się z dzieciństwem. A ten bar na rogu <3 Najlepsze serwował. Wiadomo, pieczarki wtedy były pieczarkami ;) ten smak i zapach <3 Składniki 4 bułki do hot dogów 250 g pieczarek 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonego lubczyku 200 ml śmietany słodkiej 18% sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułki wydrążamy(...)zapiekamy przez kilka minut w 180°C (najlepiej zapiec kilka minut przed ukończeniem sosu). Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śmietanę, lubczyk , zmniejszamy płomień i dusimy bez przykrycia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sos wlewamy do bułek i podajemy od razu po przygotowaniu. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G KitchenKotlety pożarskie postanowiłam podziałać w podobny sposób, tylko że u mnie trochę modyfikacji, a więc nie są to już tradycyjne kotlety pożarskie. Moje bez tartej bułki i z dodatkiem pieczarek. Zapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa drobiowego z udźca indyka 1 mała pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula 3 jajka 2 łyżki startego sera mozzarella(...)WYKONANIE Mięso z udźca mielimy na gęstej siatce. Pierś płuczemy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Pieczarki płuczemy obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do mięsa, wsypujemy stary ser. Dojadamy jajka, namoczoną bułkę, oraz podsmażoną na maśle cebulkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy mięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym
W kuchennym oknie EwySkładniki na 6 sztuk: -2 pojedyncze filety z kurczaka -8 większych pieczarek -kucharek -30 g. margaryny -olej -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na margarynie aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą(...)płatów używamy tłuczka. Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w mące i formujemy w rękach ładnego devolaya. Potem w jajku i bułce tartej. Devolaye smażymy na głebokim tłuszczu, na małym ogniu aż się zarumienią. Smacznego
Magia jedzenia.pieczonych pomidorów (zamiast płatków chilli dałam 1 świeżą papryczkę chilli) 4 jajka (lepiej sprawdzą się małe sztuki) sól, pieprz 4 kromki pieczywa, np. tostowego lub 2 bułki przekrojone na pół Przygotowanie: Pieczarki przetrzyj wilgotną ściereczką i odetnij z nich trzonki. Ułóż je na blasze lekko posmarowanej oliwą skórą do dołu (aby nie przywarły). Wnętrze pieczarek posmaruj ok. 2 łyżeczkami sosu(...)Blachę z pieczarkami wstaw pod grill (górną grzałkę) nastawioną na 180 stopni C i piecz przez 10-15 minut, aż jajko się zetnie. Jajka w pieczarkach podawaj na tostach lub podpieczonych kromkach bułki wraz z większą ilością sosu z pieczonych pomidorów do polania. Sposób II: Składniki (dla 2 osób): 4 duże pieczarki, portobello lub o białych kapeluszach
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: pieczarki 50 dag, olej słonecznikowy - ile potrzeba, cebula 1 sztuka, pepperoni żółta 1 mniejsza, kucharek 1 łyżeczka, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "M", majonez 3 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułki pszenne - ile potrzeba, pomidor+cebula czerwona - ile potrzeba sam farsz pieczarkowy można przygotować wieczorem, rano wymieszać z żółtkami i majonezem = jajka ugotować na twardo i wystudzone obrać(...)natkę pietruszki, wymieszać łyżką napełniać połówki jajek, pozostały farsz wykorzystać do posmarowania bułek bułki przekroić 3 porcje, posmarować z każdej strony olejem słonecznikowym i na patelni po pieczarkach podsmażyć na grzanki bułki posmarować farszem, dodać po plastrze pomidora z czerwoną cebulą i połówkami faszerownych jajek takie pyszne weekendowe śniadanie lubię z kawą zbożową z mlekiem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcamembert, można je również przygotować na grillu. Jak większość przystawek robi się je naprawdę szybko. składniki na 10 sztuk 10 pieczarek 1 duża lub 2 małe cebule 1 jajko 120 g sera camembert 2 łyżki bułki tartej kilka gałązek posiekanej natki pietruszki olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Z oczyszczonych pieczarek odrywamy nóżki, które następnie ścieramy(...)mieszając. Następnie wrzucamy starte pieczarki i wszystko chwilę podsmażamy, pod koniec smażenia całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i zdejmujemy z ognia. Do miski przekładamy podsmażone pieczarki z cebulą, dodajemy bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, jajko i wszystko jeszcze raz delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek a na wierzchu umieszczamy kawałeczki
Smakowite DaniaSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, parówki 6 sztuk, usmażone pieczarki 200 ml/słoiczek, ser żółty 15 dag, bułka pszenna 1 sztuka ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 pasków na każdym położyć na środku paska parówkę, dodać usmażone pieczarki(...)użyłam swoje ze słoiczka) razem z cebulką, posypać startym serem żółtym np. morskim zawinąć wokół parówki i ponacinać ciasto, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku do zużycia reszty pieczarek i sera pokroić bułkę na trzy porcje, posmarować mlekiem i dodać resztę składników piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut ciasto francuskie, bułki można wyjąć
