawdę wyjątkowy smak. Drukuj Bułeczki dyniowe z cynamonem Najlepsze bułeczki dyniowe, jakie kiedykolwiek przygotujecie. Super puszyste ciasto drożdżowe i pyszna masa cynamonowa to przepis na bułeczki idealne! Posiłek bułki, ciasto, deser, wypieki Kuchnia amerykańska Słowo kluczowe bułeczki, bułki, bułki dyniowe, ciasta, ciasto drożdżowe, ciasto dyniowe, ciasto jesienne, ciasto na jesień, ciasto z dyni, dynia Całkowity czas przygotowania 2 hours

Na-talerzu.pl
Burgery z indyka z fetą i sosem tzatziki 105

Wczoraj prezentowałam Wam jeden z lepszych przepisów na żytnie bułki, które świetnie spisują się jako bułki do burgerów. Dlatego dzisiaj nie mogło zabraknąć przepisu na burgery! Burgery o tyle fajne, że z mięsa indyczego w wersji pieczonej a nie smażonej. Do tak przygotowanego mięsa idealnie sprawdzi się sos tzatziki, feta, czerwona cebula i kiełki. Przekonajcie się sami jakie to pyszne(...)mielonego mięsa z indyka – 1 pęczek dymki – 1 duże jabłko – 1 łyżeczka suszonego tymianku – 1 łyżeczka soli – ¾ łyżeczki pieprzu Dodatkowo: – 6-7 żytnich bułek do burgerów z oregano – sos Tzatziki – 1 czerwona cebula – 50g fety – 50g kiełków – sałata Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę ze szczypiorkiem

Be Fit Be Strong
Hamburger wołowy z dodatkiem mięsa z indyka 132

porcję dla dwóch osób, czyli 4 sztuki. Warto przeczytać: Domowy burger a’la McDonalds Składniki Mięso wołowe, mielone, 250g Mięso z indyka, mielone, 250g Ser żółty, 4 plastry Bułki, 4 sztuki Pomidor, 1 sztuka Ogórki konserwowe, 2 do 4 plasterków na jednego hamburgera Czerwona cebula, 1 sztuka Sałata, 1 liść na każdego hamburgera Sól, pieprz, przyprawy według uznania Odrobina(...)oleju lub oliwy Masło do posmarowania bułek Sos, taki jak lubisz Hamburger wołowy z dodatkiem mięsa z indyka – przepis Włóż do miski oba rodzaje mięsa. Dodaj trochę oleju, aby mięso lepiej się kleiło. Pamiętaj o przyprawach. Pieprz, sól. Możesz użyć ulubionych przypraw do mięsa, które masz w swojej kuchni. Świetnie sprawdzi się ostra papryka. Wymieszaj dokładnie zawartość miski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki pszenne drożdżowe 89

Przepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży. Torebka 7 g suchych drożdży odpowiada 25 g drożdży świeżych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bułki pszenne drożdżowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Porcje 8 Składniki 500 g mąki pszennej(...)równych części. Formujemy bułeczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko oprószamy mąką. Bułeczki przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy na 30 min. Wyrośnięte bułki nacinamy tępą stroną noża na pół lub na +. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 25-30 minut – grzałka góra-dół. Artykuł Bułki pszenne drożdżowe pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Kotleciki z patisona smażone w panierce z bułką tartą 209

nadmiar niepotrzebnego t\u0142uszczu.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/kotleciki-z-patisona-smazone-w-panierce-z-bulka-tarta\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f251ef3c7159","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Kotlety z patisona smażone w panierce z bułką tartą 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Główne Trudność: Łatwe Porcje 20 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie 20 min. Kalorie 130 kcal Delikatne w środku i chrupiące(...)zewnątrz kotleciki z plasterków patisona. Wyśmienite wegetariańskie danie z rzadko spotykanego warzywa. Składniki: 4 jasnozielone patisony młode okazy 4 łyżki mąki pszennej 2 jajka od szczęśliwych kur 1/2 bu bułki tartej sól i świeżo mielony pieprz olej do smażenia OPCJONALNIE DO SERWOWANIA domowe tzatziki Sposób przygotowania: Przygotuj 2 talerzyki: z mąką pszenną, z roztrzepanymi jajkami oraz z bułką tartą. Patisona

ProstePesto.pl