bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:17/126)

Pulpety z warzywami 249

tego je gotuję, dzięki czemu mają dużo lepszy smak. Lubię je szczególnie podane z kaszą pęczak, ale pasują do każdego dodatku. 500g mięsa mielonego  2-3 łyżki bułki tartej 300g pieczarek 2 spore marchewki pietruszka  papryka czerwona 2 duże cebule + 1 malutka do pulpetów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki bulionu sól, pieprz, olej 1. Do miski(...)przekładamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę małą cebulkę. Solimy i pieprzymy do smaku, zagniatamy na gładką masę, z której formujemy niewielkie pulpety. Gotujemy je przez 25 minut.  2. Cebulę i paprykę kroimy w plastry, pieczarki, marchewki i pietruszkę w półplastry.  3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy do odparowania

Szefowa kuchni
Roladki z kurczaka z pieczarkami 203

Prosta, smaczna potrawa - nic dodać nic ująć. Oczywiście ilość można zmienić, z 8 pojedynczych piersi mamy 16 roladek. Składniki: 8 pojedynczych piersi z kurczaka 500 gram pieczarek 1 cebula 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Sól, pieprz Mielona słodka papryka Nitka/ sznurek Olej Bulion / woda Wykonanie: Każdego  fileta kładziemy na desce i przekrajamy(...)uzyskać dwa płaty ( poziomo ). Następnie delikatnie rozklepujemy przez folię, przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki, cebulę kroimy, podsmażamy na oleju i doprawiamy również solą i pieprzem. Gdy pieczarki ostygną dodajemy jajko oraz bułkę tartą, całość mieszamy. Na rozłożone filety nakładamy farsz i zwijamy w roladki. Całość zawijamy nitką, posypujemy papryką. Roladki podsmażamy na zloty kolor, podlewamy bulionem lub wodą. Dusimy

Smaki Ewy
Kotlety mielone nadziane, owinięte boczkiem 223

pieczarkami, owinięte boczkiem. Szybko, smacznie i treściwie. Podajemy obowiązkowo z ziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej.  500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka słodkiej(...)papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie wyrabiamy, jeśli masa będzie zbyt kleista dodajemy więcej bułki tartej.  2. Ser i pieczarki ścieramy na tarce. Mieszamy ze sobą.  3. Na rękę nabieramy mięso jak na standardowej wielkości kotleta. Formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy. Na środek wykładamy pieczarki

Szefowa kuchni
Mielone z pieczarkami 223

dodatkiem pieczarek. Smak takich kotlecików jest  inny niż tradycyjny. Zapraszam do wypróbowania. Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 30 dag. pieczarek 1 cebula 2 jajka bułka tarta przyprawy-sól ,pieprz Wykonanie: Pieczarki  i cebulę  kroimy w kostkę, podduszamy na maśle dodajemy do mięsa. łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanki z pieczarkami i duszonym porem 191

walory smakowe zdecydowanie zrekompensowały tą małą wpadkę - a wszystko dzięki porowi, duszonemu z czosnkiem na masełku - mniam! Zapiekanki z pieczarkami i duszonym porem Składniki: 3 duże bułki - bagietki 1 kg pieczarek 1 średni por 4 łyżki masła + do posmarowania bagietek 30 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku suszone oregano sól, pieprz ew. ketchup, sos czosnkowy lub inny Pora umyć, pokroić

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pasztet z selera 170

przepisu wychodzą 2 blaszki na pasztet. Świetnie smakuje do kanapek, jak i serwowany jako samodzielne danie. Składniki -3 duże selery -margaryna -2 cebule -2 małe marchewki -30 dag pieczarek -1 szkl. bułki tartej -1 szkl. wody -3 jajka -opcjonalnie: zielona pietruszka -liść laurowy, ziele angielskie -sól i pieprz -gałka muszkatołowa, imbir Przygotowanie Selery, cebulę, marchew i pieczarki obrać i zetrzeć

Zielona Kuchnia
Zapiekanki z pieczonym kurczakiem 185

część środka tworząc łódeczki. Na maśle podsmażyć cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Upieczoną pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Do bułki nakładać podsmażone pieczarki,kurczaka, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści. Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z pieczonym kurczakiem