W Mojej Kuchni Lubięząbki czosnku 30 dag. pieczarek 1-2 jajka 4 gotowane jajka 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku 1/2 łyżeczki ziół włoskich 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz biały bułka tarta WYKONANIE: pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy cebulkę drobno posiekaną i smażymy na maśle,doprawiamy solą i pieprzem, mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy
Kuchnia BeatyDomowy hamburger - przepis Składniki (4 hamburgery): - 4 żytnie bułki - 500g mięsa mielonego wołowego - kilka plasterków pomidora - garść orzeszków pini - 3 pieczarki - rukola - sól morska - świeżo mielony pieprz - 4 łyżeczki musztardy francuskiej Sos: - 250ml przecieru pomidorowego - 4 łyżki jogurtu naturalnego typu grecki - sól i świeżo mielony pieprz (do smaku) - przyprawa chili (szczypta) - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano Sposób przygotowania(...)podprażone - bułkę podgrzej w piekarniku tuż przed podaniem ok.1-2 minuty (rozgrzany piekarnik do 200 stopni) - wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą i dopraw wedle upodobania; - do ciepłej bułki dodaj plasterki pomidora i pieczarek, sos, rukolę, a na to połóż usmażonego kotleta, następnie na każdego hamburgera po 1 łyżeczce musztardy francuskiej i na koniec posyp orzeszkami pini i zamknij bułkę drugą
MintTastePolecam... Składniki: 12 plasterków cieńko pokrojonej mortadeli 10 dkg startego sera morskiego kromek bułki wrocławskiej 2 jajka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek 3-4 pieczarki Dodatkowo: zielona sałata z sosem vinegret Sposób przygotowania: Na patelni rozgzać olej(...)lekko podpiec w piekarniku pod grilem, tak żeby pycha chrupiąca , ale nie przypieczona. Pieczarki braćm pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle, posolić. Mortadelę ułożyć na bułce, dodać kilka plasterków pieczarek i podawać z sałatą...Smacznego
Gosia gotujedevolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być mdły. Pieczarki podsmażamy, aż wyparuje(...)ręcznikiem papierowym, wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem. Woreczek ułatwia rozbicie miękkiego mięsa drobiowego, bez jego uszkadzania. Rozbite płaty mięsa, z obu stron, solimy i pieprzymy. Na mięso nakładamy pieczarki. Mięso rolujemy. Nie trzeba go niczym spinać, ani związywać. Roladki wystarczy ściśle zrolować. Tak przygotowane roladki wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę (można dłużej). Dzięki temu utrwalimy ich kształt
Smak mojego domuSmaczne kotleciki z pieczarek. Przepis wypatrzyłam na blogu Lawendowy Dom. Wyglądały taki wiosennie, że musiałam je jak najszybciej zrobić. Miałam wszystkie składniki, a zamiast pietruszki i bułki dałam swoją mieszankę z tego przepisu. Pasowała idealnie.składniki150 g pieczarek1 mała cebula4 jajka (3 ugotowane na twardo, jedno surowe)pęczek natki pietruszki posiekanejsólpieprz3 łyżki bułki tartej + bułka(...)posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok 6 minut, zestawić z ognia. Jajka i natkę drobno posiekać, dodać do podsmażonych pieczarek, doprawić solą i pieprzem. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, wyrobić masę tak, by składniki się połączyły. Formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu na złoto. Smacznego
Stare GaryCenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : jajka ,( ilość wg. potrzeb) pieczarki, cebula, szczypiorek, sól, pieprz, masło ( ja użyłam klarowanego ) bułka tarta, Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo . Cebulę i pieczarki drobno kroimy. i podsmażamy na maśle, dodając pieprzu i soli do smaku. Studzimy, Ugotowane jajka(...)wyjmujemy ze skorupek, żeby ich nie uszkodzić za bardzo . Wydrążone jajka rozgniatamy ( lub blendujemy ) i dodajemy wraz ze szczypiorkiem do pieczarek. Całość doprawiamy jeszcze raz do smaku solą i pieprzem . Faszerujemy nimi pozostałe skorupki – połówki jaj, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Smacznego
Pysznosci Babci Basiprzyjaciółmi, rodziną, czy też sylwestrowej. Takie kęsy idealnie smakują w towarzystwie domowych sosów: czosnkowego, pomidorowego, paprykowego itd. Warto urozmaicać i wzbogacać swoje przekąski. Tradycyjnie podawałam pieczarki panierowane w bułce. Ta nowsza odsłona zachwyciła wszystkich. Spróbujcie i wy. Składniki: kilak większych pieczarek niespełna szklanka maślanki 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 3/4 łyżeczki
Słodkie okruszkiPrzy tym przepisie brak mi słów, to po prostu trzeba zrobić i posmakować. Składniki: kotlety schabowe pieczarki cebula majeranek oregano ser masło sól pieprz bułka tarta 2 jajka 3 łyżki mleka olej Wykonanie: Pieczarki udusić na maśle z cebulą, majerankiem i oregano następnie odcedzić z nich wodę. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić tak aby były jak największe, osolić(...)popieprzyć. Zrobić panierkę, do jednego talerza wsypać bułkę tartą do drugiego jajka, mleko które należy roztrzepać. Na brzeg kotleta nakładać pieczarki i po pasku sera, całość zawinąć i spiąć wykałaczkami. Roladkę należy umaczać w jajku, później obtoczyć w bułce następnie znów w jajku i drugi raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Gotowe roladki włożyć do naczynia
Pychotkaaa