O kuchni z uczuciem
Bułeczki z pieczarkami 275

siekamy. Pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy cebulę. Następnie dokładamy pieczarki i smażymy do czasu, aż cała woda, jaką puszczą grzyby odparuje (jeśli pieczarki będziecie dodawać stopniowo, nie puszczą wody, a ładnie się przyrumienią). Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą słodkiej papryki i oregano. Studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na około 10 części. Każdy kawałek rozpłaszczamy(...)dłoniach, na środku wykładamy farsz i zlepiamy bułeczkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia złączeniem do dołu. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie bułki smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy oregano i tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut (do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
Kotleciki pieczarkowo-jajeczne 191

mięsa. Można je podać z takimi samymi dodatkami jak podajemy kotlety mięsne, ja podaje je po prostu z surówką lub jakąś sałatką. składniki: 350 g pieczarek 6 jajek 1 cebula bułka tarta olej do smażenia sól,pieprz Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki(...)Pięć jajek ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać wystudzone pieczarki oraz pozostałe surowe jajko. Składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do masy dodać także ok 2-3 bułki tartej aby masa związała. Całość ponownie dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotelty i obtoczyć je w bułce tartej

Monia miesza i gotuje
Wigilijne uszka z pieczarkami. 177

Dociskamy i wywijamy brzeg. I gotowe! :) Sorry za bałagan.... :p Farsz pieczarkowy do uszek. Składniki: 300 g pieczarek; 2 małe cebule; 1 łyżka masła; 1 - 2 łyżki bułki tartej; sól, pieprz. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy na maśle. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, Przyprawiamy solą i pieprzem. Żeby farsz nie był wodnisty dodałam bułki tartej. Smacznego!!! Barszcz

Miksturownik
Faszerowany udziec z indyka 193

domu :)) Poniżej mamy zdjęcie, jak to wyglądało po wyjęciu z piekarnika. Zachęcam do zrobienia!:)    Składniki: 1-1,5kg udźca z indyka  czerwona papryka 10 sztuk pieczarek 2 łyżki bułki tartej 1 jajko garść posiekanej natki pietruszki  przyprawa do kurczaka papryka słodka pieprz ziołowy zioła prowansalskie 3 ząbki czosnku Vegeta 0,5 szklanki oleju do marynaty(...)olejem i mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.Odcięte 200g mięsa mielimy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju lub maśle, a gdy zmiękną dodajemy do mięsa. Mieszamy razem, dodając natkę, jajko i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku, Vegetą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Udziec układamy skórą do dołu i nakładamy farsz. Zawijamy w roladę

Czerwona Porzeczka
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 265

Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz 15 dag sera żółtego 1 jajko Dodatkowo: jajko do panierki bułka tarta Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, obieramy cebulę i siekamy, wrzucamy na gorący tłuszcz i podsmażamy. Pieczarki kroimy na drobne kawałki i dodajemy na patelnię. Smażymy, aż cały płyn(...)smaku solą i pieprzem, można dodać chili. Farsz układamy na naleśnikach, posypujemy startym serem, następnie zawijamy krokiety. Każdy krokiet moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Krokiety z pieczarkami i żółtym serem smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Ciasto na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej

Blondynka Gotuje
Kotleciki ryżowo-jajeczne 692

delikatne kotleciki z ryżu jajek i pieczarek. Mylące, ponieważ wyglądają jak tradycyjne mielone. 1 woreczek ryżu 100 g 4 jajka ugotowane 2 jajka surowe 5 dużych pieczarek 1 cebula 3 łyżki bułki tartej do masy 1 łyżka keczupu pikantnego Bułka tarta do obtoczenia Sól Pieprz Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy(...)twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki  (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Krokiety z ryby morskiej 183

fileta np. z mintaja, morszczuka lub innej ryby morskiej 1 i 1/2 szklanki gotowego bulionu warzywnego - ja zrobiłam z kostki 3 jajka 2 łyżki masła 10 dag pieczarek, tyle samo bułki tartej lub kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, tłuszcz do smażenia; olej lub sklarowane masło, bułka do panierowania Przygotowanie: Umytą rybę ugotuj przez 10 min. we wrzącym(...)oleju i ciągle mieszając przesmaż je jeszcze 5 min. Przestudzone pieczarki i rybę przemiel, albo bardzo drobno pokrój i połącz składniki Z jaj oddziel białka od żółtek, żółtka utrzyj z 2 łyżkami masła, a z białek ubij pianę Do ryby z grzybami dodaj utarte żółtka, posiekaną natkę i bułkę tartą , sól i pieprz do smaku- wymieszaj dokładnie Teraz dodaj pianę

Proste Potrawy
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 318

bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy(...)czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej. Tak postępujemy z każdą sztuką. Na patelni rozgrzewamy

Słodkie okruszki